Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saraszu

Być spokojną czy nie

Polecane posty

Gość saraszu

Po stosunku (bez zabezpieczenia, ale do wytrysku nie doszło) dostałam okres. Stosunek był jakoś początek maja, okres 24.05. Następny 24.06. Wnioskuję, że to były miesiączki, chociaż teraz już się obawiam czy czasem nie plamienia ciążowe, bo okres lipcowy spóźnia się już 11 dzień. Muszę dodać, że od kilku dni czuję się "okresowo" ( mam dość charakterystyczne objawy, takie lekkie PMS, wyczuwalny powiększony jakby jajnik, lekkie bóle brzucha, zawroty w głowie, no ogólnie standardowo), ale okresu brak. Nie piszcie "zrób test", bo to wiem; chcę zaczekać, może okres się pojawi. Boję się testu. Nie jestem z tamtym partnerem. Nie chcę dziecka. Jak myślicie, jakie są szanse? Ostatnio stosowałam używki, nie spałam tyle, ile zazwyczaj - inny rytm, wiadomo może opóźnić okres. Niech mi ktoś powie, że szanse są małe.

Gość gość
a skad ktos ma wiedziec cxzy jestes w ciazy czy nie??? sprawdzisz to tylko testem!!!!

Gość gość
Możliwa ciąża. Dlaczego boisz się robić testu ... teraz przecież nie uviekniesz od tego.

Gość gość
z opisu wydaje sie ze nie ale lepiej zrobic test, bo juz wynik wyjdzie ;)

najgorszy strach jest zrobic test ale innego wyjscia nie ma, nie wyczarujemy odpowiedzi, ktora sie spelni i Cie uspokoi. Test Cie tylko uspokoi, jakikolwiek wynik sie pojawi.

Gość saraszu
Nie uspokoi mnie wynik pozytywny. Ja nie wierzę w ciążę - przecież od 3 miesięcy żadnego seksu, a po seksie miesiączkowałam! Nie urodzę tego dziecka.

Uspokoi Cie swiadomosc, ze juz wiesz na 100%. Przynajmniej po kilku dniach (jesli wyniki pozytywny) a negatywny od razy. Dziecko i ciaza nie sa takie zle:-) tez nie bylam za szczesliwa jak sie dowiedzialam a teraz nie moge sie doczekac az to malenstwo welezie ze mnie:)

Gość saraszu
Ale ja nie moge urodzić. Teraz matura, studia, nie. Brzydzę się dzieci. Nie czuję instynktu macierzyńskiego wcale. Występuje u mnie płaczliwość - jak przed okresem. BŁAGAM NIEBIOSA ŻEBY TO BYŁO TO.

co ma byc to bedzie:-) skakaj na stacje po test to sie dowiemy, moze Ci maly pomoze przy maturze i bedzie kopac na dobra odpowiedz;) instynkt nie zawsze ma sie od razu, czasami ma sie go od dziecka, czasami budzi sie podczas ciazy, czasem po urodzeniu dziecka. No stress;)

Gość saraszu
A test nie musi być z porannego moczu?

Moze ale nie musi, z rana masz calonocny zapas hCG w moczu ale jest produkowany caly czas wiec powinnas go miec o kazdej porze. Nie wiem jakies testy sa w Pl, w Uk kazdy mocz podchodzi pod zwykle testy

Gość saraszu
jednak jeszcze poczekam.. a test zrobie z oby-nie-przyszłym tatusiem

Gość gość
Twoje obecne zachowanie i wypowiedzi świadczą o głupocie. Powinnaś jak najszybciej zrobić test. I nie zachowuj się jak idiotka. Po stylu wypowiedzi obawiam się że to prowo, ale może nie. Jakich używek ty niby używałaś? Jeżeli nie chcesz dziecka to czemu nie stosujesz antykoncepcji?

Gość saraszu
Alkohol, marihuana. (Biorąc pod uwagę fakt, że nigdy nie piję, nie palę to jednak na mnie wpływa. Wystarczy jedno piwo w miesiącu i okres już się spóźnia. Często miewam nieregularne okresy) Może i jestem idiotką, no trudno no. Nie zabezpieczyliśmy się i już. Nie mogę używać prezerwatyw, tabletki w grę nie wchodzą. Jestem młoda i głupia. Trudno.

Gość gość
Haha kompletuj wyprawke rodzice pękną z dumy jak brzuch zaprezentujesz :)

Gość gość
Zal mi par, ktore latami staraja sie o dziecko a taka puszczalska po razie moze byc matka.

Gość saraszu
Dlaczego masz czelność nazywać mnie puszczalską?

Gość cook
saraszu nie przejmuj sie tymi paniami ktore tak nazywaja, to stare desperatki ktore najpierw wybrzydzaly w facetach a teraz zaden ich nie chce i tym sposobem sa same i sfrustrowane albo co bardziej przykre panie ktore bardzo by chcialy dzidziusia a niestety nie moga takim trzeba wybaczac ;)

Gość gość
Mnie to nie wygląda na ciążę. ja 5 lat temu też rozeszłam się z poprzednim partnerem i po rozstaniu okres nie przychodził. Byłam bardzo zdenerwowana, choć wiedziałam że to niemożliwe, bo seks był wówczas tak dawno jak i teraz u Ciebie. Byłego partnera nie chciałam widzieć na oczy. Zrobiłam test. Ciąży brak. Potem lekarka powiedziała mi, że to mogła być reakcja organizmu na zaprzestanie współżycia.

Gość mamagrzesiainatalki
Miałam tak samo jak no i okazało się, że jednak jestem w ciąży. Zupełnie nie byłam na to przygotowana. Mój ówczesny partner okazał się dupkiem i zostawił mnie na wieść o ciąży. Wtedy zawalił mi się świat. Ale jakoś poradziłam sobie i mimo, że jest mi ciężko, to kocham moje małe bliźniaki.

Gość saraszu
Ja jestem strasznie zdziwiona, bo ostatni stosunek był przecież ponad 3 miesiące temu, a po nim ładnie miesiączkowałam! Do głowy by mi nie przyszło, ze ten okres się będzie spóźniał. W dodatku mam nieodparte wrażenie, że w lipcu miałam okres i go nie zapisałam - to byl taki szalony miesiąc. Wcześniejszy powrót z wakacji, adopcja dwóch kotów po wcześniejszej śmierci jednego. Naprawdę ciężko mi będzie uwierzyć, że wpadłam i nic nie odczuwam po 3 miesiącu.

Gość saraszu
Przenalizowalam swój cykl miesięczny od początku roku i bywało, że trwał on 50+ dni, teraz mam 43. dzień, więc poczekam jeszcze spokojnie, moze po prostu się opóźnia przez jakieś głupie czynniki zewnętrzne :)

Gość saraszu
Po napisaniu postu poszłam do toalety i... dostałam okres! :)

Gość gość
tak a teraz do następnego miesiąca kiedy znów się wkręcać, bo okres się spóźnia.

Gość saraszu
A dlaczego mam się stresowac w przyszłym miesiącu, skoro ostatni seks był 3mies. temu? myślisz, że przeżywam coś takiego co okres?