Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jem pomarańcze na złość polskim rolnikom

Polecane posty

Gość gość

A co? Nie lubię ich bo ciągle im mało. Tylko by dopłat chcieli od reszty społeczeństwa. Prości i roszczeniowi ludzie :P

Gość gość
Popieram Cię, ja też kupuję hiszpańskie brzoskwinie; zaczną płacić zus i podatki jak wszyscy to mogę zacząć kupować ich jabłka

Gość gość
problem z rolnikami jest bardziej złozony niż się tobie wydaje no ale czego można wymagać od gimbazy

Gość gość
jesteście niedouczonymi prostakami z ktorymi sie nie dyskutuje !!!!! :-O

Gość gość
problem z rolnikami jest prosty, jak nie przymierzając, budowa cepa PRL wyhodował ich na święte krowy i kolejne rządy ze strachu nie mają jaj, żeby cokolwiek z tym zrobić. Pomijając chłopów małorolnych z gospodarstwami poniżej 5ha rolnicy żyją bardzo dobrze. I wiem co mówię, nie chodzę do żadnego gimnazjum, jestem z rocznika który się na to cudo nie załapał. Natomiast mam sporo znajomych i rodziny mieszkającej na wsi. I WIEM jaka tam kasa jest, więc mi tu nie pierdziel. Kupowanie dzieciom na studiach mieszkań w centrach miast akademickich za GOTÓWKĘ jest bardzo częste. I jeszcze są dumni z tego, że składek nie płacą i w twarz się śmieją, że pozostali pracujący "durnie" (to słowa jednego znajomego rolnika) pracują na ich leczenie, renty, sanatoria, emerytury itd. Nie znoszę tych roszczeniowych ćwoków na równi z oszustami lekarzami i pielęgniarkami. Moja siostra pracuje w księgowości szpitala i coś takiego jak "biedny lekarz" to oksymoron

no dokładnie, dlaczego polskie społeczeństwo ma im płacić? rolnik to biznes jak każdy inny, jest ryzyko, nie zawsze musi mieć z górki, poza tym niech rekompensaty żadają od Unii albo Holandii/Ukrainy

Gość gość
Jak im zazdrościcie to wio na wieś i pracujcie w gospodarstwie. Zobaczycie jak "pieniądze spływaja" z nieba.

Gość gość
Narzekaliście już że wojsko ma przywileje. Dziś już nie mamy prawie wojska. Teraz narzekacie na rolników. Niedługo będziecie jeść owoce i warzywa z Chin 🖐️

Gość gość
Na nauczycieli też narzekają, że to taka super przyjemna praca, łatwa i do tego DOBRZE płatna. :D Ale czego spodziewać się po polaczkach.

Gość gość
Dokladnie jak zazdrościcie żołnierzom przywileji, na przód w kamasze. Lekarzom? Na 6 lat medycyny zapraszam. Górnikom? Pod ziemie. Rolnikom? Na role. Skoro mają jak pączki w maśle, czemu jeszcze tam nie poszliście? Pewne grupy będą miały przywileje i koniec. A wasze myślenie jest typowo polskie, komunistyczne i zaściankowe.

Gość gość
rolnicy prowadza swój biznes który moze nie wypalic jak kazdemu innemu człowiekowi, mam gdzies ich jabłka, niech sobie radza tak jak inni którym padaja firmy

Gość gość
"Dokladnie jak zazdrościcie żołnierzom przywileji, na przód w kamasze. Lekarzom? Na 6 lat medycyny zapraszam. Górnikom? Pod ziemie. Rolnikom? Na role. Skoro mają jak pączki w maśle, czemu jeszcze tam nie poszliście? Pewne grupy będą miały przywileje i koniec. A wasze myślenie jest typowo polskie, komunistyczne i zaściankowe." muszę cię zmartwić, ale to ty wyznajesz typowo komunistyczne myślenie właśnie. Bo przywileje kosztem innych grup społecznych to właśnie komunizm w najczystszej postaci. Nie widzę najmniejszego powodu dla którego miałbym finansować im te przywileje, chcesz to robić - proszę bardzo, rób im darowizny. Nie może być tak, że dostają coś od wszystkich innych bo tak. Skoro wybierasz pewien zawód to musisz się liczyć również z tym, że nie zawsze będzie różowa, a nie że dopóki są zyski to one są moje, ale jak jest strata, to wtedy "państwo" ma nam pomagać. Twoje myślenie jest na zasadzie - skoro zazdrościsz złodziejowi dobrobytu, to sam zacznij kraść. Narzekasz, że lekarze to partacze, którzy nie ponoszą ŻADNEJ odpowiedzialności za swoje błędy - zostań lekarzem. To jest mentalność Kalego, bo patologie należy tępić, dlatego, że są patologiami właśnie

Gość gość
też chłopstwa nie cierpię,ciągle im mało wszystkiego,PSL ciągle rolnicy to,producenci tamto,cały naród musi flaki sobie wypruwać bo chłop traktor nowy musi sobie kupić,dzieci na studia do wawki wysłać,kolejne 50 ha sadu zasadzić,ja mam chłopków głęboko w d... a owoce kupuję takie na jakie mam akurat ochotę:p

Gość gość
ja też, jabłek nie lubię

Gość gość
dobrze piszecie,rolnictwo to biznes taki jak każdy inny,ale tylko chłopstwu państwo dokłada jak biznes cienko przędzie...:o

Naprawdę wolicie zrobić na złość rodakom, niż Putinowi? Oczywiście, nie macie obowiązku jeść jabłek tylko dlatego, że Rosja nałożyła embargo na nasze owoce i warzywa, ale nie możecie darować sobie pisania takich komentarzy? Uważam, że skoro jesteśmy w tej żałosnej UE, to powinna wypłacić nam rekompensatę.

Jak się ma prosty móżdżek to nic dziwnego że się plecie głupoty usłyszane w mediach. Dowie się jakiś półmózg że ktoś ma pieniądze za coś i już jęczy że ten ktoś dostaje pieniądze , nie próbuje zrozumieć na czym to polega no bo jak to chciwość , zazdrość rządzi ludźmi. No ale tak zamiast cenić swoje i pomagać rozwijać kraj to coniektórzy lubią spuszczać powietrze i pompowć tym powietrzem Niemców i inne kraje osłabiając swój

Gość gość
No właśnie to unia i usa powinny płacić nie my. Nie popieram putina, ale to dzięki sankcjom innych nam się obrywa i zapewne dostanie nam się jeszcze więcej...

Gość gość
raczej mamy nie udolny rzad czy tylko do Rosji musimy wysyłać jabłka a Afryka azja tam nie rosną jabłka

Gość gość
to jeszcze odmroź sobie uszy na złość swojej moherowej babci FRAJERZE

Gość gość
rolnicy sa juz wystarczajaco wspierani przez państwo, akcja z jabłkami jest żenująca, najpierw wojuja z Putinem a teraz smieszne akcje

Gość gość
Komunizm w najczystszej postaci jak wszyscy mają tyle samo głąbie co pisał o 11:12. Jak na Kubie gdzie wszyscy zarabiają tyle samo. Chcielibyście tak. Nie wspierajcie polskiego rolnictwa to za pare lat wszystkie pola zarosną krzakami a wy będziecie jeść chińskie jabłka.

Gość gość
Zjadłam już dzisiaj dwa jabłka na złość Putinowi. A wy? :)

Gość gość
same nie wiecie co piszecie, gdzie panstwo doklada do rolnika, to sa pieniadze z uni, idz popracuj troche na roli to zobaczysz jaki to ciezki chleb

Gość gość
Aby być rolnikiem to trzeba się urodzić na wsi, być przyzwyczajonym do ciężkiej pracy fizycznej i mieć zdrowie. Nie każdy się do tego nadaje! Mamy teraz bardzo wysokie bezrobocie, pracodawcy oferują śmieszne grosze i żądają w zamian harówki. Czy to w hipermarkecie, czy do w fabryce, czy nawet biurze. Nauczyciele, o których ktoś wspomniał, nie pracują tylko w szkole ale i muszą w domu sprawdzać zeszyty oraz pisać jakieś durne sprawozdania, jakie im się ostatnio dokłada. Muszą też chodzić na wywiadówki i szkolenia. Zaś użeranie się z rozwydrzonymi gimnazjalistami, na których nawet nie wolno podnieść głosu wymaga żelaznych nerwów. Próbujemy więc założyć własną działalność gospodarczą. I co? Czy osiągniemy zysk czy stratę - 1000 zł miesięcznie na ZUS się należy. A w tym czasie chłopi płacą nieco ponad 100 zł i - jak ktoś wyżej pisał - śmieją się z frajerów. Jaka na to rada? Chodzić na wybory. I głosować tak, aby żadne PSL czy inna Samoobrona nie dostała się do Sejmu. Wtedy ten KRUS może zostanie zlikwidowany!

Gość gość
gość z 8:32 - weź się najpierw dokształć, bo wypisujesz brednie Idź może do kopalni popracować, zobaczysz czy tam jest lekko

Gość gość
a ile rolnik ma emerytury kto wie bo ja wiem 500 zł tyle dostaje