Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duże mamy jaki macie strój kąpielowy? rozmiar powyżej 46

Polecane posty

Gość gość
a jaki jest? Nadwaga jest nie tylko jeśli waży się za dużo ale jeśli ma się za duży poziom tkanki tłuszczowej, jeśli ktoś ma powyżej 30% też ma nadwagę.

Gość gość
Moim zdaniem lepiej wygląda się w stroju jednoczęściowym, bo jest on elastyczny i nieco modeluje sylwetkę. Najgorszym rozwiązaniem jest "maskowanie" tuszy koszulkami czy w inny sposób, bo to najczęściej tylko podkreśla dodatkowe kg. Kiedys widziałam otyłą nastolatkę, która kąpała się w zwykłym t-shircie. Po wejściu do wody przykleił jej sie do ciała, więc absolutnie niczego nie ukrywał, a jedynie przyciągał uwagę.

Gość gość
Dokładnie dla kobiet powyżej 33% a dla mężczyzn powyżej 20% tkanki tłuszczowej to nadwaga. Otyłość - kobiety powyżej 39% a mężczyźni powyżej 25%.

Gość gość
gość dziś skąd wiedzieć ile ma się tkanki tłuszczowej??

Gość gość
Można zmierzyć u dietetyka lub trenera na siłowni. Widziałam tez w necie rysunki, gdzie przy sylwetce przedstawiano orientacyjną zawartość tkanki tłuszczowej.

Gość gość
Kazdy dobry sklep z ciuchami o wysokiej rozmiarówce , ma i kostiumy kapielowe. Ja mam z Evansa 48 rozmiar :) jednoczęściowy, sportowy mam na basen. Na plaze tez jednoczęściowy, z porzadnie skrojonym stanikiem, ladnie wyprofilowanymi bokami, po prostu wygodny. Do tego pareo i gotowe :) Na szczęscie nie mieszkam w Pl i nie mam kontaktu z małomiasteczkowa mentalnoscia niektórych polskich missek :)

Gość gość
Miałam 30% przy wadze 60kg na 160cm wzrostu, byłam przy górnej granicy, wagowo pokazywało, że 2kg więcej i też nadwaga.