Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dolegliwości kilka

Polecane posty

Gość gość

Witam,wrzucam mój przypadek,może ktoś coś doradzi. Otóż od tygodnia dokuczają mi zawroty głowy(nie mogłam sama dotrzeć nawet do wc),po 3dniach lekko osłabły.Męczą mnie nudności,wymioty,osłabienie,lekkie jakby zawirowania w oczach,duszności,ból podbrzusza-czasami,ale jestem w środku cyklu.Męczy mnie suchość w ustach i czasami metaliczny posmak.Dużo piję,jeszcze więcej oddaję moczu.Lekka biegunka.zmniejszony apetyt. Ponieważ moja lekarka jest na urlopie,trafiłam do lekarza wolnego,z małą ilością pacjentów.Nie zbadał,nawet nie spojrzał w moją strone.Zerknął w kartę,widząc ze miałam jakiś czas zawroty-tylko to! Więc wysłał do laryngologa,który stwierdził ze to nie problem błędnika.Zapisał żelazo,które od czasu do czasu biorę. 2mies temu miałam rezonans głowy-czysto i kręgosłupa-fakt,jest lordoza i przepuklina-krótko mówiąc. Zrobiłam wczoraj morfologie-w normie i żelazo- niskie,ale w dolnej normie. Może ktoś podpowie,w jaką stronę te moje dolegliwości idą?lekarka wraca dopiero 20go,a do innego lekarza to nie ma sensu iść. Nie mam nadciśnienia.

Gość gość
może jesteś odwodniona, ostatnio były duże upały, może mało piłaś, duszności, nudności, osłabienie to też objawy odwodnienia, staraj sie dużo pić, kup też preparat z elektrolitami np. orsalit, żeby uzupełnić składniki mineralne, przy upałach powinniśmy pić nawet więcej niż 2 litry wody najlepiej małymi łykami, czekaj na powrót swojego lekarza, skoro innym nie ufasz, mam nadzieję ze to nic poważnego, po prostu jakieś chwilowe osłabienie

Gość gość
Na pewno lekarka będzie wiedziała , jakie zlecić badania. a swoją droga dziwię się ,że nie wezwałaś karetki podczas tych zawrotów! Zawroty głowy mogą być objawami wielu poważnych chorób.