Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina9981

Czy szczoteczka soniczna jest dobra?

Polecane posty

Gość gość
Przeciez to badziew z biedronki :D Szczoteczke soniczną prawdziwą ma wlasciwie jedna firma philips sonicare, kosztuje ponad 600zł, dziala inaczej niz obrotowa, ale wielu osobom nie pasują bo jak dotkniesz źle zęba to pojawia sie uzucie jak przy borowaniu, czuc wibracje w calej czasce :D

Gość wójt555555555555555
obrotowa sie obraca ...

Gość gość
Ja mam sonicar i jestem mega zadowolona! Najlepsza szczoteczka na swiecie, nie szoruje jak obrotoqe ktore czesto przy tym bolesnie odslaniaja szyjke zeba. Ona dziala na zasadzie wibracji

Gość Ewelina9981
Mi akurat nie chodzi o tę z biedronki tylko ogólnie. Ale to wkońcu lepsza obrotowa czy soniczna?

Gość gość
Soniczba lepsza ale duuuzo drozsza. Wez pod uwage ze co trzy miesiace musisz nakladki do niej wymieniac a one tez niemalo kosztuja. Wszystko zalezy od tego ile chcesz na to przeznaczyc. Jesli soniczna to markowa, inne badziewia nie domywaja i latwo dorobic sie prochnicy

Gość wiktoria741
Moim zdaniem taka szczoteczka to bardzo dobry wybór ale należy pamiętać o jej wymianie raz lub dwa na trzy miesiące. Czytałam o tym na http://sujka.com.pl/jak-czesto-wymieniac-szczoteczke-do-zebow/ i wiem, że sporo ludzi zapomina o wymianie szczoteczki co mnie przeraża. Ja mam zwykłą szczoteczkę ale staram się ją jak najczęściej wymieniać.

Gość gość
Ja mam Panasonic i jest fajna, naprawdę delikatna, dziąsła wręcz przyjemnie masuje a bardzo dobrze czyści zęby, bez porównania lepsza od elektrycznej.

Gość gość
Tak, zdecydowanie szczoteczka soniczna to dobry wybór. :) jeśli masz problem z nadwrażliwością zębów i dziąseł, to naprawdę warto zainwestować. Ja stosuję od kilku miesięcy szczoteczkę od Panasonica i jest świetna.

Gość gość
Zdecydowanie, moim zdaniem bardzo opłaca się kupić taką szczoteczkę. :) mam Panasonica. Czyści bardzo dokładnie i jest naprawdę wygodna w użyciu.

Gość Karolncisa5
Witam, ja kupiłam niedawno soniczną szczoteczkę phillipsa i przyznam, że jest znacząca różnica w myciu zębów, dużo dokładniej myje niż zwykła szczoteczka. Takie soniczne szczoteczki nie są tanie, chodź tutaj trafiłam akurat na dobrą cene https://www.estetic-dent-sklep.pl/pl/p/Philips-Sonicare-szczoteczka-soniczna-lets-start-HX621290/127

Gość gość
Ja również polecam szczoteczki soniczne Philips, mam już pół roku jestem zadowolona. Kupiłam ją w dobrej cenie w sklepie internetowym https://www.faneo.eu/ . Nie widzę lepszego produktu :)

Gość gość
Ja też planuję kupić szczoteczkę soniczną jednak miałąm ten sam problem co wy. Polecam ten artykuł https://www.shop-dent.pl/pl/c/Szczoteczka-soniczna/1638 o szczoteczkach. Ja po przeczytaniu wiedziałam na co zwrócić uwagę przy wyborze. Teraz już wiem jakie kupię :)

Gość gość
ja mam chińską, z firmy na x, która produkuje wszystko :) jest świetna, a kosztuje 1/3 tego co philips (nota bene równiez zrobiony w chinach)

Gość gość
Jako posiadasz telefonu Xiaomi, z którego jestem zadowolony kupiłem sobie szczoteczke soniczną tej samej firmy. Miałem problem z krwawieniem z dziąseł, które po dwóch tygodniach stosowania przestały krwawić. Zęby są gładkie i lepiej doczyszczone w zakamarkach. Kamienia nazębnego nie usuwa, nie ma to aż takiej siły ;). Philips robi szczoteczki znacznie droższe, a ilość drgań i tryby wcale nie idą w parze za wyższą ceną. Dlatego ja wybrałem model oclean se. Podrzucam link do ceneo https://link.do/LTp1Z

Gość kwiatslonca

Mam od kilki miesięcy szczoteczkę soniczną Xiaomi Soocas X3 - myślałam, że to zwykła chińszczyzna, jednak zaskoczyłam się bardzo bardzo miło. Samo opakowanie luksusowe. Sztywne białe, piękne pudełko z tłoczeniami.
Bardzo pięknie wygląda na prezent komunijny, czy świąteczny lub z innej okazji. Wygląd samej szczoteczki - rewelacja. Do tej pory używałam szczoteczki elektrycznej Oral B. Nie ma tu porównania. Efekt czyszczenia zębów - jak po higienizacji u dentysty. Czuć, że są czyste.
Co więcej, ponad cztery miesiące używania - wspólnie z synem - i dopiero trzy razy ładowana.
Oczywiście wymieniamy swoje końcówki, do których dodawana jest higieniczna osłonka na główkę.

Polecam. Koszt około 200 zł, czyli dużo tańsza niż Philips, a jest towarem bardzo dobrej jakości. Polecam !!1

Gość Ola

Ja mam firmy Tessa. Byla w dobrej cenie więc się skusiłam. Ma różne tryby mycia, masazu i delikatnego mycia. Ten ostatni jest dla mnie najlepszym bo mam bardzo wrażliwe dziąsła. Myje bardzo dokladnie, głowka szczoteczki nie niszczy się szybko a w razie co mozna bez problemu dokupic.Ogólnie bardzo fajny produkt.

Gość przemekb102

Szczoteczki elektryczne, do których zalicza się również soniczne, są z pewnością lepsze od szczoteczek tradycyjnych.. Myje się nimi zęby łatwiej i skutecznej. Jeżeli chodzi o elektryczne obrotowe a soniczne, zdania są podziele.. Trzeba poczytać i zdecydować na czym Tobie bardziej zależy