Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydkie zdjęcie w dowodzie

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, od 5 lat męczę się z moim dowodem osobistym, tzn wstydze sie go pokazywac ze wzgledu na zdjecie. no i naszla mnie mysl by zlozyc nowy wniosek z nowym zdjeciem ( ładnym oczywiscie) i skłamać, ze poprzedni zgubiłam.czy będzie to straszne nagięcie prawa, jak myslicie? ja naprawdę sie wstydze tej fotki :/

Gość gość
to zrób tak :) nikt tego nie sprawdzi

Gość gość
a ile kosztuje wyrobienie nowego dowodu?

Gość gość
jak wyrabiałam nowy z powodu utraty ważności to nic nie płaciłam

Gość gość
dowód nie kosztuje nic ale nie idzie tak se wymienic tylko ze ci sie zdjecie nie podoba powiesz ze zgubilas ? ok - ale nie zglosilas sprawy policji ? musisz miec od policji kartke o zgloszeniu zaginiecia dokumentow wtedy nie ma problemu o wymiane :p

Gość gość
Raczej nie mów, że zgubiłaś, bo będziesz musiała zgłosić na policję itp, możesz po prostu przełamać dowód i pokazać, że jest połamany, wtedy wyrobią Ci nowy i nie będziesz musiała żadnych innych formalności załatwiać. Wyrobienie jest darmowe.

Gość gość
A co ci to przeszkadza ? Dowód jest dla urzędników nie dla ciebie.Obojetne czy jest tam zdjęcie ładne czy brzydkie.Chca dowód no to mają. W Angli nie ma dowodów i żyją.

Gość gość
no możesz go "zgubić" zdarza się ;) tylko czy z powodu zdjęcia warto? i tak go rzadko pokazujesz...

Gość gość
A czy zauważyliście że fotograf specjalnie robi brzydkie zdjecia do dowodu lub paszportu?

Gość gość
W studiach foto robią koszmarne te zdjęcia, też się 5 lat wstydziłam z pierwszym dowodem. Do nowego zrobiłam zdjęcie sama, na luzie i bardzo mi się podoba i nareszcie mi się ręce nie trzęsą kiedy muszę go pokazać. Co do tematu - nikt tego nie sprawdzi i za wyrobienie nowego z powodu zgubienia nic nie płacisz.

Gość gość
14:14 jak sama zrobiłaś zdjęcie? tzn w domu i zaniosłaś do urzędu i nie było problemu?

Gość 1415
Statyw, aparat, jasne tło i dobre światło i gotowe. Później obróbka, kadrowanie, zaniosłam do wywołania, później do urzędu, coś tam czepiała się kadru, że proporcje nie tak, ale zaakceptowała w końcu :)

Gość gość
Myślisz ze telefonem by dało radę? Kończy mi się ważność i ten koszmar pójścia do fotografa prawie mi spać nie daje :p mam statyw, ale nie mam aparatu

Gość gość
Ja mam taki sam problem... nigdy nie wyszlam jeszcze dobrze na oryginalnym dowodzie, haaha :P Za to jak kupuje sobie na fastidcard com to zawsze wygladam .. przecietnie, bo lepiej z moja twarza sie nie da, ale jest spoko, hahahha :D

Gość Ciocia Dobra Rada Real
Zagubienia dowodu nie zgłasza się na policję... To nie kradzież. Dowód zagubiony zastrzega się w banku, żeby nikt pożyczki na ciebie nie wziął.

Gość gość
Ogolnie to ja nie ogarniam takich akcji ale jak juz masz taka az jazde na to to sobie zrob lepsze zdjecie i wymien dowod na ten z dokumencika. Jak Cie ktos bedzie pytal to bedziesz ten z lepszym zdjeciem pokazywala ;)

Gość gość
To naprawdę problem. No bez jaj!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
A jak np. Przeszlam operacje nosa trzy miesiace temu to moge zmienic dowod