Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

utrzymanie domku

Polecane posty

Gość gość

hej pytanie niby banalne ale musze dobrze sie zastanowic otóż wynajmowalismy z mezemmieszkanie dwu pokojowe teraz mamy juz 2 dzieci i chcielismy wynajac domek i tutaj pytanie czy duzo wzrosna koszta w oplatach. za mieszkanie mialam 125o zł plus prąd ok 60 zl/mc gaz 30 zl/mc czyli razem ok 1350 zl reszta byla juz wliczona teraz moge za 1000 zl wynajac domek parteriwy 110 m2 ocieplony piec na węgiel dodatkowo oplaty woda prad szambo ogrzewanie pomoze ktos ile moze to mnie kosztowac no i ile kosztuje ogrzanie domku zima tak mniej wiecej.

Gość gość
pomoze ktos

Gość gość
2 tony węgle na zime to może starczy(1400 / 12 miesiecy) prad to już różnie no ale nie wiecej niz w mieszkaniu woda tak samo, ale woda 3 razy tansza na wsi niż w miescie szambo 100 zł na miesiąc przynajmniej

Gość gość
o zdziwił byś się z tą ceną wody na wsi, u nas w miasteczku ( 7000 miesz) woda po 20 zł/ m3 ( juz ze ściekami) , a w mieście oddalonym o 30 km od nas woda i ścieki koło 8 zł.

Gość gość
z tym węglem to jest tak - zależy od ęgla przede wszystkim i od izolacji budynku i rodzaju pieca - efektywność cieplna. Moi rodzice mają dom w szeregowcu 240m i 3 tony miału im wystarcza na zimę ale mają nowy piec z programatorem. Dom nie jest ocieplony ale to szereg więc dwie ściany są wspólne. Koleżanka wynajmuje dom koło 140m i tam wynajem chyba chce 1300zł plus opłaty generalnie - wychodzi tanio jak na dom niecałe 2 tyś z opłatami i średnią zimową.

Gość gość
Bzdura, że prąd tj w mieszkaniu ;-( duuuużo większe rachunki płacę w domu. Podobnie za gaz płacę więcej. Płacę też sporo za wywóz śmieci i dochodzi podatek - to już zależy od wielkości działki i od gminy... ogólnie utrzymanie domu jest wyższe niż mieszkania, jednak Wy płaciliście dużo za mieszkanie, więc może nie będzie dużej różnicy.

Gość gość
odpowie ktos jeszce

Jeśli kupisz około 2 ton węgla to Ci spokojnie starczy, zaopatrz się w tani a dobry węgiel! najlepiej z polecenia. Jeśli mogę dodać coś od siebie to ja kupuję od smarttrans.net.pl bo u nich możesz kupić również na raty a poza tym mają często promocje.

Wcale nie jest tak rózowo. Dom to skarbonka,caly czas cos trzeba przy nim robić zeby sie dobrze mieszkało..

Gość gość
ale ona chce wynająć - więc żadnych remontów nie robi.

Myślę, że węgla to akurat starczy ze 2 tony tylko pamiętaj żeby był wysokokaloryczny bo wtedy długo się pali i na długo starczy. Ja zamawiam u smarttrans.net.pl i jestem zadowolona.

Gość gość
Tez kupuje wegiel w Smarttrans i jest bardzo dobry a przy okazji moge troche zaoszczedzić. polecam każdemu

Gość gość
Rozumiem że moze być problem z inwestycja, ale ja kupiłam piec na pellet i po 10 misiacach aczynam oszczędzać, czyli już się zwraca inwestycja. zajrzycie na http://hurtowniaopalu.eu/, mają tam dobry sprzęt od palenia.

Gość gość
tani reklama= kiepski towar jak jest coś pożądnego to i na reklamę sprzedawcę stać