Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katia626

Mały przyrost wagi u niemowlaka

Polecane posty

Gość Katia626

Córka ma teraz 7 msc,wczoraj byłyśmy u lekarza i okazało się ,że mała przez 1,5 msc przytyła tylko 300gr. Ogólnie waży 8kg ,więc całkiem nieźle( waga ur 3600g),ale do tej pory trochę lepiej rosła. Lekarz kazał przyjść za miesiąc i wtedy zobaczymy. Córka jest niejadkiem od urodzenia ,zjada ok 500-600ml mleka i ok 120 ml zupy, czasem troszkę deserku i do tego jest bardzo ruchliwa,pełza po całym mieszkaniu. Dziewczyny jak przybierały wasze pociechy ok 7 msca?

Gość gość
Mój od 7 do 9 przybrał 0,5 kg i waży 8,5kg, lekarka nie miała zastrzeżeń, a wszyscy mi wręcz mówią, że syn wygląda dobrze. Ma 72 cm. Może po prostu zwolniła z wagą, ja bym się nie martwiła, ruchliwe dziecko spala, dlatego też będzie raczej traciła ten niemowlęcy tłuszczyk.

Gość Katia626
Moja ma 71cm,ale ja tego tłuszczyku u niej nie widzę,jest szczupła. Najgorsze jest to jej niejedzenie ile ja się muszę nagimnastykować żeby coś zjadła. Dziś rano po całej nocy wypiła 80 ml mleka z kaszką. Już poprostu mam dość

Gość gość
Też się martwilam przybieraniem na wadze w tym wieku. Przez półtora miesiąca przy rąk jakieś 300 g i pediatra nie miała zastrzeżeń. Też wszyscy mówią że jest pyzaty i duży (ma 9 miesięcy, a jest większy od rówieśników ale to raczej przez wzrost), ale jak leży to można mu żebra policzyć. Mobilne dzieci zawsze beda wolniej przybierały. I mój Mały nie był niejadkiem a zjadał 450 ml mm w tym wieku, kaszkę ryżową (na 150 ml mm), zupkę (nie wiem ile, bo nie mierzę) i owoca świeżego albo deserek ze słoiczka.

Gość gość
Ja cię rozumiem, bo u nas podobnie to wygląda, z tym że ja kp więc nie wiem ile zjada. Też miałam ciśnienie, żeby jadł więcej, ale nie chce, więc odpuściłam. Daję jeść częściej mniejsze porcje licząc że się rozje. Nic na siłę póki waga jest ok.

Gość gość
moja córka ma 13 miesięcy i też waży 8 kg, bardzo wolno przybiera, nie chce jeść (poza piersią) i wszędzie jej pełno

Gość Katia626
O kurczę 8 kg i 13msc to ja już bym chyba osiwiała. Aż się boję co będzie jak moje dziewczę zacznie raczkować ,wtedy pewnie wogóle czasu na jedzenie jej zabraknie.

Gość gość
no mało waży, urodziła się z wagą 3270g najgorsze jest to, że przez ząbkowanie nie chce nic jeść

Gość gość
sprawdziłam w książeczce, moja córka na 7 miesięcy ważyła 7 kg, więc przez 6 miesięcy przybrała 1kg

Gość Katia626
I co na to lekarz?

Gość gość
że taka jej uroda, wyniki krwi w normie, hemoglobina trochę niżej, ale podobno dla dzieci są inne zakresy