Gość gość Napisano Sierpień 9, 2014 Mam spore klopoty a nie mam sie kogo poradzic wiec zdecydowalem ze napisze tutaj, OTuz Moja sytuacja wyglada nastepujaca. Mam 19 lat skonczone 2 miesiace temu jestem po szkole zdalem mature, nie ucze sie ani nie pracuje juz. Mam bardzo trudne stosunki z ojcem i matka, siedze w domu i oni mi groza ze mnie wy..la z domu bo niby nei pracuje ani nic nie robie. Po za tym rok temu mialem epizody psychiatryczne bylem 2 razy w szpitalu pschiatrycznym mam jakies tam historie leczenia niby orzeczenia od psychitry i diagnoze zle ksztaltujaca sie osobowsc w kierunku f25. Szkole srednia przeszedlem bardzo ciezko mialem problemy praktycznie z kazda najmniejsza czynnoscia poczawszy od wstania z lozka nei mowiac juz pisaniu egzaminow ktore badz co badz zawazyly o mojej przyszlosci. Na dniach ojciec wszedl ostatnio do pokoju rano i mowi ze mam pare dni na spakowanie i zebym sie wiecej mu nie pokazywal na oczy. Wieoczrem w skrzynce zuwazylem jakis wniosek o uchylenie obowiazku alimentacyjnego przestrayszlem sie bardzo bo wiem ze nie mam pracy i persektywe studiow przed soba plus moj stan psychiczno fizyczny. Nie wiem teraz jak prawnie wyglada moja sytuacja czy oni tzn rodzice sa obowiazni dotryzmania obowizku alimetnacyjnego gdzie sie zwrocic o pomoc o porade prawna i skad mam wziasc pieniadze n autrzymanie sie do momentu kiedy nie bede sie mogl w stanie sam utrzymywac / PO za tym na chlopksi rozum wiadomo ze jezli ktos ma 19 lat i nie ma wlsnego majatku ktory przynosi dochody lub obojetnie co to nie jest w stnie pracowac na swoje utrzymanie a po za tym ojciec nie daje mi pienidzy od jakis 2 lat i czy sa za to jakies sankcje / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach