Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety ktore mialy 3 i wiecej poronien

Polecane posty

Gość gość

Czy udalo wam sie donosic ciaze i zostac wreszcie mama? Co bylo przyczyna strat? Ile macie teraz dzieci?

Gość gość
Ja miesiąc temu musiałam usunąć ciąże :( Okazała się pozamaciczna jest mi strasznie ciężko To była pierwsza ciąża ...mam 22 lata

Gość A 2014
jestem po 2 stratach 1 -12 tc - luty 2013 2 - 5 msc kwiecien 2014 Obecnie starania o 3 . Teraz podchodze do tego inaczej wiem że 2 kreski to tylko informacja że może to być ciąza , wiem ze nie bede całemu swiatu mowić o ciązy z reszta o 1 wie tylko pare osob nawet tesciowie żyją w niewiedzy o 2 ciązy nie chwalilam sie calemu swiatu cieszyłam się nią z najbliższymi a jak już ktoś zauważył to potwierdzałam "tak jestem w ciązy"Do dzis pare osób zadaje mi pytania jak tam w dwupaczku a mi sercę pęka bo moje dziecko leży w grobie . Kiedy mowie innym które po 2 kreskach stawiaja cały swiat że sa w ciązy zeby wstrzymały to dla siebie , biora mnie za wariatkę że żle im życzę itd . Nie jestem za szybkim organizowaniem pokoju dla dziecka jak inne , nie podoba mi się to jak inne szalenczo kupuja ubranka dla dziecka nawet jak jeszcze ciązy nie mają potwierdzonej ? Czy jestem nienormalna?Czy chcee uchronić tylko te dziewczyny przed czymś strasznym? Śni mi sie po nocach poród , moje dziecko łzy męża i brak sił we mnie ! Pragnę teraz ciązy wiem ze jak sie uda musze leżeć , mieć zalożony szew i że mogę donosić te ciąze ale przecież nie istnieje tylko niewydolność szyjki , jest tysiące innych powodów i nie mamy możliwości wplynięcia na to zeby dziecko sie urodziło zdrowe. Jak kolejny raz strace dziecko chyba sama sobie odbiore zycie , nie dam rady życ z myślą że dziecka mieć nie mogę

Gość gość
Rozumiem Cie , ja przezyłam to raz ale ciągle płacze na widok dzieci , wkurza mnie to , ze inni się cieszą , a ja nie mogę ./ Mam jeszcze jedną szanse o usunęli mi jajowód jeśli drugi raz się to pwtórzy nie bede mogła mieć dzieci strasznie boję zajść w nastepną ciąże ./ Tez nie jestem za tym szaleńswtem kiedy tak naprawdę jeszcze nic nie jest na 100 %. Myślę , że wtedy jest jescze większy ból bo patrzysz na ubranko łóżeczko , a stoi takie puste i serce pęka .

Gość gość
Tu autorka. Stracilam 3 ciaze. Pierwsza w 7tc lekarz nie dal mi lekow na podtrzymanie bo twierdzil ze brazowe plamienie jest normalne po badaniu, dwie kolejne w 6 mcu. Przez niewydolnosc szyjki macicy. Do dziewczyny wyzej ja mialam pessar i szew lezalam plackiem i to nie pomoglo. Zostaje mi jedynie operacyjne zalozenie szwu brzusznego przed ciaza. To moja jedyna szansa na bycie mama. Obsesyjnie pragne dziecka a nie moge sie starac dopoki tego szwu nie bede miala.

Gość gość
Kurcze dlaczego te co nie chca rodzą jedno po drugim ...;///

Gość gość
A ten szef daje duże szanse na donoszenie ciąży ??

Gość gość
Dookola wszyscy znajomi maja dzieci, lub sa w ciazy. A my mamy dwoje na cmentarzu. Mozemy im dac jedynie znicz czy kwiatka. A we mnie jest tyle milosc ze to az boli bo nie mam na kogo jej przelac wiadomo pies czy kotek dziecka mi nie zastapi.

Gość A 2014
Czyli nie mam za wiele szans przez ta moją szyjke ;/ I tak bede się starac w sumie to czekam na okres który ma się pojawić za 4 dni (lepiej zeby go nie było)dostałam duphaston i zaraz po 2 kreskach mam zazywać.Ciąza chwalić się nie bede za rzeczami dla dziecka biegac nie bede(bo i tak ruszyć sie nie bede mogła) Podpadłam ost dziewczynie za to ze pisze jej czarny scenariusz (bo @ ma miec za pare dni a juz test pozytywny i opowiada o tych swoich objawach ciązowych juz brzuch ma wzdęty - wiekszy itd)Mowie jej ze jak lekarz potwierdzi jej ciąze to dopiero bedie miec pewnosć zeby zrozumiala że nie koniecznie musi byc w tej ciązy to na mnie foch że przez swoje niepowodzenia nie daje jej sie cieszyc ciąza. Znam dziewczyny co stracily nie 1 ciąze plus ciąza pozamaciczna etc a teraz mają 2-3 dzieci . Ja nie chce odczuc ile razy można stracić zeby mieć tylko mieć .. ech życie nam daje w d... jedne nie chca a mają wolaja jak usunąc itd inne chcą a nie mogą

