Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wrośnięte (już) włoski

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam problem z wrośniętymi już włoskami u nóg. Nie wiedziałam co się wiąże z wyrywaniem włosków depilatorem. Zrobiłam to 1 raz przed wyjechaniem na wczasy, było okej póki nie zauważyłam krostek na nogach i włosków wyrastających z nich pod skórą... Nie wiem co poradzić. Do kosmetyczki raczej nie pójdę, do dermatologa tym bardziej bo będę długo czekać, a na prywatne wizyty nie mam pieniędzy. Nie chcę dłubać igłą.. Może jakiś krem pomoże? Nie wiem, one juz wrosły. Jakieś porady? Szukam od 2 godzin w internecie i nie mogę nic znaleźć, pomocy. :(

Gość gość
Miałam ten sam problem kilka lat temu mozolnie dłubałam igłą, to co dało radę wyciągałam i wyrywałam potem codzienny peeling i golenie następnego dnia znów dłubanie tego co da radę wyciągnąć, peeling i golenie w tym czasie przed słońcem zabezpieczałam nogi filtrem 50+ by nie zrobiły się z tych ranek blizny a na to korektor punktowo, wizualnie nie było źle ważne by peeling był taki żelowy bez tłuszczu bo to może spowodować stan zapalny metoda stosowana konsekwentnie zadziałała, wydostałam większość włosów spod skóry, nie zostały blizny ani przebarwienia

Gość gość
Tylko igła. Lekarz też nic innego Ci nie poradzi.

Gość gość
acha, i nie zrażaj się bo robienie peelingu na tych świeżych wydłubanych rankach to lekki hardcore....ale gdy się regularnie ściera skórę to robi się grubsza warstwa naskórka i stopniowo wydobywa się te wrośnięte włoski spod skóry po moich wrośniętych włoskach nie ma śladu, wszystko się ładnie zagoiło

Gość gość
tfu chciałam napisać że robi się cieńsza warstwa naskórka....i włoski łatwiej się wydostają spod skóry

Gość gość
polecam rekawice kessa, mozesz kupic na allegro albo w organique. ja mam taka i nie mam problemu z wrastajacymi wloskami. rekawica peelinguje wiec nie ma potrzeby kupowania specjalnych kosmetykow.

Gość gość
Nie rób peelingu na podrażnionej skórze, bardzo łatwo wtedy o zakażenia. A ma przyszłość depiluj pastą cukrową. Pasta nakładana jest pod włos, a zrywana zgodnie z kierunkiem zrostu wlosa, więc włosy potem nie wrastają.

Ja używam kremu do depilacji,bo nawet po zwykłym goleniu maszynką miałam problemy z wrastającymi włoskami... A taki zabieg jest bezbolesny, włoski odrastaja słabsze i z opóźnieniem. Używam Vanity Laser Expert Bielendy, wcześniej miałam krem Veet, ale tem bielendy jakoś bardziej mi odpowiada

co do rekawicy kessa- jak jej uzywasz? kupilam niedawno ale nie widze tak spektakularnych efektów, o ktorych czytalam na forach.

ta seria z bielendy vanity laser expert jest bardzo fajna poniewaz oprocz wrastajacych wloskow mam super delikatna skore, a wszystkie inne dodoatkowo mnie podraznialy, a ta nie!