Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego drogie Panie żyjecie ponad stan???

Polecane posty

Gość gość

W ciągu ostatnich dwóch lat poznałem 4 fajne kobiety, wszystkie cztery były zadłużone po uszy. Dlaczego nie potraficie zarządzać swoim budżetem? Wydajecie więcej niż zarabiacie, wydajecie na bzdurne rzeczy bez których możecie się obejść, zadłużając się coraz bardziej. Nie dziwicie się potem że żaden facet nie chce z wami być, bo jak tworzyć coś fajnego, jeśli już na starcie ma się kilkanaście lub kilkadziesiąt tys długu... poza tym jeśli przepieprzyłyście swoje pieniądze, to przepieprzycie i kasę partnera.

Gość gość
Na co one tę kasę wydawały?

Gość gość
Ostatnia chociażby na drugiego kota, ma już jednego i chciała nu zapewnić towarzysza, więc wzięła drugiego, choć uprzedzałem że to dodatkowe koszty i żeby się zastanowiła. Po 3 miesiącach kot zachorował, na leczenie wydała 1200zł, potem sterylizacja 300zł, itd... Koleżanka namówiła ją na wyjazd na wakacje, choć mając długi takich rzeczy się nie robi, oczywiście pojechała i ponad tysiączek poszedł się ******** długi coraz większe. To samo widzę po swoich koleżankach, wydają kupę kasy na kosmetyki, ciuchy, gadżety z wyższej półki, a ich na to po prostu nie stać.

Gość gość
Małolatem nie jestem, mam 28 lat i dziewczyny były w podobnym wieku.

To maja żyć siedzieć cały czas w koncie mieszkania ? Nie korzystać ? Nie żyć ? Tylko praca dom praca dom ???? Po to tylko zeby mieć kasę na koncie i jej nie wydawać a pózniej i tak kiedys umrze . Myślałam ze o cos więcej chodzi niż kota . Dobrze a gdzie niby sie zadłuża ? Na kota kastrację i choroby jego ?

Gość gość
ja nie żyję ponad stan i w sumie nie mam żadnej koleżanki, która by tak żyła (jestem w Twoim wieku). więc jak widzisz, są różne kobiety

Wiesz nie znam Cię i było by nie stosowne zapytać ile zarabiasz. A one w jakim wieku były wiesz to ma duze znaczenie

Gość gość
jak ktoś ma mentalność kredytową, no to będzie żył ponad stan czy zarabia 2 czy 20 tys....

Gość gość
To co uważasz że lepiej przebimbać sobie obce 20tys zł, a potem co dzień marudzić że wypłaty do pierwszego nie starczy i dalej się zapożyczać u znajomych, rodziny, itd... Tym bardziej że nad długami da się zapanować w większości przypadków. Chcą to niech wydają, tylko niech się później nie dziwią że żaden facet nie chce tworzyć związku z kimś kto nie potrafi gospodarować pieniędzmi, bo żaden związek nie przetrwa problemów z kasą i ciągłych kłótni o to jak przetrwać nie zdychając z głodu.

Niekoniecznie by rozwalaly kasę facetowi , jesli umiałby dotrzeć do niej albo tylko on by zarabiał to tylko on by tym dysponował . Sa faceci co umieją poskromić :)

To zalezy jaka pozycje ma facet i czy jest bogatym egocentrykiem . Ja osobiście w swoim życiu poznałam takich gdzie pieniądz nie ma znaczenia a ich codziennie rano powtarzane zdania to " życie jest piękne "

Gość gość
Camalia dziś To maja żyć siedzieć cały czas w koncie mieszkania ? Nie korzystać ? Nie żyć ? Tylko praca dom praca dom ???? Po to tylko zeby mieć kasę na koncie i jej nie wydawać a pózniej i tak kiedys umrze . Myślałam ze o cos więcej chodzi niż kota . Dobrze a gdzie niby sie zadłuża ? Na kota kastrację i choroby jego ? w koncie?:D w ogole caly post napisalas jak typowa roszczeniowa gowniara :D autor nie mial na mysli korzystania z wlasnego konta, z wlasnych pieniedzy przez siebie zarobionych a zapozyczanie sie na zbedne przedmioty lub wakacje na ktore je nie stac :D popieram autora i jego obserwcje

Gość gość
Ja zarabiam w tej chwili 2400zł na rękę, do tego dorabiam sobie na boku, więc te 500-800zł mi wpada, ale tu nie chodzi o moje zarobki, tylko o to że laski wydają więcej niż same zarabiają. Nie jestem skąpy, lubię wydawać kasę, ale jak na coś mnie nie stać, to tego nie kupuję, a już na pewno się nie zadłużam, po to aby coś mieć. Mówisz że nie warto oszczędzać... a co jak zachorujesz, albo zachoruje twój zwierzak, albo zepsuje się tv czy pralka? Jakąś kasę odłożoną trzeba mieć dla bezpieczeństwa.

