Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić pyszne puree ziemniaczane ?

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakieś sposoby ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
duzo masla lub smietany, ubic i juz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja lubię gęste puree, nie takie kremowe i półpłynne, jakie często serwują w restauracjach, zwłaszcza na zachodzie i w stanach domu najpierw gotuję ziemniaki tak, żeby się nie rozgotowały, potem stawiam na chwilę odkryte na fajerce, żeby odparowała woda z powierzchni kartofli i z dna garnka potem solę i ugniatam aż będą całkowicie rozdrobnione, dodaję masło (jeżeli ma być smaczne, to sporo masła) i niewielki chlust mleka i ugniatam aż masło się całkiem roztopi do ryb dodaje do tłuczonych ziemniaków musztardę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki za Wasze wskazówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maslo,mleko lub smietana slodka i tarty parmezan oraz ciut galki muszkatolowej....pyyycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Usmazyc cebulke na masle , wlac do ugotowanych ziemniakow i rozgniesc tluczkiem do ziemniakow. Niebo w gebie. Mozna dodac podsmazone skwarki z boczku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×