Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lela 909

3 latek u dentysty i histeria

Polecane posty

Gość gość
to też prawda i u mnie na początku sporo pomagało, jednak sam wybór dentysty nie pozostaje tu bez echa, lepiej jest pójść po prostu do sprawdzonego. Ja z moją córka chodzę tutaj www.sawdent.pl i nie ma juz problemów ze stresem.

Jak na 3 latka to faktycznie dość spora histeria, mój Antoś również stawiał opory, ale pani dentystka zaradziła temu bardzo szybko. Wyszła z gabinetu, pobawiła się chwile z nim, a później poszliśmy wszyscy do gabinetu, ja również miałam przeprowadzane czyszczenie wiec siedziałam obok no i skoro mama to "ja też":) Jakoś to minęło, teraz już jest spokojniejszy, szczególnie, że mają bezbolesne znieczulenia, co znacznie ułatwia sprawę :) Nie wiem, jeśli nadal będziesz miała takie problemu to może po prostu zmień stomatologia. Tutaj jest mój http://odent.pl/ warto sprawdzić, może sala zabaw spodoba się Twojemu synkowi :)

Gość gość
na siłę, to nic nie zrobisz, a jak zrobisz, to dzieciak moze sie nabawić takiego urazu, że w ogóle nie będzie chodził do dentysty nigdy. a 15 latka czy 30-latka raczej nie będziesz trzymać w 3 osoby.. zresztą tak się przecież nic nie da zrobic. zwykły dentysta? nie będzie się z nim uzerać, chyba ze jest kiepski i nie ma całej masy innych normalnych klientów. moja siostra tak miała i po prostu dentysta niestety zrezygnował z takiej pacjentki. poszła jak do tego dorosła, mając 11 lat i ma całkiem ok zęby jako dorosła osoba. moim zdaniem lepiej chodzic z popsutymi mleczakami niż zafundować dziecku uraz, który sprawi, ze zostanie jedną z tych osób co wola byc bezzębne, a do dentysty i tak nie pójdą. a znam takich duzo

Gość Kacperek2223
Widzę że wątek sprzed dobrych kilku miesięcy ale postanowiłam go odświeżyć :) Do wszystkich głupio przemądrzałych mam a przede wszystkim do "gościa " który dziwi sie że 3 latek może mieć plamy na zębach i obwinia za to rodziców. Mój syn ma 3 lata i 2 plomby założenie ich niestety odbywało się siłą chodzę do peodonty który uważa że lepiej jak dziecko chwilę pokrzyczy ale będzie miało ładne zdrowe zęby serce mi pęka gdy w dwie osoby trzymamy go na siłę mam ochotę rozpłakać się ale wiem że to dla jego dobra i jestem twarda. Stan zębów jest efektem złego zmineralizowania zębów wraz z ubytkami szkliwa ! zęby już wychodziły z sporymi brakami szkliwa Uwaga syn nigdy nie spał z butelką po pierwszym ząbku od razu niekapek zęby myte elmexem w miejscach narażonych na próchnicę smarowane żelem do fluoryzacji elmex więc łaskawie mateczki nie pieprzcie jak nie macie pojęcia nie zawsze łabe zęby są winą rodziców my dbamy i co? Powodzenia rodzicom :) Bedzie dobrze my niebawem kolejna wizyta

Gość gość
ja z dzieckiem pierwszy raz u dentysty bylismy jak mala miala 27 mc, pojawiy sie plamki na gornych jedynkach, moj blad karmilam w nocy butelka, podawalam soki do picia, dawalismy slodkie do jedzenia, ok poszlam do dentysty mala pokazala zabki Pani pomalowala jej, i tak 3 razy co tydzien, mc temu corka miala borowanego zeba bez znieczulenia bez gazu, chodze prywatnie plombowanie nie potrwalo nawet 5 minut, corka nawet nie drgnela stalam przy niej, dentystka jest mila ale i stanowacza

Prawdopodobnie dziecku udzielają się Twoje emocje - stres. W pierwszej kolejności Ty powinnaś podejść do tego z większym spokojem. Czego konkretnie boi się Twój syn? Może warto podpytać, dzieci bardzo przeżywają niektóre sytuacje. Wiele cennych informacji, jak przygotować dziecko na wizytę w gabinecie znajdziesz na stronie http://dobrydentystadladzieciwarszawa.blogspot.com/ Życzę powodzenia!

Gość olenen
Nie musieliście mówić nic dziecku, mogło usłyszeć od koleżanki, od babci, zapamiętać i teraz się boi. Postarajcie się zmienić dentystę, może to kwestia odpowiedniej osoby. Jeśli byliście u kobiety, spróbujcie iść do mężczyzny, jeśli u miłej osoby, spróbujcie z kimś bardziej konkretnym. Osobiście polecam klinikę doktora Nawrockiego, przyjmuje w Gdańsku.

Gość katarzyna43
@olenen, a w tym gabinecie dają sobie radę z takimi płaczkami? mój syn jak tylko widzi lekarza, zaczyna ryczeć

Gość gość
Mój syn też był takim płaczkiem, ale pani doktor z gabinetu www.mddental.pl znalazła na niego sposób. Nie wiem jak to zrobiła, ale teraz podczas wizyt siedzi grzeczniutki i nic nie przeszkadza aniołek.

Gość gość
Większość matek boi się iść na początku do dentysty z maluchem, ale pamiętajcie o zęby dziecka trzeba dbać:) Ja z moją córeczką od początku chodzimy do https://gdanskiecentrumstomatologiczne.pl i naprawdę polecam. Sposób w jaki tam podchodzą do maluchów sprawia, że nie wpadają w histerię jak opowiadacie tutaj.