Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekki ból podbrzusza przy tabletkach

Polecane posty

Gość gość

Witam. Biorę trzecie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych mercilon. Wzięłam dziś przedostatnią tabletkę, krwawienie więc powinnam dostać w niedzielę. Do ginekologa nie mogłam się zupełnie dodzwonić! Cały dzisiejszy dzień boli mnie podbrzusze, delikatnie, jak przy okresie. Ból jest naprawdę niewielki, jednak strasznie się denerwuję, że może to być związane z ciążą :c Uprzedzam, że wszystkie tabletki były wzięte w odpowiedniej porze, żadna nie była zapomniana, zero antybiotyków i leków ziołowych, biegunek, wymiotów. Partner co prawda skończył we mnie jedynie 3 razy, jednak martwię się bardzo, że ból jest z powodu ciąży. Mam nadzieję, że mnie uspokoicie :( (testu cholernie boję się robić...)

Gość gość
nie martw się, to najprawdopodobniej reakcja organizmu na tabletki, ja na początku miałam mdłości i bóle, potem organizm się przyzwyczaja. poczekaj cierpliwie, wszystko będzie ok, jeśli brałaś tabletki zgodnie z 'grafikiem' . pozdrawiam.

Gość gość
hmm, "na początku" czyli przy trzecim blistrze? :( Jeśli tak, to faktycznie trochę przystopuję z nerwami, może skuszę się nawet na test, bo nie wytrzymam do niedzieli! Dziękuję!!

Gość gość
jak zaczyna sie brać tabletki to naprawde troche trwa, lekarz na pewno Cię uprzedzał. poza tym ciąza nie daje takich bóli, tylko zbliżający sie okres . nie ma czym sie martwić, zobaczysz.

Gość gość
Słyszałam, że wiele osób na początku ciąży ma podobne bóle brzucha, ze względu na poszerzającą się w tym czasie macicę :O Jeśli w takim razie mój organizm nadal się przyzwyczaja, moje nerwy są lekko mniejszę, dziekuję raz jeszcze, mogę spać spokojnie!

Gość gość
Zrobiłam test! :D Wynik negatywny - brak ciąży!!! Jak pójdę do ginekologa to jeszcze dam znać dlaczego brzuch boli :)