Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ekspres do kawy

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym kupić sobie ekspres do kawy. Nie jestem jakimś namiętnym kawoszem, chodzi mi raczej o kawy typu cappucino, latte i inne wymyślne napoje niż o zwykłą małą czarną. Podobają mi się ekspresy na kapsułki, była ostatnio promocja na dolce gusto ale eksploatacja wychodzi drogo. Szczerze mówiąc nie znam się na ekspresach, może Wy mi polecicie jakiś fajny, w rozsądnej cenie i tani w eksploatacji? Czy raczej wszystkie na kapsułki wychodzą podobnie cenowo? Nie zależy mi na wyglądzie, może być niezbyt piękny czy nowoczesny, oby funkcjonalny i ekonomiczny.

Gość gość
Ja mam ekspres na kapsułki dolce gusto i bardzo go sobie chwalę. Wszystkie rodzaje kaw pochodzą z firmy nescafe. Zanim go kupiłam przejrzałam ofertę wszystkich kapsułkowców i eksploatacja wychodzi mniej więcej tak samo. Dolce gusto ma tą zaletę, że ma bardzo szeroką gamę wszelkiego rodzaju kaw i herbat i ciśnienie 15 bar . Im większe ciśnienie tym lepsza kawa.

Gość gość
A jak się przedstawia cenowo koszt eksploatacji? Co prawda dużo kawy nie piję ale płacić za jedną tyle co w kawiarni to też nie chcę.

Gość adammos5
Na kapsułki to nie polecam. Zdecydowanie. Najlepsze są ekspresy ciśnieniowe na ziarna kawowe. Wejdź na caferene.pl i przejrzyj sobie ekspresy. Oczywiście wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na ekspres, ale osobiście polecam WMF 10. Zapłacisz trochę więcej, ale satysfakcja gwarantowana!