Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem beznadziejny. Doradźcie co może zrobić z życiem taki facet jak ja?

Polecane posty

Gość gość

Od 2 lat studiuję leśnictwo. Taki kierunek z dupy. Nie radzę sobie i jeden rok oblałem. Nie piję, nie palę, nie imprezuję a i tak nie zdałem. Jestem mało ambitny i leniwy. Mam zdolności językowe i łatwo uczę sie nowego języka. Nie poszedłem na filologie bo sie bałem ze nie dam rady a poza tym po takich studiach pracy nie ma. Ładnie też maluje i jestem dokładny. Mój typ to artysta ale nie nadaje sie na asp bo az tak dobry nie jestem. Mam 20 lat a dalej boje sie zycia. Kurwa no. Co powinienem zrobic ????

Gość gość
Dodam że teraz przez wakacje pracuję w restauracji. Jadą tam po mnie bo też sobie nie radzę. Mówią że jestem za wolny. Słabo trybie taka prawda. Nadaje sie tylko na cmentarz

Gość gość
W tym wieku możesz jeszcze zrobić wszystko co zapragniesz

Gość gość
Praca nie pasuje? zmień pracę 🖐️ Studia nie idą? rzuć je i spróbuj się uczyć czegoś innego 🖐️

Gość gość
powinienes chyba zaglebic sie troche w siebie, by znaleźć pokłady motywacji i energii na te wszystkie rzeczy, które rodzą sie w twojej głowie ;) więc poszperaj troche informacji o samorozwoju itp, na pewno bedziesz wiedzial co dalej, jak dalej. jak ja jestem zbyt leniwa to sobei robie mocna herbate, albo najlepiej 3, albo dzbane od razu ;) nie da sie po niej nic nie robić :D wszystko jest do osiagniecia - jesli chcesz, a widac, ze cos sie budzi w tobie, wiec moze czas na jakies zmiany?

Gość gość
Idz na ksiedza:-)

Gość gość
Jak to po studiach językowych nie ma pracy? Języki obce zawsze się przydadzą. Wybierz jakiś odpowiedni, rzuć to leśnictwo i zacznij studiować coś innego. Masz dopiero 20 lat a zrzędzisz gorzej niż emeryt. Masz ssmykałkę do języków obcych, to w to inwestuj. Co planujesz po leśnictwie?

Gość gość
Własnie chciałem zrobic tak żeby zdać inżyniera na leśnictwie i iść na studia magisterskie na jakiś język ale nie ma chyba takiej możliwości

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu pojechal na wymiane studencka do jakiegos fajnego kraju i nie wrocila.

Gość gość
O to chodzi ze sie boje działać.

Gość gość
No masz dwa wyjścia. Albo do końca życia robić w gacie ze strachu ialbo zacząć działać. Twój wybór.

Gość gość
Próbuję jakoś ale beznadziejny jestem i tyle

Gość JT83
E tam. Każdy ma talent i - tu nie żartuję - nawal się jak Pollock i wymyśl nowy styl w sztuce :-). 3maj się