Gość gość
Ja moge Was pocieszyć - mialam taką "slabą" ciążę, że 2 Panie ginekolog nie podjęły się jej prowadzenia, zostałam umieszczona w szpitalu gdzie każdy z lekarz potwierdził, że łyżeczkowanie bo tej ciąży NIE DA się donosić i na 100% będzie takie poronienie, ze krwotok nie do opanowania. Nie zgodziłam się. Poszłam do kolejnego lekarza. Dał mi końską dawkę na podtrzymanie, polozyl w szpitalu, kazal lezec wstawac tylko do wc. I donosiłam. Dzis mam cudownego zdrowego syna. Trochę wiary w siebie

Gość gość
U mnie jest podobnie kazdy już ma dzieci , albo nagle wszyscy są w ciąży .

Gość gość
Szew brzuszny daje ponad 95% szans na donoszenie ciazy jesli powodem starat jest niewydolnosc. W moim przypadku szew macdonalda i pessar sie nie sprawdzaja. A moge zapytac w ktorym tygodniu stracilas ciaze ta zaawansowana? Szyjka sie skracala nagle czy stopniowo? Mialas rozwarcie wewnetrzne przy tym? Jakie leczenie zastosowano?

Gość A 2014
Mi lekarz powiedział ze szew bede miec zalożony w 2 msc . i ze bede musiała lezeć . Powiedzial mi ze może tylko 2 tyg leżenia a może to byc do konca ciązy .Zniose wszystko by miec dziecko

Gość gość
Jesli chodzi o mnie , myśleli , ze to poronienie bo strasznie krwiaiłam normalnie krwotok . Ale badanie BTHCG zaczęło nagle wzrastac ale ciązy nie widzieli , po kilku dniach okazało się , ze jest na jajowodzie i zrobili mi laparoskopie . Powiedzieli , że miałam pecha . Nie pytałam się jak zaawansowana była ciąża , nie chciałam wiedzieć . Bałam się , że serduszko już biło ,a ja pozwliłam zabić własne dziecko . Boze ta mysl nie daje mi spokoju . Dali mi papierek na podpisanie zgody , a ja się zgodziłam . Teraz tego żałuje . Wiem jakie sa konsekwencje ciązy pozamacicznej ale jesli to się stanie drugi raz nie usune

Gość A 2014
W mojej rodzinie wszedzie rodza sie dzieci ja w sumie na dziś miałam termin ! Rodza sie dzieci wszedzie , kolezanki co maja dzieci tegoroczne omijają mnie szerokim lukiem lub dogadują etak ze wyc mi sie chce . Wg tescia wnuka z mojej strony nigdy miec nie bedzie bo jestem nie cala tzn że nie moge miec dzieci - dobrze ze nie wie o 1 ciąży .

Gość gość
ludzie są wredni ;/// Jak mogą tak postępowac wobec Ciebie ;///

Gość gość
Nie usuniesz ciazy pozamacicznej? To masz duze szanse na zgon gdy jajowod rozerwie. W zyciu ci tego nie zycze, zycze ci normalnej fizjologicznej ciazy, ale pierdol nie gadaj prosze

Gość gość
Nie wiem może teraz tylko tak gadam żeby samej sobie ulżyć , ni wiem naprawdę . Nie wiem co zrobię jak to znowu się stanie . Boję sie tego jak cholera , boję sie podjąć jakąś decyzje . Nie mogę doczekać się dnia kiedy przestane się zadreczać i myśleć o tym . Chociaż czy da się zapomnieć

Gość gość
Dziewczyny, ja pierwsze dziecko urodziłam z 5 ciąży, drugie z siódmej. Teraz jestem ósmy raz w ciąży i za kilka tygodni spodziewam się trzeciego potomka. Wiele mnie to kosztowało, nie mam na myśli pieniędzy, ale naprawdę warto było walczyć. Trzymajcie się. Nika

