Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zrozpaczonanarzeczona

bez dzieci na weselu

Polecane posty

Go艣膰 zrozpaczonanarzeczona

Witam wszystkich. Za p贸艂 roku bior臋 艣lub z facetem mojego 偶ycia. 艢lub cywilny we dworku pod Krakowem, (mieszkam w Krakowie), na oko艂o 50 os贸b, tylko najbli偶sza rodzina + osoby towarzysz膮ce. Og贸lnie ma to by膰 skromna ceremonia, w stylu retro, do 22, ma艂e przyj臋cie. Nie sam obiad i do domu, tylko przyj臋cie zwyk艂e. Nie ukrywam, 偶e r贸wnie偶 z powodu koszt贸w decydujemy si臋 na ma艂e wesele. Problemem jest siostra mojego narzeczonego. Ma 3 letnie dziecko, kt贸re uwielbia by膰 w centrum uwagi, a jego siostra ci膮gle lubi swoj膮 c贸rci臋 "wpycha膰" w centrum. Np. jemy obiad z okazji naszych zar臋czyn, nasi rodzice i rodze艅stwo. Ja ca艂a szcz臋艣liwa, rozpromieniona, wszyscy pytaj膮 jak to b臋dzie wygl膮da艂o, jaka suknia, gdzie itd, ale siostra si臋 zm臋czy艂a tym gadaniem i nagle "a zobaczcie jak Ma艂gosia 艂adnie je sama" Potem jak wr贸cili艣my do domu, ja pojecha艂am do faceta na noc, to ca艂y wiecz贸r musieli艣my s艂ucha膰 jak Gosia m贸wi wierszyk. Czasem musimy s艂ucha膰 jak Ma艂gosia czyta a czasem jak 艣piewa piosenk臋. W tym jednym dniu to JA mam by膰 w centrum uwagi, i z tego powodu dali艣my (wszystkim) zaproszenia tylko dla doros艂ych, czyli X i Y Kowalscy, a nie X, Y oraz Gosia Kowalscy". Ostatnio gadali艣my i zapytali艣my, czy rodzice m臋偶a siostry mojego faceta zostan膮 z ma艂膮, a ona powiedzia艂a, 偶e nie przyjdzie, bo ona dziecka nie zostawi z dziadkami, BO NIE. przykro mi si臋 zrobi艂o. co teraz? czy ugi膮膰 si臋 i zaprosi膰 te偶 ma艂膮, kiedy na weselu nie ma innych dzieci, a nas nie sta膰 na zaproszenie jeszcze 20 innych dzieci?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie zapraszaj!!!! to jest wasz dzie艅 i wasza decyzja trudno si臋 m贸wi!! mam w rodzinie takie dziecko Julka 8 lat jest tak wylelana tak wycie膰kana 偶e a偶 rzyga膰 si臋 chce!!! nie lubie takich dzieci a tym bardziej rodzic贸w ....wielie pa艅stwo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to zostanie w domu - jej problem, wasz slub. Badz stanowcza, bo to wyglada na szantaz,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ci膮gle to samo 3/10

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie uginaj si臋 bo inni rodzice b臋d膮 was zasypywa膰 pytaniami na weselu dlaczego ich dziecko nie by艂o proszone a to jest skoro to wesele bez dzieci. Je艣li nie chce przyj艣膰 bez dziecka to niech wam przykro nie b臋dzie tylko powiedzcie 偶e to jej wyb贸r. Zobaczysz jak膮 b臋dzie mie膰 win臋 偶e si臋 nie zgodziliscie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to powiedz "przykro mi, 偶e nie b臋dziecie w tak wa偶nym dla nas dniu z nami, ale rozumiemy to i szanujemy" :D Oczywi艣cie musisz mie膰 wsp贸lny front z facetem, bo to jego siostra

