Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

staz z urzedu

Polecane posty

Gość gość

ludzie dlaczego w tym po****anym kraju nie mozna znalezc normalnej pracy tylko na kazdym kroku musza nas wykorzystywac?! u jednej babki pracowalam przez rok bez umowy ale spoko kase bralam co tydzien i moglam ja sama wyplacac. tu gdzie teraz pracuj***abka mnie podeszla bo zapytala sie czy jestem zarejstrowana w urzedzie pracy bo ona chcialaby mnie wziac na staz. jak zapytalam ile bedzie w takim razie mi doplacac do tego stazu to stwierdzila ze najpierw musi wiedziec ile dokladnie dostaje sie za staz. jak juz bylo po wszystkim tzn podpisalismy umowe to zabila mnie. powiedziala ze bedzie mi doplacac 180 zl. ja zgodzilam sie na ten staz tylko dlatego bo myslalam ze przynajmniej z 300 zl mi doplaci a ona 180 zl, myslalam ze rozerwe ta c**e jak to uslyszalam. tymbardziej ze ten staz nie byl mi na reke tylko jej, bo ja mam juz 27 lat i trace tylko czas na takie prace. nie wiem czy powiedziec jej co mysle. ona jak mi to tlumaczyla to stwierdzila ze jak bede pracowala wiecej niz tyle ile powinnam pracowac to jak to obliczyla wyszlo jej wlasnie ze doplacac mi bedzie 180 zl. tylko to nawet najnizsza krajowa nie wyjdzie bo bedzie 1120 zl. ale jestem zlaaaa.

Gość gość
blagam wezcie mnie jakos uspokojcie czy ja przesadzam? ja juz zglupialam mam ochote zabic kogos a najlepiej ja.

Gość gość
to co na umowie nie było ile dostaniesz wypłaty?trzeba było się dowiedzieć coś więcej a nie tylko myśleć ile ci dopłaci. pretensje miej do siebie.

Gość gość
na jakiej umowie? na stazu jest tak ze zatrudniaja kogos zeby sie doszkolil, zdobyl doswiadczenie. ja w tym zawodzie doswiadczenie mam a u tej baby tak naprawde pracuje jak normalny pracownik. zanim podpisalam umowe z urzedem to mialam nawet szkolenie i pracuje jak normalny prtacownik. ona ma darmowego pracownika a ja lacznie za prace na caly etat 1120 zl gdzie teraz najnizsza krajowa wynosi ok 1237 netto. rozumiem dostawac takie grosze kiedy nie mam pojecia o co w tej pracy chodzi, ale ja doskonale znam sie na tym.

Gość gość
to trzeba było szukać normalnej pracy a nie stażu. Tak to jest na stażach więc skąd zdziwienie ? Rozumiem że te 300zł to do ręki miała ci płacić?

Gość gość
nawet mi się nie chciało przeczytac tego, bo same przekleństwa i same gwiazdki, a ja się męczyć nie będę, napisz jeszcze raz - NORMALNIE, to może pogadam

Gość gość
juz nie przesadzaj z tymi przeklenstwami bo zaledwie 3 wpisalam. co do stazu kolezanki wyzej to ci napisze tak: ze jest duze prawdopodobienstwo ze ty pracujesz zgodnie z tym jak urzad pracy nakazuje. ja natomiast mam pracowac w CH w soboty i niedziele tez. co drugi dzien po 12 godzin i sama, a w umowie mam wpisane pomoc sprzedawcy smiech na sali. pisze o tym bo wkurza mnie ytakie wykorzystywabnie ludzi nie dosc ze taka nie musi za mnie skladek placic to jeszcze doplaca mi tylko 180 zl, a ja decydujac sie na ten staz nie wiedzialam ile tak naprawde mi doplaci.

Gość gość
to trzeba sie było dowiedzieć, a nie płakać, że nie wiedziałas

Gość gość
aha i przy zatrudnieniu tez nie bylo mowy o zadnym stazu dopiero po okolo tygodniu od przyjecia mnie ten pomysl wpadl jej do lba. a o kasie powiedziala mi dopiero po podpisaniu umowy czyli jakj juz nie bylo odwrotu. oczywiscie bede szukala pracy nie bede u takiej kur** wykorzystujacej ludzi siedziec. a wy moglibyscie wziac strone takiej osoby jak ja niz takiego cwaniaka jjak ona.

Gość gość
a dlaczego ty do mnie przez "wy" się zwracasz?

Gość gość
umiesz czytac? powiedziala mi dopiero po fakcie. powiedziala ze to pewne ze mi doplacii ze mysli ze bede zadowolona tylko musi to sobie wszystko poobliczac.

Gość gość
a jak mam sie zwracac idiotko zenujaca? hrabino?

Gość gość
idiotka jedzie mi na ty a dziwi sie ze ja do niej na wy! wez idz ten zlasowany mozw przewietrz i nie zycze zebys wypowiadala sie w moim temacie!