Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawnakolezankaa

Koleżanka ciągle chce się spotykać, pomocy

Polecane posty

Gość dawnakolezankaa

Mam problem z upierdliwą koleżanką. Ogólnie to stara znajoma, mieszka obok mnie, ale spotykałyśmy się mniej-więcej raz w miesiącu. Teraz ona straciła pracę, jej narzeczony jeździ na delegacje i jej się nudzi. Ja mam pracę, po pracy widuję się z chłopakiem lub opiekuję dzieckiem brata czasami. A ta koleżanka codziennie do mnie wydzwania od 9 rano po kilka razy np. jak mam wolne i chcę się wyspać, żeby się spotkać. Czasem przychodzi, dzwoni na domofon i pyta czy jestem mojej mamy (!). Po południu też dzwoni pyta o której się spotkamy, chociaż się nie umawiałyśmy. Już się z nią dwa razy spotkałam w tym tygodniu, raz siedziała u mnie 3,5h i nie dało się jej wyprosić. Bardzo ją lubię, ale to, że straciła pracę i jej się nudzi, nie oznacza, że ja mam czas się ciągle widywać. Niech ktoś coś poradzi;// Nie chcę jej wprost mówić, jak jej dac do zrozumienia, żeby się nie obraziła?

Gość gość
powiedz wprost, niech spada

Gość dawnakolezankaa
niech chce wprost, ma ktos pomysl jak sie od niej odczepic, żeby się nie obrazila?

Gość gość
Zrób jej aluzję, że teraz masz bardzo mało czasu i nie będziesz mogła sie z nią tak czesto spotykać. Jak jest normalna to zrozumie

Gość dawnakolezankaa
Ale zacznie wypytawać, a co będe robić itd. Albo jak przyjdzie na domofon się spytać, to się może wydac, bo moja mama jej powie;/

UNIKAJ JAK OGNIA ,tez mialam taka kolezanke najpierw owszem pojechalam z nia gdzies na zakupy ,na basen.Zczasem zaczelo roscic sobie prawa do mojego czasu,nieinteresowalo ja ze mam cos do zalatwienia,czy jestem zmeczona po pracy mialambyc na kazde zawolanie,w koncu powiedzialam dosc ,mam tez swoje zycie i co uslyszalam ze jestem bezczelna chamska i mysle tylko o sobie.TAKZE nic sie nieprzejmuj i od razu powiedz ze nie masz czasu no nianczenie jej

Gość dawnakolezankaa
wiem, ale baardzo nie chce jej urazić, znamy się już tyle lat, nasze mamy się znają, jej mama jest straszna plotkarą itd. Nie wiem jak z tego wybrnąć, musiałabym wyjechać za granicę chyba :(

Gość gość
niech se szuka roboty laska

Gość dawnakolezankaa
poradzi ktos cos jeszcze ?

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza jak powiedziec nie 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
pomóż znaleźć jej pracę , wtedy nie będzie miała tyle czasu

Gość gość
Bez powiedzenia wprost że ona za bardzo cię naciska to chyba nie za bardzo da radę. Musisz ją spytać - czemu ona przychodzi do Ciebie skoro się nie umawiałyście, powiedzieć że masz inne plany i nie masz czasu dla niej na tyle żeby codziennie się z nią widywać. Jeśli ona pyta co robisz - to mów, jestem umówiona, obiecałam komuś że coś dla niego zrobię, chcę się przespać bo jestem zmęczona, jestem zajęta itp itd oraz zaproponuj jej dzień kiedy będziesz mogła się spotkać (np ale wiesz w czwartek mam czas to wtedy się spotkamy). Osoby nachalne niestety nie przyjmują delikatnych aluzji, będzie dalej cię męczyła aż się w końcu wkurzysz i jej wygarniesz albo rzeczywiście uciekniesz do innego kraju :D