Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MRÓWKI

Mrówki latające w domu. POMOCY!

Polecane posty

Gość MRÓWKI

Witajcie. Mam problem w postaci niechcianych lokatorów- mrówek latających. Pomimo interwencji specjalisty, używania środków chemicznych (z wyższej półki) wracają co rok. Ostatnio systematycznie rozpylamy środek owadobójczy. Zginie kilkadziesiąt, nie pokażą się parę dni, ale chyba wykluwają się już w tym czasie nowe, nie umiem tego inaczej wyjaśnić. Miał ktoś z Was problem z mrówkami w domu? Co zrobiliście/robicie? Rozważamy zerwanie podłogi, ale chcemy się wstrzymać z tak drastycznymi środkami, jeżeli nie będą one konieczne.

Gość gość
Woda i soda. Tyle ze to dorazne.

Gość gość
Ja mialam mrowki latajace co roku przez kilka lat. Mialy swoje gniazdo na zewnatrz, kilka centymenrow od drzwi wejsciowych do domu. Uzywalismy roznych preparatow, zalewalismy to woda, zasypywalismy sola- tak nam powiedzial znajomy, przychodzil specjalista.. i nic. Problem skonczyl sie dopiero, gdy zdecydowalismy sie na przybudowke a miejsce ich gniazda zostalo zalane betonem. Te robale latwo nie odpuszczaja.

Gość gość
Dzięki za wiadomość. Czy u Ciebie było tak, że razem z tymi mrówkami pojawiały się takie mniejsze, czerwone? Facet od usuwania owadów twierdzi, że to jeden gatunek, ale nie wydaje mi się.

Gość gość
Tak, byly wieksze i mniejszy i ja osobiscie zauwazylam, ze one walcza miedzy soba.

Gość MRÓWKI
Bardzo możliwe. Strasznie upierdliwe pasożyty. Najgorsze, że są w kuchni.

Gość gość
Wiem, to jest dramat. Wszystko trzeba chowac, zamykac w pojemniki. Kiedy bylo ich u mnie juz serio bardzo duzo, to zostawialam im w jedym lub 2 miejscach cos slodkiego np jakis syrop czy cos takiego, zeby skupialy sie tylko w jednym miejscu a nie rozlazily po calej kuchni. A gdzie jest ch gniazdo?

Gość MRÓWKI
Pod podłogą w kuchni, ale trudno je dokładnie zlokalizować. Stąd myśl o zerwaniu podłogi, bo aż strach myśleć, co jest pod nią.

Gość gość
Dla mrowek czy owadow czlowiek jest takim samym robalem jak one tylko wiekszym :-)

Gość gość
na rynku jest mnostwo roznego rodzaju srodkow. Moze tez poszukac w http://www.agroteam.pl/ (ja wlasciwie tylko u nich kupuje takie preparaty)