Udost臋pnij ten post

Nie przejmuj si臋 siostr膮,Jeste艣 w porz膮dku zaprosi艂a艣 j膮 na wesele, skoro nie chce zostawi膰 ma艂ej z dziadkami to jej problem! Z tego co piszesz, Twoja siostra u偶ywa szanta偶u. To jest Tw贸j dzie艅, go艣cie maj膮 skupi膰 si臋 na Tobie i m臋偶u, nie na dziecku siostry!!!!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze 偶ycia.馃尰 馃尰:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 By艂o mi艂o
Jestem tego samego zdania co przedm贸wcy.Siostra m臋偶a dosta艂a zaproszenie na wesele. Je艣li chce przyj艣膰 z c贸rk膮 za wszelk膮 cen臋 - w tej sytuacji nie przyjdzie.To jest Wasz dzie艅, a nie jej dziecka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz jeszcze jedno wyj艣cie - niechaj przysz艂a szwagierka ma艂膮 przyprowadzi, a Ty przy najmniejszej pr贸bie wylansowania, jak to Gosia 艂adnie je, siedzi, ta艅czy, klocka wali, przerwij i powiedz, 偶e sobie nie 偶yczysz. To nie "mam talent dla dzieci" czy "od przedszkola do opola", tylko Tw贸j dzie艅. Z drugiej strony nie dziwi臋 si臋 siostrze narzeczonego, gdyby mnie kto艣 na 艣lub/wesele zaprosi艂 z m臋偶em, ale bez dzieci, te偶 bym strzeli艂a focha. Tym bardziej 偶e nie robicie imprezki ca艂onocnej, ale jak sama przyzna艂a艣 - do 22 niedaleko miejsca zamieszkania. R贸wnie偶 na miejscu Twojego partnera poczu艂abym si臋 ura偶ona tym, 偶e nie 偶yczysz sobie, aby na 艣lubie by艂a jego siostrzenica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestes zazdrosna o 3 letnie dziecko??? uwazasz ze przedszkolak stanowi dla ciebie konkurencje w tak waznym dniu??? serio! wspolczuje nieskiego poczucia wlasnej wartosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
T臋pa dzido nie chodzi o zazdro艣膰 tylko o fakt, ze w najwa偶niejszym dniu mo偶e nie ka偶dy 偶yczy sobie ciumka膰 nad wierszykami czy 艂adnym jedzeniem kotleta przez cudne dzieci膮tko! A wi臋kszo艣膰 matek niestety nie uznaje cudniejszych widok贸w i ciekawszych temat贸w do rozm贸w ni偶 popisy latoro艣li. Je艣li to kameralna uroczysto艣膰 na 50 os.- to mo偶e inni mog膮 czu膰 si臋 ura偶eni, bo ich dzieci zostan膮 w domu, nie wpad艂a艣 na to? Zreszt膮 to ich wesele i jak chc膮 to mog膮 sobie nasprasza膰 kogo chc膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale to ju偶 by艂o
Skoro ona u偶ywa szanta偶u, powiedzia艂a bym siostrze narzeczonego."mo偶esz przyj艣膰 z ma艂膮,obiecaj ze nie b臋dzie popis贸w ma艂ej"Powiedz ze nie jeste艣 zachwycona takim zachowaniem zw艂aszcza na Waszym przyj臋ciu.Jaka艣 porypana ta siostra narzeczonego馃槧

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li jej tak powie- przecie偶 wiadomo, ze siostra si臋 obrazi. I niepotrzebna awantura gotowa. Nie ust臋puj i tyle- inni go艣cie pewnie potrafili zorganizowa膰 opiek臋 do dzieci, ale mo偶e by膰 im przykro, 偶e ich dzieci s膮 pomijane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Naprawd臋 autorko nie pozwolisz siostrze swojego narzeczonego przyj艣膰 na wesele bo ma dziecko? Siostra to akurat najbli偶sza rodzina, jak sama raczy艂a艣 zauwa偶y膰 tak膮 tylko zapraszasz, nie wiem czy ty masz rodze艅stwo, ale jak ty by艣 si臋 poczu艂a gdyby to tw贸j narzeczony stawia艂 warunki twojej siostrze? I zgadzam si臋 z przedm贸wczyni膮, to raczej ty zachowujesz si臋 jak rozkapryszona ksi臋偶niczka, kt贸ra boi si臋 ma艂ej dziewczynki. I nie m贸w 偶e to tw贸j dzie艅 i twoje warunki, bo z chwil膮 zawarcia zwi膮zku ma艂偶e艅skiego stajesz si臋 cz艂onkiem rodziny m臋偶a i naprawd臋 chcesz zaczyna膰 nowe 偶ycie od wa艣ni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jestem zadna dzida- wiesz ze uzywanie wulgaryzmow swiadczy o braku argumentow w dyskusji?/ no wybacz nie umiesz rowiazac sytuacji i zapanowac nad zachowaniem dziecka??? no blagam Chyba jestes dorosla wiec jak dorosla mozesz zdobyc sie na rozmowe ze szwagierka i powiedziec jasno czego sobie zyczysz a czego nie i zeby to uszanowali ale nie lepiej sie bawic w podchody i niedomowienia extra rozwiazanie syutuacji. Bardzo dojrzale