Gość gość
Po to by kobiety mogly wydawac ponad stan facei powinni wiecej pracowqc i zrezygnowac z posilkow.

To niech nie wydaje a co go w ogóle obchodzi to ? To niech sam liczy swoje pieniadze a jak był " głupi taki facet i pożyczył to jego problem .

Tak na marginesie do gościa od gówniary. Trochę w swoim życiu przeżyłam mam prawo mieć swoje zdanie i każdy ma prawo wyboru nie musi byc z taka kobieta jesli nie czuje sie na siłach ja utemperować nie musi pożyczać . Zawsze sa dwa wyjścia ! A tak na marginesie mam swoja firmę do ktorej doszłam ciezka praca i uwierz mi gdybym zachowywała sie jak gówniara nie miałabym tego co posiadam a i kontrahenci by mnie omijali musze Cię rozczarować ...

Gość gość
Problem jest w tym że wchodząc w poważną relację naturalną rzeczą jest to, że kasa staje się wspólna, a więc taka kobieta automatycznie zadłuży swojego faceta, a co gorsze nie trafiają do nich żadne argumenty, które mogłyby poprawić ich sytuację finansową. Ty Camelio tak bronisz swojej płci, a jak na forum pojawi się temat że facet jest zadłużony lub nie ma kasy, to od razu sypią się inwektywy w jego kierunku i rady typu "zostaw nieudacznika", "uciekaj od takiego biedaka", itd...

Tak masz racje :) każdy ma inna sytuacjia bo ja mam polisy zdrowotne od wypadkow losowych itp

Gość gość
tu na kafe to każdy ma swoją firmę :p ja się nie dziwię autorowi, bo taka mentalność kredytowa jest naprawdę kiepska, i to u obu płci.

????? Co prosze a widziałeś u mnie taki wpis? Jak taki temat to nawet na niego nie wchodzę ;) hihi

To złe kobiety odbierasz . Jestem ciekawa czemu w ciagu tego czasu akurat takie Ci sie trafiły ? Przypadek ....? Hmmm

A Wy czemu jesteście anonimowi ? I nie możecie sie zarejestrować ? Ja tam nie mam nic do ukrycia a udawanianie komukolwiek ze cos posiadam musiałoby dla mnie mieć znaczenie ! Szkoda ze tylko ja jestem zalogowana!

Gość gość
To widzę że w takim razie muszę mieć wielkiego pecha skoro 4 ostanie dziewczyny które mi się naprawdę podobały i wiązałem z nimi jakąś nadzieję okazywały się tłumokami finansowymi, które nie potrafiły zapanować nad swoim budżetem. Gorzej że w swoim otoczeniu również to widzę, te pary które mają kredyty mają je z powodu kobiet, bo telewizor nowy by się przydał, bo nowa pralka, bo wakacje, bo inne bzdury :)

A faceci sie zgadzają . Od wlasnie dlaczego kobiety żyją ponad stan . Ja nie mowię ze to jest dobre a pytanie dlaczego tak jest? Odpowiedzi moze byc tyle ile jest kobiet . Ale mianownik jeden bo co innego im z tego zycia pozostało. Napędzają je do tego marzenia o szczęściu bogactwie itp. Pamiętaj ze jeszcze sa kobiety co robią to inaczej ... Co mówią to z premedytacja zeby wyciągnąć kasę od gościa a taki daje ! Wiesz mowić mozna wiele . Następnym razem poproś o udowodnienie długu. Bo mi cos sie wydaje troszkę inaczej.

Gość gość
camalia odosobnionym przypadkiem nie jestes tu kazda jest miss swiata, bogata, z facetem z okladki swiatowego czasopisma, ma wlasna firme dochodowa:D co do anonimowosci wybacz ale to ze sie zalogowalas nie pokazuje twoich danych moze podaj swoj adres, imiona rodzicow, pesel, nip itd.:D wtedy bedziesz mogla mowic o sobie, jako o osobie odwaznej ale z kurzym mozdzkiem:D

Gość gość
Akurat w dwóch ostatnich przypadkach miałem dowody, jednej nawet załatwiałem kredyt konsolidacyjny, aby ją taniej to wyszło i nie jest tak że one chciały ode mnie kasę, owszem czasem pożyczałem, ale zawsze mi oddawały, tylko co z tego jak i tak zaraz znów im brakowało... takim frajerem nie jestem i na kobiety interesowne jestem wyczulony :)