Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Khong

Który kierunek wybrać?

Polecane posty

Gość Khong

Witam. Mam różne zainteresowania takie jak muzyka, gotowanie, czy nawet robienie obrazów w programach komputerowych takich jak gimp. Obecnie wybrałem 2 kierunki na które chciałbym się wybrać, jest to gastronomia, i grafik komputerowy. Słyszałem o tym że jako kucharz jest ciężko (mało płacą, ciężko jest znaleźć pracę), a pójście jako grafik komputerowy jest opłacalne (dużo miejsc pracy, dużo zarabiasz jeśli jesteś kreatywny). Może zbyt wcześnie się zastanawiam, bo jestem dopiero w 3 gimnazjum, ale chciałbym wiedzieć co będę robić w przyszłości. Jeśli macie jakieś propozycje piszcie, co bardziej się opłaca, lub jakieś inne "uniwersalne" kierunki .

Gość zbereznik
za taka cene to moze i kupisz fajne perfumiki ale napewno nie oryginalne... :)

Gość gość
Grafik nie potrzebuje studiow

Gość gość
Nie ma takiego kierunku jak gastronomia :O a tak w ogole to wyluzuj. Jestes dopiero w gimnazjum. Jeszcze zmienisz zdanie sto razy co do wyboru studiow. Ja dopiero w trzeciej klasie liceum ostatecznie wybralam kierunek studiów co więcej nie była to dobra decyzja i rzuciłam studia po roku i poszłam na cos innego. Wiec daj sobie teraz z tym spokij.