Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test

Polecane posty

Gość gość

robiłam dzisiaj test ciążowy po około 3 minutach pokazała się druga kreska tylko ze calkiem biała i zniła po jakiś 15 minutach zrobiła sie na grubosc włosa postanowilam go rozbroic:) i tym papierkiem ktory oznaczony jest hormonem ciążowym dotknełam do pola testowego i pokazała sie cienka ale już rózowa kreska wiem ze to i tak sie pewnie juz nie liczy ale czy miala ktoras z was taki przypadek dodam ze staram sie o dziecko

Gość gość
Silny kandydat do tematu dnia :D Zrobiłaś mój dzień, dzięki!

Gość gość
dla mnie jakakolwiek druga kreska na tescie moze oznaczac ciaze, dla pewnosci zrob drugi test. moze ciaza jest jeszcze bardzo mloda dlatego takie kreski ci wyszly. u mnie bylo tak ze na 4 dni przed okresem pojawila sie kreska nie wiem po jakim czasie ale na pewno po 5-15 minutach, byla bardzo blada, ledwo widoczna. po 2 dniach powtorzylam i byla juz druga blada ale widoczna golym okiem:)

Gość gość
szczerze mam juz dosc tych testow watpie w to pewnie znowu przyjdzie @

Gość gość
Hihi - desperacja jest rozkladac test na czynniki pierwsze. Kup paskowy tam nie ma co rozbrajac. Powtorz test taka moja rada. Mi w dniu spodizewanego okresu po 10 minutach wyszla druga bladziutka kreska, ale szerokosci tej grubej wyraznej.

Gość gość
wiem ze desperacja sama tak uwazam ale dla mnie to dziwne rozlozylam go i zostal sam pasek oderwalam taen pochłaniacz z oznaczeniem hcg dolozylam na sekunde do pola testowegi i pokazala sie cieniutka ale różowa kreska

Gość gość
Nie rozumiem co zrobiłaś? Dotknęłaś jedną kreskę do drugiej i kolor przeszedł? No chyba nic dziwnego? Barwnik mógł przejść. Co to miało dowieźć?

Gość gość
nasaczonym papierkiem hcg do pola testowego i tam jest cienka rózowa kreska napewno to ten barwnik

Gość gość
Jakim hcg? Ten test wykrywa hcg. Nic nie jest nasączone hcg w nim. Dopóki nie nasikasz z hormonem, to tam nie ma prawa być żadnego hcg.

Gość gość
jest tam oznaczenie na papierku hcg na koncu paska oderwalam to od testu i dotknełam owym mokrym papierkiem do pola testowego po czym pokazała sie różowa cienka kreska utrzymujaca sie do teraz

Gość gość
Zrób zdjęcie, bo nie wiem, o co chodzi. Jakie oznaczenie hcg na końcu paska?? Na pasku jest tylko pole kontrolne i testowe, nic więcej.

Gość gość
wejdz w grafike na testy paskowe i tam zobaczysz ze na koncu paska jest to w co mocz wsiąka

Gość gość
Chodzi ci o miejsce, w które nakłada się próbkę?

Gość gość
nie na koncu tez jest tam mocz...:) napisze inaczej jak robisz test nakladasz a raczej zakraplasz w okienku odrazu przez cały test przechodzi barwnik ktory ma za zadanie zabarwic pole testowe jak i kontrolne po przejsciu tego barwika przez okienko zostaje zabarwiona kreska w polu kontrolnym ...ja rozebralam test i tam gdzie ten barwnik przeszedl oderwalam i na chwile dolozylam do pola testowego po czym kreska sie pojawila z tym ze byla cienka :)

Gość gość
Ok, już wiem o co ci chodzi. Nie wydaje mi się, żeby ten test był miarodajny. Możesz kupić 3 testy w aptece i powtórz ten zabieg z własnym moczem, moczem męża i czystą wodą. Poza tym, wydaje mi się, że to nie tak, że barwnik migruje, choć tak to wygląda na teście. To raczej efekt zawilgocenia papieru, który cału jest barwnikiem nasączony.

Gość gość
Ok, już wiem o co ci chodzi. Nie wydaje mi się, żeby ten test był miarodajny. Możesz kupić 3 testy w aptece i powtórz ten zabieg z własnym moczem, moczem męża i czystą wodą. Poza tym, wydaje mi się, że to nie tak, że barwnik migruje, choć tak to wygląda na teście. To raczej efekt zawilgocenia papieru, który cału jest barwnikiem nasączony.