Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa30

Mamy dwulatków

Polecane posty

Gość mamaaa30
A moja ciągle mówi Moje!!!!!!!

Gość gość
Moje dziecko nie dość,że ciągle mówi MOJEEEEEE to jeszcze bije inne dzieci :| zwłaszcza te młodsze, bo ze starszymi świetnie się dogaduje. Czy dziecko którejś z was przechodziło ten etap i jak długo on trwał. Ja zastanawiam się nad wizytą u psychologa. Dziecko ma 2,2l i nie chodzi do przedszkola.

Gość mamaaa30
Moja raczej nie bije ale np jak przychodzi koleżanka z córką 9 miesięcy i sadza ja na huśtawki u nas w ogrodzie to moja zaraz chce się bujać. Chodzi do żłobka juz od roku i panie w żłobku twierdzą że ma charakterek bo jak ktoś coś weźmie ona zaraz to chce a jak jej się nie daje tego to bierze na płacz rzuca się na podłogę, powiedziałam im ze w takiej sytuacji nie mają zwracać na nią uwagi i trochę podobno pomogło nie wiem bo u mnie zrobiła tak parę razy ale jak nikt na nią nie zwracał uwagi tak już tak nie robi.

Gość gość
Moja też pilnuje swoich rzeczy i nie tylko swoich, bo tych publicznych też : i tez zawsze MOJE, albo TERAZ MOJA KOLEJ BUJANIA (jak inne dziecko sie huśta np.), albo jak usłyszy, ze mówie np. zmeczona jestem, to ta natychmiast NIE, JA JESTEM ZMĘCZONA. I generalnie jest: JA, MOJE, JA CHCĘ. Też ma 2l i 2m. To całkiem norrmalne. Poczytaj o rozwoju dzieci.