Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zielone wlosy po farbowaniu pomocy!

Polecane posty

Gość gość

nalozylam braz na rozjasnione wlosy zolto blond byly i wyszedl mi ochydny poswit zielonych wlosow czy moge jutro znowu polozyc na to braz czy juz nie bedzie tego poswitu zielonego???

Gość gość
bo źle dobrałaś farbę poszukaj brązu z 4

Gość gość
hmm a z 5 nie mozna?? nie chce zeby az takie czarne wyszly ;/ dobrze ze chociaz nie nasmiewasz sie ze mnie ;[

Gość gość
albo 5 polaczyc z 4 mozna?

Gość gość
Dodaj do tej brązowej farby odrobine czerwonej.Kup wybraną brązową farbę i jakąś zwykłą albo z tej samej firmy czerwoną.Do brązowej dodaj z 2cm czerwonej farby.Nie powinno być zielonych włosow

Gość gość
O, to jesteś jak Ania z Zielonego wzgórza! Ona też miała taką przygodę

Gość gość
Zresztą tzn. glonik sam się wypłukuje po paru myciach, mówię, nałóż przecier pomidorowy i zobaczysz, będą świetne efekty. Potem delikatnie spłukuj, możesz się posiłkować szamponem.

Gość gość
hehe noo jestem ania z zielonego wzgórza i mnie szlak bierze jak o tym mysle i jutro do pracy musze isc i z takim czyms ; / robilam dzisiaj przecierem pomidorowym i nic nie widac roznicy :( ale ten przeciez na suche wlosy??

Gość gość
boże może lepiej spróbuj z majonezem,dodatkowo natłuści twoje włosy

Gość gość
a jakbym polozyla na to zmieszala 2 farby braz i mahoniomy braz ale ile tego 2cm ?? bo ten poswit zielonych wlosow od polowy wlosow w dol ?? wiec na cale wlosy nie nakladac tej farby?

Gość gość
A masz teraz farbę? Jak nie to korzystaj z tego co możesz mieć, ten koncentrat jeszcze raz, a potem szorować szamponem...

Gość gość
Jaką farbę nakładałaś? Numerek i firma

Gość gość
naladalam na blond zoltawy loreal excellence 6 naturalny jasny braz to jest ;[

Gość gość
To się nie dziwię, bo one mają zielony podkład :/ Jak nakładałaś 6 to musisz teraz nałożyć 8,5 lub 8,6 z oxy 6%, 20minut i spłukujesz...

Gość gość
a czemu 8.5?? a myslalam ze 5 braz i wmieszac w to troche 5.5 mahoniowy braz??

Gość gość
To nie tak działa. Chcesz przyciemniać czy pozbyć się glona? W dodatku na rozjaśnianych wcześniej włosach brązy wychodzą dużo, dużo ciemniej i możesz wylądować z czarną czupryną.

Gość gość
no najpierw chce pozbyc sie glona a potem ogolnie chce jednolity kolor wlosow czekoladowy braz np :( to jaki numerek z tego loreala bym musial kupic jest jedynie 8.3 moze byc??

Gość gość
8,5 lub 8,6 żeby pozbyć się glona, a potem już w zależności od tego co wyjdzie możesz nakładać ciepłe/zimne lub chłodzić/ocieplać czuprynę

Gość gość
a bys mogla mi polecic z jakiejs firmy ta 8.5 farbe ? taka dobra bo sie nie znam na farbach ;/ a nie moge znalezc zadnej 8.5..

Gość gość
W sumie to na farbach średnio się znam, Majirel jest zachwalany, będę nim robić pigmentację, ale niestety pewnie później niż Ty farbowanie :/ To farba profesjonalna, więc musiałabyś się przejść do sklepu fryzjerskiego. Dodatkowo w takim sklepie by Ci jeszcze doradzili, bo tam pracują fryzjerzy, a ja tylko się tym interesuję i nie widziałam co masz na głowie ;)

Gość gość
a jakbym nie znalazla 8.5 lub 8.6 to moge nalozyc 8.3 ?? bo mam w tej chwili maly dostep do sklepow z farbami ;/ :( ale sie znasz lepiej niz ja! ok zrobie jak mi podpowiedzialas :) a potem moge np nalozyc braz ?

Gość gość
Boską mam składnię, wybacz, ale już padam nosem na klawiaturę ;)

Gość gość
a jakbym nie znalazla 8.5 lub 8.6 to moge nalozyc 8.3 ?? bo mam w tej chwili maly dostep do sklepow z farbami ;/ smutas.gif ale sie znasz lepiej niz ja! ok zrobie jak mi podpowiedzialas usmiech.gif a potem moge np nalozyc braz ? hmm no ok dzieki za porade:)

Gość gość
8,3 nie nakładaj, nie dam sobie ręki uciąć za to co wyjdzie. Nie wiem czy będziesz mogła nałożyć farbę którą chcesz, czy trzeba będzie kombinować. Możemy się zgadać tutaj lub poza kafe i wtedy będę mogła pomóc, jak będą efekty. Chociaż szczerze, jak masz tyle kasy wydawać na farby to może lepiej wydać to samo u fryzjera?

Gość gość
hmm tylko ze chwilowo nie m nie w pl ;[ a jestem taka ze nie bede czekac i musze sama cos zrobic:( a co by bylo jezeli bym dala braz pomieszany z czerwienia troche tak jak ktos mi powyzej napisal?? ok nie zameczam idz spac :)) jakby co to odp mi na moj mail kikaj1117@onet.pl :)

Gość gość
Nie wybieram się spać, czekam aż mężuś zrobi kolację :) Tamten sposób jest podobny, tylko że pracujesz na pigmentach. Ogółem efekt ten sam, ale łatwiej sobie zrobić krzywdę. Farba Majirel jest Lorealowa, więc mają ją rozpowszechnioną, powinnaś móc kupić za granicą :)

Gość gość
hehe ale dobrze masz ja to musze mojemu robic ;p hmm bo ogolnie chcialam kupic 2 fsrby braz z loreala numer 5 i wmieszac w to niewiem ile farby 5.5 mahoniowy braz ;> ale tylko na dlugosci wlosow bo na gorze nie mam zielonego tylko na dlugosci od uszu w dol ;/ a nie chce na gorze czerwonego ;p myslalam ze idziesz spac tak zrozumialam :P

Gość gość
Raczej nie powinnaś farbować dopóki tej zieleni nie zbijesz. Ja bym jednak nałożyła 8,5 czy 8,6 i zobaczyła jaki efekt, a potem dążyła do docelowego. Zrobisz jak uważasz :)

Gość gość
hmm no ale nie moge znalezc w necie takiego numerka 8.5 lub 8.6 czy z garniera z loreala nie ma ;/ ale zobacze jutro w sklepie inne bo niewiem jakie jeszcze tutaj sa ;/ booze nawet niewiesz jak ja wygladam gore mam ciemniejsza i dol jasniejszy z poswitem zielonego. po glupim ombre ;/ a nie chce gory jeszcze przyciemniac;/ no masakra jakas ;/ dobrze ze chociaz ty mi odpisalas