Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malina1312121

Menu 13 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość Malina1312121

Drogie Mamy pomóżcie mi ocenić menu mojego dziecka. Oczekuje ewentualnych porad co zmienić i jak jeszcze urozmaicić jedzenie. 8 - Kasza manna z mlekiem mm i owocami - 280 ml 12 - Owoce z jogurtem naturalnym lub makaron z brokułem, ryż z musem owocowym, jajecznica 14.30 - Obiad z reguły zupa z warzywami i mięsem (krupnik, pomidorowa, jarzynowa, brokułowa, kalafiorowa, owocowa, marchwianka). Jak lekka zupa to na drugie danie pulpety z ziemniakami i np. marchewką. 17 - Chleb z pastą jajeczną, serem białym, żółtym, wędliną, dżemem, pomidorem. 19 - Mleko mm - 240 ml Zaznacze że mamy 4 ząbki :). Jedzenie nie jest miksowane, warzywa w zupkach są rozgniatane widelcem na troche mniejsze kawałki. Pomiędzy posiłkami raczej nie podjadamy, ewentualnie trochę skubnie od starych trochę obiadu ;).

Gość gość
Czy naprawdę dzisiejsze mamy nie umiecie nakarmić własne dzieci bez pytań na forum? Wyobraźcie sobie jak robiły to inne matki te 20 lat temu gdy nie było internetu? Ciągle tylko pytania co dać na obiad czy dobrze karmie itp itd no koszmar jakiś Jesteście aż tak nieasamodzielne czy po prostu nie przygotowane do życia?

Gość gość
Mój 16 mc je podobnie z tym że ma jeszcze o 10 jeden posiłek więcej, Nie wytrzyma dłużej niż 2,5h bez jedzenia. A co do picia? Mój uwielbia kompoty wode mineralną i herbatki owocowe

Gość gość
:)znowu temat o jakims dziecku i garach bo kobieta pasji nie ma hobby czy zaintersowan? co mnie obchodzi to menu?zastanow sie kobieto czy moze jakies hobby se znalesc 888 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
moja w tym wieku jadło 4 posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja) - od 9 rano, do 20stej mniej więcej podane. Nie jadła żadnych kaszek typowych dla dzieci, bo nie lubiła (co najwyżej kaszę czy soczewicę którą jedliśmy i my, mleko dwa razy dziennie czyli do pół litra. Obiad normalny, z 2 dań, nie żadne miksowane zupki, tylko jedzenie w miękkich łatwych do pogryzienia kawałkach.

Gość Malina1312121
Jak ci się drogi gościu nie podoba to nie zaglądaj do tematu. Dziękuję za odpowiedź. My pijemy wodę, wodę z sokiem, herbatkę koperkową. Kaszek tych kupnych też nie dawałam, stwierdziłam że zbyt słodkie są i sama gotuję kaszę mannę. A jakieś fajne macie pomysły na obiad dla dzieci, niby w sumie może jeść to co my. Ale nie zawsze pasuje mi to dać. A chciałabym coś jeszcze urozmaicić.

Gość gość
To daj mu śledzia i będziesz miała urozmaicenie

Gość gość
Na obiady w tym wieku dziecko jadlo to co my. Gotowałam zdrowo, staralam sie zeby jedzenie nie bylo tluste i oczywiscie pomijalam w gotowaniu produkty na ktore mialo alergie czy nie dla dzieci jak np grzyby. Przeciez taki maluch moze spokojnie zjesc np pieczone mieso z kaszą i warzywami czy rybę z ryzem.

Gość gość
Ja dawalam wszystko to co my jedlismy od kilku miesiecy jest tak ze zjada siadanie i do tego jest mleko, na drugie kasze z owocami,obiad dwudaniowy to co my,jak mialam jedno danie to jedno i kolacja:jajwcznice,omlety,parowki,bulki slodkie,do tego butla kaszy.

Gość gość
u mnie też je co my, czasami oczywiście zdarza się obiad, którego mała nie powinna jeść. Wtedy na szybko robie coś dla niej - sałatkę z pomidorów, makaron z parmezanem albo białym serem. Czy szynkę z indyka....

Gość gość
Nie wiesz co można dać do jedzenia takiemu maluchowi? Zajrzyj tutaj: http://dumnamama.pl/abc-zdrowego-menu/ Tam znajdziesz podpowiedzi co i jak - by Ty i dziecko byliście zdrowi i zadowoleni :)