Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strach, wstyd przed okulistą. Ktoś tak ma?

Polecane posty

Gość gość

Strasznie boję się iść do okulisty. Mam 20 lat .. Noszę soczewki -7.... Ale wadę mam chyba już teraz -10.. Nie byłam od dawna na kontroli.. Nic mi się nie dzieje złego z oczami.. Ale powinnam była iść już dawno.. A poza tym jakbym chciała zrobić prawo jazdy to musiałabym iśc do lekarza i tak dalej.. Ale chodzi o to, że cholernie się boję.. Wstydzę się że mam tak dużą wadę.. Mam to genetycznie, po mamie która też miała dosyć dużą wadę..

Gość nosicielka bryli jak stępień
o jesu to powiedz mu że byłaś w szpitalu w śpiączce parę lat i tyle 🖐️

Gość gość
Wiesz, nie spotkałem jeszcze osoby która bała się iść do okulisty.Co innego jeśli czekałby cię zabieg, lub operacja oka to byłoby to uzasadnione.

Gość gość
Ale mi wstyd za to jak dużą mam wadę.. Teraz chyba będe już miała z -10 jak nie więcej.. Wstyd mi za to, że jeestem już prawie ślepa:/

Gość poli31
dla okulisty takie wady wzroku to chleb powszedni,nie masz się czego wstydzić...taki lekarz już nie raz widział takie wady,a nawet i większe

Gość gość
Tez tak mam.

Gość gość
A jaką masz wadę?

Gość gość
Jak ja widzę osobę w okularach to nie myślę sobie "bosz jaki wstyd ona prawie nie widzi". NIKT TAK NIE ROBI!

Gość gość
Ja miałam -9. Zrobiłam sobie zabieg laserowy i od 14 lat nie noszę okularów. Polecam.

Gość gość
musisz isc raczej do psychologa albo psychiatry, bo to nie jest normalne co piszesz

Gość gość
Noszę soczewki. Ja też nie myśle nic takiego jak widzę osobę w okularach czy jak wiem, że ktoś nosi soczewki. Po prostu MI jest głupio po prostu i boję się okulisty. Nic xle o nikim nie mysle

Gość gość
Przecież wada nie jest z Twojej winy, jedyne co jest nie tak, to zwlekanie z wizytą. Czego się boisz konkretnie? Przecież okulista nie będzie wzbudzał w tobie poczucia winy, tylko zajmie się leczeniem. Znajdź jakiegoś sprawdzonego, może od rodziny z polecenia czy znajomych? Ja tak znalazłam http://www.drmichnowski.pl - spokojny i dobry okulista w Białymstoku u mnie.

Ja też tak kiedyś miałam. Może nie tyle strach, co takie skrępowanie. Szczególnie, jak to badanie jest, co okulista wkłada różnej mocy szkła i każe czytać. To u mnie zwykle długo trwa i czasami miałam taką myśl, że okulistę to może irytować. Ale jakoś mi przeszło.

Gość gość
e tam, nie ma sie co stresować przecięz okulista :D

Gość gość
nie masz czego sie wstydzic.

Gość gość
ja sie w ogole nie stresuje, mam przemiła lekarkę w http://www.okulistyka.opole.pl/ i to zaden kłopot dla mnie by isc do okulisty. Bardziej boje sie wizyty u ginekologa :P

Gość gość
Przecież oni widzieli i większe wady:) Od tego są okulistami. Ja byłam u www.kosinski.tarnobrzeg.pl/ po wizycie od razu wybrałam oprawki okularów i soczewki - wymiennie no i nic złego się nie dzieje;) Idź jak najszybciej:)

Gość gość
Ja badanie wzroku robię u optyka www.siejka.pl w Opolu gdzie od razu dobierają mi odpowiednie okulary. Nie rozumiem czego się wstydzisz, dbaj o swoje oczy i zdrowie i czym prędzej idź na badanie. Ja nie mam problemu z chodzeniem na badanie wzroku

Gość gość
Ciemnota w XXI wieku :( Jak się wady wzroku nie koryguje to ona postępuje. Ginekologa się wstydzić jeszcze zrozumiałe, ale okulisty? A pamiętacie Alicje Tysiąc? Ona miała okulary chyba -20

Gość gość
nieprawda, ja nie noszę okularow od 10 lat i wada mi sie ani nie pogorszyla ani nie polepszyla, a mialam chyba -2,5 w jednym a w drugim -1,5

Gość gość
Nie ma się czego bać, nikt Ci nie będzie wkładał niczego do oka. Po prostu teraz na specjalnych maszynach bada się wzrok i tyle. Ja niedawno byłam u optyka www.okulisci.wroclaw.pl i byłam mega zadowolona.

Gość gość
jak sie ma przyjaznego i porządnego lekarza to nie ma co się stresować :) ja mam świetnego okulistę w www.okulus.com.pl/ , polecam.

Gość gość
nie! jesli masz problemy ze wzrokiem to konieczknie idz od razu do okulisty , ja chodze do www.s-medi.pl warto skorzystac z ich uslug

Gość karooolka
Weź się nie wygłupiaj nawet - od tego, cholerka jasna, okulista jest. ;) W krakowie ci polecam pana doktora Marka Hanarza - jest mega profesjonalny ;)

Gość gość
ja nie rozumiem czemu się ma stres i wstyd przed okulistą? :) ja chodze do wspaniałego lekarza w http://www.kalmedica.com.pl/ i zupełnie nie znam takich problemów

Gość gość
strach przed okulista? no co WY! przeciez te wizyty w ogole nie bola i nie powinny strsowac! Jesli sie boicie to moze idzcie do http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ - tam maja doskonale podejscie do kazdego spotkania.

Gość gość
a czego tu sie bac? badania okulistyczne nie bola. W http://www.panhilary.lodz.pl/ badali mnie a potem dobieralam okulary i soczewki. nic zlego sie nie dzialo, a przynajmniej o wiele lepiej widze.

Gość gość
Też nie bardzo rozumiem, jak nie pójdziesz może być jeszcze gorzej masz poważną wadę wzroku dlatego powinnaś o siebie zadbać. Ale na twój problem, że wstydzisz się pójść do okulisty radzę wybrać się do miłego miejsca, gdzie mają bardzo przyjacielskie podejście do pacjentów i nikt Cię oceniać nie będzie. Mam na myśli to centrumhttp://centredelavision.pl/

Gość gość
Ja mam astygmatyzm, ale nie noszę okularów, wolę oślepnąć niż w brylach chodzić. Zawsze na kontroli u okulisty oszukuję, bo jednym okiem widzę o wiele lepiej. w 2009-2010 4 razy zmieniałam pracę i za każdym razem się trzęsłam przed badaniem okulistycznym WSTĘPNYM w Medycynie Pracy. Bałam się że jak wykryją wadę to pracy nie dostanę tylko ktoś dobrze widzący. Pracodawcy chcą w pełni zdrowych ludzi do pracy, albo odwrotnie mocno schorowanych na rentach, żeby niższy ZUS płacić. Za pół roku mam badanie okresowe kontrolne w firmie w której pracuję 3 lata - wiadomo co czuję...