Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byly alkoholik moze splodzic chore dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Do tematu, poznałam mojego meza jak już 12 lat był totalnym abstynentem, przed tym czasem był 7 letnim alkoholikiem pracując w wojsku jako mundurowy . Wzial się za siebie ,zaczął chodzic na terapie AA , odwyk i rzucil alkohol. 15 lat już kropli w ustach nie miał, zmienił zawód, teraz jest poważanym biznesmenem w własnej firmie , nałogi żadne w ogole się nie trzymają Coraz częściej zastanawiamy się nad wspólnym potomstwem, niestety obawiam,ze jego wczesniejsza choroba alkoholowa może jakos negatywnie wplynąc na rozwój dziecka ,ze może być chore, nie wiem Przesadzam? czy alkoholizm przeszły ma negatywny wpływ na plemniki i zdrowie dziecka?

Gość gość
te plemniki, które wtedy produkował już dawno nie istnieją, poza tym nawet najzdrowszy człowiek może spłodzić chore dziecko

Gość gość
Oczywiście ze wiem,ze zdrowy człowiek moze chore dziecko splodzic, no ale cos słyszałam tez o obciążeniu genetycznym itd.

Gość gość
o jakim obciążeniu genetycznym? może jedynie przekazać dziecku alkoholizm

Gość gość
Jedyne co to dzieci moga miec kiedys sklonnosci do alkoholizmu, ale nie jest to przesadzone. Osobiscie znam podobny przypadek, gdzie facet byl juz prawie zulem i trollem, ale sie ogarnal, od kilku lat nie pije nic i ma dwoje zdrowych fajnych dzieciakow:-)

Gość gość
ze tez się związalas z takim menelem, nie brzydzilas się zapitego ryja??

Gość autorka pytania
Jak go poznałam to już 12 lat w ogole nie pil i pracował w własnej firmie, to ze był alkoholikiem tyle lat to dowiedziałam się znacznie później od niego Nie wygląda jak pijak, bardzo przystojny, mądry, widocznie trzeźwość mu służy