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz prawo nie zaprasza膰 dzieci. Je艣li oboje podjeli艣cie decyzj臋 to teraz 艣ci艣le trzymajcie si臋 zasad i albo nie prosicie 偶adnych dzieci abo wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nigdy nie zabieram dzieci na wesele, nawet gdy jestem z nimi zaproszona, ale na miejscu narzeczonego albo bym Ci u艣wiadomi艂a, 偶e siostrzeniczka to najbli偶sza rodzina, albo zastanowi艂a nad zasadno艣ci膮 艣lubu z Tob膮. To dziecko jest najbli偶sz膮 rodzin膮, a Ty jeste艣 ograniczona skoro tego nie rozumiesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li sobie nie 偶yczysz tego dziecka na swoim 艣lubie, to id藕 i powiedz ma艂ej prosto w twarz. Wiesz, ja b臋d臋 teraz twoj膮 tak膮 prawdziw膮 cioci膮 i ciocia ci臋 na swoim 艣lubie z twoim kochanym wujkiem nie chce. Tak szczerze to powinna艣 powiedzie膰 siostrze m臋偶a, 偶e bardzo j膮 prosisz, 偶eby w tym dniu nie prosi艂a dziecka o deklamowanie wierszyk贸w itd. Bo ta impreza to raczej nie jest czas i miejsce na wyst臋py dziecka, a po drugie wszyscy i tak wiedz膮, 偶e Gosia jest bardzo zdolnym dzieckiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie skoro nie chc膮 dzieci na weselu to nie i nie ma znaczenia czy jest to dziecko siostry narzeczonego!!! co to kogo obchodzi siostra jest zapr bez dziecka i to ona powinna si臋 podporz膮dkowa膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przeciez autorka pisala ze nie stac ich na zaproszenie gromadki dzieci.jakby to wygladalo gdyby z rodziny narzeczonego byly dzieci a od niej nie.moze autorka tez ma bratanka lub bratanice

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co to za r贸偶nica czy to dziecko siostry,kuzynki czy kole偶anki. Dziecko to dziecko i jak si臋 nie prosi dzieci to nie robi si臋 偶adnych wyj膮tk贸w. To tak jakby kto艣 zabroni艂 przychodzi膰 z psami a dla siostry zrobi艂oby si臋 wyj膮tek i zezwoli艂o aby wzi臋艂a buldoga. Regu艂y s膮 regu艂ami. Dziecko to dziecko, pies to pies i nie wa偶ne czyj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma to jak por贸wnywa膰 dziecko do psa i jeszcze twierdzi膰, 偶e nie ma r贸偶nicy co to za dziecko. Mam nadziej臋, 偶e nigdy si臋 nie rozmno偶ysz. Dla mnie moja siostrzenica jest wa偶niejsza od dzieci kuzynek i robi mi to r贸偶nic臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przesta艅 pierdzieli膰, 偶e Ci臋 nie sta膰 na 艣lub z dzie膰mi, wi臋kszego idiotyzmu nie s艂ysza艂am, restauracje maja to do siebie, 偶e za dzieci p艂acisz ma艂膮 cz臋艣c kwoty lub wcale, wi臋c jak bys pomy艣la艂a m贸zgiem to by艣 mniej zanjomych na wesele zaprosi艂a, a zaprosi艂a w ich miejsce, i kwoty by艂yby podobne do zap艂acenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skoro wesele bez dzieci to bez i koniec.G艂upi rodzice nale偶y wsp贸艂czu膰 temu dziecku!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10:08 ty chyba jeste艣 chora? kto艣 ma rezygnowa膰 ze swoich znajomych 偶eby w to miejsce m贸c zaprosi膰 rodzic贸w z dzie膰mi? bez przesady!!!! niestety w wi臋kszo艣ci dziecko kosztuje ok 50%ceny wi臋c jest to do艣膰 spory wydatek ! wesele nie jest miejscem na kinderbal!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jestem autork膮, ale mnie np. robi r贸偶nic臋 czy b臋d膮 dzieci. Na sali w kt贸rej b臋d臋 mia艂a wesele za ka偶de dziecko powy偶ej 3 roku 偶ycia p艂aci si臋 50% normalnej ceny. Cena za talerzyk to 220z艂, dzieci do 3 roku mamy 1 w rodzinie, ca艂a reszta - czyli 22 dzieci to od 5 lat w g贸r臋. Za te 22 dzieci zap艂aci艂abym prawie 2500z艂, rodzice zaraz domagaliby si臋 animatora i pokoi, czyli kwota robi si臋 du偶o wy偶sza. Dla mnie samo 2500z艂 to bardzo du偶o pieni臋dzy - moje 2miesi臋czne zarobki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 Por贸wna艂am, 偶eby uzmys艂owi膰 偶e zasady s膮 zasadami !! Tak jak wiele klub贸w ma ograniczenia 偶e wpuszczaj膮 tylko osoby pe艂noletnie albo w okre艣lonym stroju tak te偶 na wesalach pa艅stwo m艂odzi mog膮 sobie ustali膰 swoje regu艂y. Je艣li m艂odzi chc膮 na weselu osoby 18+ bo nie chc膮 偶eby im si臋 dzieci pl膮ta艂y to maj膮 do tego prawo. W tym roku np sp臋dzi艂am wakacje w hotelu +16 czyli nie by艂o w nim os贸b poni偶ej tego wieku. Kto艣 mo偶e te偶 zarzuci膰 偶e wakacje s膮 rodzinne wi臋c czemu taki hotel +16. No w艂a艣nie po to 偶e je艣li ktos chce odpocz膮膰 i nie chce s艂ucha膰 p艂acz贸w to mo偶e wybra膰 taki typ wczas贸w bez dzieci. A je艣li kto艣 ma dzieci to nie wybierze tego hotelu tylko inny. Z weselami tez tak mo偶na zrobi膰. Mo偶esz chodzi膰 tylko na takie wesela gdzie jest proszone twoje dziecko a odmawia膰 tym kt贸rzy prosz膮 tylko ciebie i m臋偶a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uwa偶am, 偶e przesadzasz autorko. Zr贸bcie winietki, usad贸wcie siostr臋 z m臋偶em i dzieckiem dalej od Was. Niech tam robi膮 co chc膮, przecie偶 b臋dziecie sie pewnie bawic, rozmawia膰, ta艅czy膰, co kogo obchodzi ma艂e dziecko. Poza tym nie uwa偶am,偶e robienie wyj膮tku dla dzieci z najbli偶szej rodziny to 偶aden nietakt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Komandor Zielonon贸偶ka
dobrze napisane provo 4/10, wszyscy normalni ludzie jeszcze by si臋 cieszyli 偶e wiochme艅stwo i pustostan na eleganck膮, stonowan膮 imprez臋 nie przyjdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 Nie zgadzam si臋 z tym. Je偶eli kto艣 robi wyj膮tki to powoduje to konflikty. Gdybym mia艂a dziecko i zosta艂abym zaproszone bez niego bo m艂odzi nie chcieliby aby by艂y obecne dzieci to nie mia艂abym pretensji i przysz艂abym bez dziecka. Je偶eli przysz艂abym na wesele i na miejscu okaza艂oby si臋 偶e jednak jest dziecko albo dzieci wtedy na z艂o艣膰 m艂odym pojecha艂abym po swoje dziecko i inni zrobiliby pewnie tak samo. Trzeba wszystkich tak samo traktowa膰. U nas na weselu nie by艂o dzieci nawet od si贸str czy braci

Udost臋pnij ten post