Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość dwudziestosiedmiolatka

Paranoje. Pomocy!

Polecane posty

Gość dwudziestosiedmiolatka

Witajcie. Nie wiem gdzie szukać pomocy więc zaczynam od forum, choć wiem, że powinnam iść do lekarza i nikt z Was mnie nie zdiagnozuje, ale zanim to zrobie chciałam chociaż dowiedzieć się czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia. Mam 27 lat i od zawsze wszystkim się przejmuję. Odkąd pamiętam, być może miałam wtedy z 12 lat - balam się panicznie o tatę, o to, że mu się coś stanie. Później, zwłaszcza w okresie ostatniego roku moje paranoje przeniosły się na całą rodzinę. Codziennie żyję w obawie , że komuś się coś stanie, że ktoś umrze. Dzwonie do każdego po kilka razy dziennie za każdym razem bojąc się, że usłyszę złe wieści. W ostatnich miesiącach ten stan doprowadza mnie do obsesji. Jest to zapewne spowodowane tym, że mój brat miał bardzo poważny wypadek w pracy. Oczywiście wiem, że to mogło się stać każdemu, że takie rzeczy się dzieją i nie jest to związane z moim myśleniem, a mimo to każdego dnia żyję napięta jak struna i mam w sobie tyle stresu, że nie jestem w stanie z nim walczyć pomimo próby racjonalizowania sobie wszystkiego. Wiecie może czego to mogą być objawy, jak się z tym walczy? Bardzo proszę o wsparcie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować