Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halineczka2014

Ktora klinika dla in vitro

Polecane posty

Gość Halineczka2014

Witam. Staramy się z mężem o dziecko prawie 12 lat. W tym czasie przeszliśmy 3 nieudane inseminacje i 2 nieudane in vitro. Jeździliśmy do jednego z lekarzy w Poznaniu, a ivf mieliśmy w poznańskiej klinice na Polnej. Jednak chcemy zmienić i lekarza i klinikę, bo widzimy, że losem pacjentki nikt się tam za bardzo nie interesuje, bo traktują je hurtowo podobnie jak lekarz na prywatnych wizytach. Bo wie, że ma czarno w poczekalni i wygryzł się już na tyle, że leci tylko na kasę!!! A my nawet nie wiemy co tak naprawdę jest przyczyną, że nie mogę zajść w ciążę. Mąż ma dobre parametry nasienia, a ja mam hashimoto i myślę, że tu tkwi problem. Ale to lekarz powinien nam o tym powiedzieć, a mnie wysyłać na badania. Jesteśmy już tym wszystkim zmęczeni i też załamani, bo chcielibyśmy wiedzieć dlaczego zarodki się nie utrzymują?! Stąd moje pytanie do Was: czy, gdzie i kogo możecie polecić? Miasto nie ma tutaj znaczenia, bo jak się chce mieć upragnione dziecko, to pojedziemy nawet na koniec świata!! A Poznań jest już u nas przegrany.

Gość dever
wiesz co może to nie jest do końca kwestia kliniki że jest niedobra czy coś takiego. Wydaje mi się że problem moze leżeć w diagnostyce, może coś zostało pominięte, albo niezauważone? Ja bym po prostu spróbowała pojechać gdzieś indziej np w Krakowie masz klinikę Macierzyństwo. tutaj masz namiary http://www.macierzynstwo.com.pl/pl/Leczenie_nieplodnosci Robią też in vitro z tego co widziałam. Ale może zanim dojdzie do transferu spróbuj sobie gdzieś powtórzyć panel badań. Powodzenia :)

Gość gość
Ja przeszlam z Invicty do Invimedu. Draznila mnie tam obsluga, to jak mnie traktowano. Za najmniejsza konsultacje musialam placic. I nikt nic nie wiedzial. Trafilam do Invimedu, tam mam jednego lekarza prowadzacego, nawet mam nr do doktora w razie jakis problemow to zeby dzownic i pytac. A to wielki plus bo nie musze za kazdym razem jezdzic.

Gość ruda zaba
W invimedzie leczę się od roku, co prawda w Warszawie, ale chyba w Poznaniu tez mają swoją klinikę. Skierowania na potrzebne badania dostaliśmy już na wstępie, dla mnie to nie do pomyślenia, że pacjentka musi się sama domyślać co jest przyczyną niepłodności.

Gość koronkowa korona
Tak, w Poznaniu również mają swoją klinikę. Ja polecam invimed, bardzo profesjonalnie podchodzą do pacjentów, na wstępie komplet badań robisz, zawsze wszystko sprawdzają. Obecnie czekam własnie w tej klinice na transfer, trzymajcie kciuki!

Gość josha
Ja z kolei byłam pacjentką invicty i a teraz przeszłam do invimedu. Mają bardzo dużą skuteczność i prowadzi cię jeden lekarz. Ja polecam warszawę, bo sprawdziłam sama, masz zrobionych bardzo dużo badań i chociaż niektóryz się buntuja dla nmie im więcej tym lepiej!!! Dodatkowo zlecają też badania dla Twojego parntera. A byłaś na wizytyach w Poznaniu w invimedzie? Wiesz oni mają procedury, bo to sieć klinik, więc podejrzewam, że wszedzie mają podobny poziom opieki.

Gość happy double mummy
Hej, ja również leczyłam się w Invimedzie na Strzeleckiej. Po pierwszym in vitro niestety poroniłam w 9 tygodniu, ale z drugiego za to mamy podwójne szczęście, nasi chłopcy mają już 8 miesięcy, są zdrowi i wszędzie ich pełno :)

Gość Moniczka_kos
o rany! ale mnie pozytywnie nastawiłaś! przegladalam tylko to forum, i czytam opinie o różnych klinikach. własnie sie zastanawialam invicta czy invimed. teraz już wiem - umawiam się jutro do invimedu :)

Gość agnieeeszka1
Dziewczyny a czy któraś z Was miała In vitro na Polnej w Pń prywatnie? Jak przebiega ta cała procedura, ile dni wolnego musiałyście brać z pracy?