Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gofry jako deser czy np śniadanie lub kolacja ?

Polecane posty

Gość gość

Jakie jest wasze zdanie ?

Gość gość
Nic. Za duzo cukru:O

Gość gość
sniadanie

Gość natalciaaaaaaa
To zależy jak je przyżądzić ;) Na śniadane to raczej trzeba coś wartościowego np. z mąki pełnoziarnistej i owoce. Na deser jak to deser- chluśniesz bitą śmietaniorą, na to dżemorex i posypka z "pukru cudru". :) Natomiast na kolację to już musisz uważać, bo węglowodany wieczorem pójdą w biedra ;)

Gość gość
Aurorka----Ale to dla dziecka :-)

Gość gość
ja robie czasem ale zawsze jako deser.

moje dziecko ma typowo słodko nabialowe smaki. Jak chce coś takiego na śniadanie to robię omleta z otrębami ,delikatnie smaruje nutella i wkrajam do tego banana. Myślę, ze to mniejsze zło.

Gość gość
omlet z nutellą?

Gość gość
Tylko jako sllodki podwieczorek ale od czasu do czasu,

Gość gość
Robię kogo? co? - biernik Robię omlet, a nie omleta. Jak można nie znać ojczystego języka? Wstyd.

Gość gość
Zamiast gofrów lepsze wolę naleśniki, ale gofry też super. Do tego jeszcze przetwory z Gryszczeniówki jako dodatek i smakuje znakomicie!!

Gość gość
Hmm a jaka roznica miedzy goframi,nalesnikami a omletem?:) tylko w przyrzadzeniu. Posilek najlepiej na deser,tak sie nasuwa forma podania,ale rownie dobrze moze byc na sniadanie,o ile takiego sniadania nie je sie na codzien. Za duzo cukru? Jak ktos sypie niewiadmo ile to sie nie dziwie. Ja robie bez cukru.wiec nie wiem czym to sie rozni od pozostalych dan. Kazde ma ten sam sklad:maka,mleko/woda,jajka. Tyle,ze.omlet jest bardziej jajeczny to i pozywniejszy,2 pozostalenmaja wiecej maki i plynu,z rozroznieniem,ze nalesniki smaze na plasko a gofry w gofrownicy. A z czym sie podabto juz kwestia gustu.mozna i same a niekoniecznie z bita smietana czy cukrem pudrem,jak juz ktos sie upiera,ze to takie straszne zlo.

Gość gość
moim zdaniem lepsze już gofry niż naleśniki czy omlet - bo są pieczone, a resztę się smaży. Ja do gofrów daję mąkę, mleko, jaja, trochę proszku do pieczenia i odrobinę cukru - na 2 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru. wychodzą gofry dla całej rodziny :) do tego mus z owoców lub domowa konfitura, trochę suszonych owoców, gorzka czekolada i pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie :)