Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ograniczenie wladzy rodzicielskiej.

Polecane posty

Gość gość

witam. piszę z prośbą o pomoc, myślę o ograniczeniu władzy rodzicielskiej ojcu mojej córeczki. ojciec wyjechał do anglii gdy córka była niemowlęciem twierdząc, że wróci za kilka mscy. ... nie wrócił. mało tego odgraża mi się, że jeśli ja tam nie wyjadę pozbawi mnie środków do życia. nie wie o córce nic i właściwie niczym się nie interesuje. córka go nie lubi gdy przyjeżdża przez cały jego pobyt wpada w histerie. gdy przyjeżdża raz na jakiś czas leży na kanapie. nigdy nie był sam z cółrką na spacerze nie wie co lubi czego nie. on mieszkał ui tam ma rodzine w innym mieście oddalonym od naszego miejsca zamieszkania . odgraża się, że jeżeli odejde on wyzwiezie córkę za granice lub weźmie ją sabie na wakacje do rodziny ( oczywiście nic w tym złego ...tylko to , że dziecko jest do mnie bardzo przywiązane i tylko ja wiem co ona je co lubi a czego nie, jego rodziny prawie nie zna), boję się że przyjedzie któregoś dnia i spakuje małą i mi ją zabierze. przyjeżdając do nas twierdzi , że przyjheżdża odpocząc, nigdy nie przywiózł dziecku nawet zbawki. nie interesuje się nią. nadużywa alkholu, gdy przyjeżdża pije w domu a później się awanturuje, puszcza jej piosenki z przekleństwami., jest człowiekiem nieodpowiedzialnym. on planuje zagranicą otworzyć firmę budowlaną więc jego rozłąka z dzieckiem będzie trwała latami ponieważ on do polski wracać nie ma zamiaru. czy jest szansa abym spała spokojnie i ograniczyła mu prawa nie bojąc się że przyjedzie któregoś dnia spakuje mi moje dziecko, którym ja się zajmuje pielęgnuje i opiekuje i wyziwezie mi ją na wakacje w miejsce oddalone o 8 godzin jazdy pociągiem? proszę pomocy

Gość gość
wystąp do sądu z takim wnioskiem to się przekonasz.

Gość gość
Zastanawia mnie dlaczego w ogóle wpuszczasz go do domu?

Gość gość
on jest bardzo mściwym człowiekiem boję się zrobić krok ... jeżeli nie wygram sprawy wiem , że on się zemści... boję się pożałować swojej decyzji

Gość gość
wpuszczam go do domu ponieważ się go boję . jeżeli się odezwę wiem . że zniszczy mi życie. nie raz powtarzał, że jeżeli będę grzeczna to i on będzie grzeczny. nie wiem co robić . . .

Gość gość
Nadużywanie alkoholu + agresywne zachowanie przy dziecku jest wystarczającym powodem by złożyć do sądu wniosek o ograniczenie praw rodzicielskich.

Gość gość
to są rzeczy, których nie mogę udowodnić. mam jedynie jego zdjęcia z imprez w anglii gdzie przytula inne kobiety na wypadek gdyby bronił się, że wyjechał tam do pracy. świetnie się tam bawi. ciągle pije ma mnóstwo kolegów ... proszę Was pomóżcie mi ja się go po prostu boje. kiedyś mnie pobił ciągle mi grozi ... kiedyś mi powiedział, że jeżeli ja się z nim rozstane i znajdę faceta i on zobaczy, że ten facet dotyka naszą córkę to on go zabije. był karany za jazdę po pijanemu. może to są słowa rzucane na wiatr ale ja się go po prostu boje. zdarzyło mu się mółwić, że poszedłby się z kimś " ponapier... dla przyjemności": nie puszczę z nim nigdy dziecka.

Gość gość
Kobieto skoro się go boisz to szczerze watpię żebyś zdecydowala się zlozyc wniosek do sądu. Nie musisz go wpuszczać do domu, możesz wezwać policje. Dla dobra dziecka i swojego trzymaj tego dupka jak najdalej od was.

Gość gość
a jeżeli wezwie policje powie, że bierze dziecko a policja zapyta mi się czy ojciec ma pełne prawa ja powiem, że tak i oni nie będą mogli nic zrobić? wiem, że nie jesteście prawnikami i nie pomożecie mi , tylko pytam o Wasze zdanie czy jest na to szansa abym miała spokojne życie?

Gość gość
jeśli coś w końcu zrobisz to tak, ale zacznij działać.

Gość gość
nigdy w zyciu bardziej się nie bałam wiem, że jeżeli znajdę siłę i chociaż spróbuję żyć normalnie ten człowiek nie da mi spokoju . nie wiem do czego jest zdolny. ale wiem, że będzie mi cięzko

Gość gość
i ty się jeszcze pytasz? koniecznie coś zrób! po ci taki strup na twoim zyciu. ogranicz mu prawa, złóż wniosek, napisz że nieustannie cie szantażuje że wywiezie córkę i chcesz sie zabezpieczyć przed taką syt a następnie zmień miejsce zamieszkania, rozstań się z nim.

Gość gość
najpierw pogadaj z jakimś prawnikiem bedziesz wiedziała co możesz, jak to załatwić itd

Gość gość
płaci ci alimenty na dziecko?