Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawie zdecydowana

Spirala?

Polecane posty

Gość Prawie zdecydowana

Mam 23 lata, stałego partnera, dzieci brak.. zarówno w domu jak i w planach (w planach w ogole, dodajmy...) Do tej pory leciałam z nim na prezerwatywach, ale z racji tego, że bedziemy niedlugo mieszkać razem (wiec sex czesto), no i w ogole "pewności" metody, zastanawiam sie poważnie nad spiralą. I teraz pytania do dziewczyn, które mają, miały zwykłą miedzianke: - Wiem, że niektorzy ginekolodzy zakladają spirale nieródkom, inni robią z tego problem- Cieżko trafić na takiego, który nie bedzie robić mi problemów? Bo nie chce zaplacic za wizyte.. a potem dowiadywać sie, że jednak nie założy mi, bo on uważa, że lepiej nie, "bo tak" - Czy miałyście jakieś skutki uboczne? Wiem, że może wystepować krwawienie, plamienie.. bóle podbrzusza . Ale czy to jest częste i dlugotrwałe, jak było u was ? Chciałabym poznać jak najwiecej opinii dziewczyn ktore korzystały z tej metody, bo jestem troche w kropce, nie wiem czy juz leciec go ginekologa i tam kombinować (a szykuje mi sie wyjazd i to dlugi, zagraniczny...) czy lepiej poczekać jeszcze z tym... W ogóle, gdyby trafila sie jakaś nieródka z Warszawy, zadowolona ze spirali to chetnie przyjme adres poleconego ginekologa ;) Antykoncepcja hormonalna nie interesuje mnie w żadnej formie- żadnych zastrzyków, plasterków, o zgrozo- tabletek NIE chce. Interesuje mnie konkretnie spirala. Dzieki z góry za informacje. :)

Gość gość
W tym wieku i po takich doświadczeniach powinnaś mieć piczkę dobrze zabezpieczoną.Poczytaj forum Wkładka Jaydess,lub Norplant-implanton. Tu znajdziesz porady na temat zabezpieczenia.Zyczę przyjemnego bzykania.