Gość A 2014
Już mówie DO 20 TYG bylo ok -plamiłam na poczatku ciązy w terminie okresu dostawałam duphaston do 14 tc Szyjka cały czas była ok w karcie ciazy mam caly czas ta sama dlugosc wpisana jak dobrze widzialam . Pojechalam na badanie pod koniec 21 tc mialo to byc usg polowkowe A okazalo sie ze mam rozwarcie na okolo 1,5 cm . Lekarz wyslal mnie do KLINIKI do Krakowa gdzie mieli mi zalozyc szew mc. Nie mialam skurczy ani nic .A tam mnie przyjeli bo musieli ale im sie nie chcialo -moj lekarz zabronil mi chodzic a tam musialam chodzic od gabinetu do gabinetu . Musialam sama chodzic do wc , mialam podlozone klocki pod lozko na jedna noc i zabrali powiedzieli ze szew zalozą ale ZA 2 TYG bo to nie jest zloty srodek . Powiedzieli ze w ciagu tych 2 tyg jak nic sie nie bedzie dzialo to zaloza szew. To był czwartek a w sobote brzuch mi twardnial zglaszalam ale oni powiedzieli ze brzucha mam nie dotykac bo wywoluje skurcze!! W nd wody mi sie saczyly a oni mówili ze to tabletka dopochwowa sie rozpuszcza! Wody coraz bardziej sie saczyly a ja czulam parcie w koncu maz zaczal ich prosic zeby cos zrobili bo juz krew leci . Po 2 godzinach pojawil sie lekarz i powiedzial ze maja mnie zawiesc na porodowke . A tam spedzilam czas do wt do poludnia . Urodzilam we wtorek ok 12.40 Dwie kroplowy z oxy . Zloscili sie ze nie rodze . Koszmar

Gość gość
A dziecko urodzilo sie zywe? A wiesz skad ta niewydolnosc szyjki? U mnie po wielu badaniach genetyczne immunologoczne bakteryjne wirusowe itp lekarz stwierdzil ze albo niewydolnosc jest wrodzona w co watpi albo wg najprawdopodobniej uszkodzono mi szyjke podczas lyzeczkowania po pierwszym poronieniu. Za bardzo rozszerzono szyjke i puscily jakies wlokna ktore sa odpowoedialne za jej trzymanie i teraz pod naciskiem wod i dziecka szyjka nie wytrzymuje.

Gość A 2014
Bo lekarze stwierdzili ze rozwarcie robi sie przez niewydolnosc szyjk i tyle !! Klinika w ktorej bylam to koszmar !!

Gość A 2014
Mój synek żył 15 minut

Gość gość
U mnie corka zyla 5 minut, a syn zmarl w trakcie porodu. Szyjka sie zgladzila rozwarcie nastalo, mialam caly czas twardnienie brzucha na ktore dali mi kroplowke z magnezem ktora pomagala na kilka godzin. Musialam brac wlasne leki bo w szpitalu procz kroplowki nic mi nie dali. A bralam dziennie 6tab duphastonu, 9 tab luteiny podjezykowej, 3 nospy, 3 spasmoliny, 3 magnezy.

Gość A 2014
Ja tam dostałam tylko coś dopochwowe i to 1 raz .

Gość gość
Dziewczyny trafiacie naprawde na konowałów. Musicie poszukać prawdziwych ginekologow z powolania! ktorzy będą o Was walczyc tak jak moj walczyl o mnie i moje dziecko, ktore zyje dzieki niemu. Poszukajcie popytajcie warto jechac nawet kilkadziesiąt kilometrow ale do specjalisty a nie rzeznika

Gość A 2014
U mnie byłoby ok gdybym byla w szpitalu u mojeko doktorka , ale niestety on mnie wyslal do kliniki KOPERNIK W KRAKOWIE bo tam maja neonatologie . Moj doktor stwierdzil ze tam bedzie mi lepiej bo tam jest dużo wybitnych lekarzy !! Myślałam aby zglosić sie do prywatnej kliniki w Krakowie ,tylko nie wiem do której i czy to faktycznie warto.Zeby to nie byli ludzie co biora pieniadze a jest tak samo jak na nfz

Gość gość
u mnie było podobnie, gdybym była w drugiej i trzeciej ciąży w szpitalu u mojego lekarza to może moje dziecko miałoby szanse, bo by coś robiono, a tak wysłal mnie lekarz do szpitala gdzie jest 3 stopień referencyjności i ratują wcześniaki ale tam to wogóle makabra. Leków nie dają bo nie mają trzeba mieć swoje, recepty na leki też nie dadzą bo lekarz by został ukarany z nfz finansowo bo szpital ma zapewnić leki a ich nie zapewnia, nawet głupiej luteiny nie mają trzeba mieć swoje wszystko. na dzień dobry powitanie po co panią lekarz tu skierował jak coś sie zacznie to i tak ratować nie będziemy itp codziennie lekarze tylko teksty że ciąża pewnie i tak szans nie ma, że jest źle, na pytania czy coś będą działać odpowiedz ze zdają się na naturę. a poród to masakra tak wrednych nieludzkich ścierw jak położne na porodówce z tego szpitala nie zycze nikomu spotkać.

Gość A 2014
dokładnie w KLINICE to samo !! Traktowali mnie tak jakbym to ja chciala rodzic jak oni spią !!Tez mowili ze od nich nie wiele zalezy i powiedzieli mi ze dziecko tak czy tak umrze dlatego mi szew niepotrzebny . A jak sie zloscili ze serce mu caly czas bilo przychodzili co 20 minut i sluchali serca wsciekli ze jeszcze bije !!!!

Gość gość
Powterzam musicie sie zglosic do dobrych ginow wiem ze jest dobra klinika w poznaniu