Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawwiedzionaa

NIE OBCHODZE MOJEJ MAMY CHYBA

Polecane posty

Gość zawwiedzionaa

Od dawna marzę o pewnej książce i mama obiecała mi, że ją dostanę jeśli będę miała same piątki na świadectwie ( w moim wieku to nie takie proste ). Z niektórymi przedmiotami było źle, ale starałam się tak, że mi się udało. Dowód na to, że każdy może!! Książkę miałam dostać tuż po wystawieniu ocen. Pytałam, prosiłam. Zawsze słyszałam to samo: teraz nie mam pieniędzy, za tydzień, nie mam czasu, (bo dodam, że mieszkam na wsi, a do najbliższej księgarni jest trochę daleko, sama nie bywam w mieście, bo opiekuję się rodzeństwem). Do dziś słyszę to samo, ale za ten czas film zdążył pojawić się w kinach i kilka dni temu w Internecie. Niedawno biegłam za samochodem, żeby przypomnieć jej o książce, bo obiecała, że teraz mi już kupi. Wróciła. Ja ucieszona.. I rozczarowanie. Płakałam nieraz, bo to było moje marzenie..żyłam tą książką. Tylko po co było obiecywać? Jutro mają oglądać film i chyba też się dołączę, bo ile mam czekać, rok? Tyle, że i tak już poznałam zakończenie.. Przypadkiem, od koleżanki, która juz oglądała. Mamie szkoda bylo na moje szczęście 30 zł. Wiedziała jak mi zależy. .. Czy mogę jej teraz powiedzieć: dziękuję ci , ze mi kupiłaś książkę. ? Niech wie, że mnie zawiodła.. Czy lepiej nie? Co zrobić? Wiem, ze to głupie pytanie, ale spróbujcie zrozumieć.

Gość gość
jaka to książka ?

Gość gość
Faktycznie nieladnie z jej strony. Ksiazka to przeciez nie wycieczka zagraniczna. Ale nie smuc sie

Gość gość
Czy to ważne? Zle sie poczułam, tymbardzuej ze nie prosiłam o ciuchy albo wakacje, których nigdy nie mialam, tylko książkę.. 30 zł i 20 min jej zaangażowania. Dlaczego kilka miesięcy to odklada?

Gość gość
napisz tytuł książki, może mam taką, wyślę ci ją wtedy dziecko, bo żal czytać, że są takie matki :(

Gość gość
Może nie zdaje sobie sprawy że ta książka jest dla ciebie ważna? Spróbuj jej powiedzieć że ci na niej naprawdę zależy i będziesz bardzo wdzięczna, że w zamian ugotujesz smaczny obiad lub zrobisz coś dla niej. Nie zakładaj od razu że się o ciebie nie troszczy, po prostu jest zagoniona, a twoja prośba to jedna z wielu jaką musi spełnić.

Gość gość
W książce zakochałam sie od razu kiedy zobaczyłam tytuł. Bardzo mi się spodobał, a książka jest o tematyce, która do mnie najbardziej trafia. W dodatku ostatnio jest o niej i o filmie bardzo głośno, czego sięnawet nie spodziewałam. Nie chcę, żeby ktoś obcy wysyłał mi książkę. Nie jesteśmy rodziną, którą na to nie stać. Po prostu niektórzy wolą wydać 30 zł na jakieś duperele, zamiast na coś, o co prosi dziecko..

Gość gość
ejże, nie gadaj głupstw, napisz maila i napisz tytuł

Gość gość
Pewnie każdy zna. Gwiazd naszych wina. Klasyk. Tyle ze ja pytałam, czy stosownie będzie, jeśli powiem jej jak mnie zawiodła..

Gość gość
Chciałam te książkę zanim pojawiły sie zwiastuny, później premiera no i teraz film oglądnąć można wszędzie. Moje marzenie już nie jest możliwe do spełnienia, bo przecież czasu nie cofnę.. Trudno. Może ktoś zna książkę tak dobrą jak gwiazd naszych wina i o podobnej tematyce?

Gość gość
cZy ktoś mi pomoże? Ta sytuacja mnie zadręcza