Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płaskostopie, czy wasze dzieci mają?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do mam dzieci 4 letnich i starszych. czy dostałyście skierowanie na rehabilitację?

Gość gość
Ustal najpierw czy w najbliższej rodzinie występuje ten problem i czy od zawsze, bo jeśli tak to żadna rehabilitacja nie pomoże. Jeśli nie to specjalne wkładki do butów wystarczą, chodzenie po domu na bosaka, ćwiczenia na paluszkach, dużo dzieci ma płaskostopie z którego zwyczajnie wyrastają.

Gość gość
bez przerwy w przedszkolach są jakieś badania wykazujące ze dzieciaki mają mnóstwo chorób skrzywień wad i nie wiadomo czego jeszcze, wyrzucam te skierowania do śmieci, bo to nic innego jak ukryta reklama kolejnej kliniki chcącej pozyskać pacjenta

Gość gość
Moja córka ma 4,5 lat i ciągle jeszcze ma płaskostopie fizjologiczne. W przedszkolu ma gimnastykę korekcyjną - dwa razy w miesiącu. Kupiłam jej buty korekcyjne w Bartku, ale córka nie chciała w nich chodzić, bo ją obcierały. Teraz pójdę z nią do pediatry i zapytam się co mamy robić dalej.

Gość gość
No u nas mąż ma płaskostopie, więc może mieć po tacie. To nie z przedszkola skierowanie, a po bilansie 4 latka, skierowanie w ramach nfz, więc to nie reklama,

Gość gość
moja corka ma plaskostopie. i tendencje do szpotawosci kolan. ma 5 .5roku. bylam znia w poradni rehalitacyjnej. okazalo sie tez ze ma lewa noge krotsza o 0,5 cm. ja mam to samo. dostalismy skierowanie tylko na intruktaz do rehabilitanta, zalecenia cwiczenia w domu oraz wkladka ortopedyczna. kontrola za pol roku.

Gość dytkaa
Moja córka niestety ma to po mnie :( w czasach mojego dzieciństwa nie zwracało się aż tak na to uwagi i dlatego sama postanowiłam zadbać o swoje dziecko ... znalazłam świetną firmę Neodynki, która specjalizuje się w profesjonalnej rehabilitacji z pomysłowością. Dużym plusem jest także to, że zapewniają dojazd fizjoterapeuty do domu małego pacjenta, a przy okazji zapraszają dzieci od 3 roku życia ;)

Gość gość
Moja córeczka ma, zastanwialiśmy się z mężem nad sposobem leczenia. Zdecydowaliśmy się na wkładki ortopedyczne (tu robiliśmy http://www.wkladkiortopedyczne.com/) i powiem Wam, że efekty są, jest progres, także jestem pełna nadziei.

Moje dzieci też niestety mają płaskostopie. Jest to jednak choroba cywilizacyjna więc nie popadajmy w skrajność i nie załamujmy się. Jasne że wkładki ortopedyczne warto w tym wypadku używać, ale moim zdaniem warto też wybrać się do jakiegoś rehabilitanta od dzieci aby zalecił ćwiczenia jakie dziecko jest w stanie samodzielnie w domu, niejako przy okazji wykonywać. Jestem akurat z Warszawy i znalazłem w sieci firmę która zajmuje się nie tylko płaskostopiem ale ogólnie rehabilitacją dzieci, więc chyba wiedzą co robię. Dla ciekawych podrzucam link http://neodynki.pl Mają taką politykę że wizyty robią u dziecka w domu więc to nawet fajniej bo to oszczędność czasu. Pozdrawiam Robert

Gość gość
bardzo dużo dają wkładki lub buty ortopedyczne, dziecko stale powinno w takich chodzić, moje dziecko chodzi obecnie w butach z http://sklep.tombut.pl/