Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odwdzieczyc się za zaproszenie

Polecane posty

Gość gość

Robimy liste gosci weselnych i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic. Otoz ja nie chce dużego wesela planuje tak maxmymalnie na 50 osób. Ale czy odwdzieczyc sie kuzynce i kuzynowi u ktorych bylam na weselu jako dziecko z ktorymi nie utrzymujemy zadnego kontaktu i ktorzy maja juz po dwoje dzieci. Co o tym myslicie zaprosic ich czy nie bo szczerze wam powiem ze nie chce ich zapraszac ale boje sie ze sb pomysla tak my cb na swoje wesele zaprosilismy a ty nas nie.

Gość gość
przecież byłaś dzieckiem, kiedy było ich wesele. Raczej nie miałaś wyjścia, matka wzięła za rękę i powiedziała "idziemy"

Gość gość
Hmmm moze masz racje sama nie wiem co z tym fantem zrobić :-(

Gość gość
Denerwuje mnei stwierdzenie male/duze wesele??? co to taknaprawde znaczy? Na slub powinno sie zaprosic tego kogo naprawde sie kocha lubi szuje i chce zeby byl z nami w ten dzien... Wesele jest tylko dodatkiem i na nie tez powinno zaprosic sie tego kogo sie lubi, kocha szanuje i chce zeby byl z nami w ten dzien.... Moj dobry przyjaciel - robil slub i wesele - nie zaprosil mnie - bo jak stwierdzil tylko dla najblizszych (powiedzial ze jak by robil duze wesele to by mnie zaprosil) - bylo u niego 60 osob - ja robilam wesele i zaprosilam wszystkich bliskich itd na liscie gosci mialam 140 osob - przyszlo 72 znajomi na liscie gosci mieli 300 osob (sami bliscy ) na wesele przyszlo 70 osob. Pytanie ktore wesele bylo duze a ktore bylo male??? Odpowiem na pytanie autorki - zaproscie tego kogo uwazacie za swoja bliska osobe, z ktora lubicie spedzac czas i z kim dobrze sie bawicie - (wypada tez zaprosic osoby u ktorych bylo sie na weselu) i zobaczycie jaka wam wyjdzie liczba osob. Dodam ze w dzisiejszych czasach to naprawde jest niepewne kto przyjdzie a kto nie. Z doswiadczenia swojego i moich znajomych wynika ze z waszej listy osob moze nawet nie przyjsc do 50 procenten ludzi (powody czasem sa prozaiczne- ktos zlamie noge, ktos bedzie mial zalobe, ktos starci prace i nie bedzie mial kasy, ilus osobom poprostu nie bedzie chcialo sie przyjsc i to oleja, inni nie dojada z daleka albo z zagranicy)

Gość gość
Weź mnie nawet nie strasz w mojej rodzinie jeszcze takie cos sie nie zdarzyło zawsze wszyscy zaproszeni goscie przyjezdzaja a nawet jesli kilka z nich nie przyjedzie to bedzie wiecej miejsca do tanczenia przy stole i jedzenia sa tez jakies plusy tego :-)

Gość gość
po co chcesz zapraszać ludzi których nie znasz?

Gość gość
Jak to nie znam kikla razy w swoim zyciu bylismy u nich na kawie znaczy raz na 4 lata i to wszystko a tak to zero kntaktu ze soba tylko ja bylam u nich na weselu z rodzicami i mialam 11 lat i chyba oni nas zaprosili tylko dlatego żebym potem ja ich zaprosila na swoje wesele rodzice mowia ze to moje wesele i kogo chce to mam zaprosic oni mi nie beda narzucać gosci itd

Gość gość
:)ah nastepny temat o weselu no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
jasne, zaprosili 11latkę, żeby później iść na jej wesele, puknij się w czoło

Gość gość
Chyba nie ma sensu odwdzieczac sie za zaproszenie osobom tym u których sie bylo na weselu ja bymajmniej tak robie bo jesli bym miala tak zrobic to wesele bym robila na 300 osob a mnie na takie ogromne wesele nie stac tym bardziej ze takiej sali weselnej nie ma no chyba ze w Warszawie a to kolejne koszty i kolejne 300km