Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qamaz

Drugi Kierunek studiów po Administracji?

Polecane posty

Gość Qamaz

Cześć, jestem po lic. z administracji, chciałbym dobrać sobie nowy kierunek aby studiować równolegle. Dostałem się w pierwszej rekrutacji na Ochronę Środowiska i Pracę Socjalną. Jak myślicie co się "bardziej łączy " z administracją i jakie są perspektywy obu tych kierunków? Może znajdą się osoby po tych kierunkach tutaj i napiszą swoje przemyślenia :) Pozdrawiam.

Gość gość
Jest wiele możliwości.... ale bardziej po administracji pasowałaby ekonomia.

Gość Qamaz
Hm. Ekonomia mówisz? No coś w tym jest ale obawiam się tam matematyki co nie jest moją mocną stroną ;/ Z tą pracą socjalną i ochroną środowiska wydaje mi ,że adm, jak najbardziej powiązana. Lepsze perspektywy pracy po Ochronie niż po Pracy Socjalnej ,ale z drugiej strony według mnie ciekawsza jest Praca socjalna. Są ludzie może którzy studiowali w/w kierunki lub mają od swoich znajomych jakieś info dot tych kierunków?

Gość Qamaz
@Smerfny - czytaj proszę ze zrozumieniem. Ja jestem po licencjacie administracji, teraz chce kontynuować ten kierunek na mgr. ale chciałbym sobie dobrać drugi kierunek :)

Chciałam tylko zapytać czy jest to kierunek humanistyczny, ponieważ myślę nad tym, by kształcić się w tym kierunku....

Gość Qamaz
Jeżeli chodzi o administracje Ci to jak najbardziej humanistyczny- dużo wkuwania różnorakich ustaw, aktów prawnych. Najprościej powiedzieć o administracji "mniejsze Prawo"

Gość gość
Ochrona środowiska - nuda, nei polecam duzo biologii, chemii, nazw łacińskich do zapamietywania... zreygnowałam po I semestrze.

Gość gość
po ekonomii jest praca, a te ochrony środowiska nie wiem po co... Śmieci masz zamiar fachowo segregować ?:D

Gość gość
Znam laskę po adm. zrobiła ekonomię i nie może dnia wolnego złapać bo robota ją goni z każdej strony.

Gość Qamaz
Naprawdę? No to ładnie... Hm no zastanowię się nad tą Ekonomią chociaż no boje się tych makro i miniekonomii, tabelek, wzorów,..Nie wiem czy to dla mnie po prostu. - Nie noe nie segregacji śmieci, co Ty XD Ale takei połaczenie adm i ochrona środowiska powinna być porządana np; w MPO w Warszawie, w oczyszczalni ścieków, różnych prywantych firmach oczyszczania i przetwarzania śmieci. Oczywiście nie jako przysłowiowy " szambonurek" lecz pracowałoby sie w administracji w tych zakładach. :)

Gość gość
wg mnie ekonomia i administracja są zbyt podobne, zlewają się a nie uzupełniają

Gość gość
powyżej: tak jest według Ciebie A dobra księgowa zawsze w cenie. Może pracować w firmie, może założyć biuro, roboty jest do cholery :)

Gość gość
do ochrony środowiską, są po inżynierii środowiska, a niejakiś gość po administracji. generalnie bez obrazy ale pracy w "zawodzie" szybko nie znajdziesz. weź soebie do tego informatykę.

Gość Qamaz
O informatyka ciekawszy pomysł ,nie myslałem o tym ^^ Dzięki :) Po pracy socjalnej raczej też marne zarobki i o prace ciezko ale kierunek sam w sobie wydaje się być ciekawy, jeżeli ktoś jest altruistą

Gość gość
Ślub z działaczem PSL ;)

Gość Qamaz
@celebrytka_bez_matury - zazdroszczę :) Może masz inne walory pozwalające osiągnąć sukces np ; piękna uroda ;p Właśnie patrzyłem na ekonomię- niestety nie zostały już wolne miejsca, przespałem tą I turę rejestracji , teraz musze na dodatkową załapać się ale na kierunki tam gdzie pozostały miejsca . Niestety Ekonomia ma branie tak jak mówicie- wyczerpany limit miejsc. :

Gość gość
a może Stosunki Miedzynarodowe? To też jest myśl według mnie.

Gość gość
"powyżej: tak jest według Ciebie A dobra księgowa zawsze w cenie. Może pracować w firmie, może założyć biuro, roboty jest do cholery " tak ale do tego wystarczy sama ekonomia czy FiR, to po co robiła tą administrację? skoro chce ciągnąć 2 kierunki to dobrze by się uzupełniały, by być atrakcyjniejszym w danym zawodzie a nie robić 2 odrębne zawody, czy 2 po których można robić to samo. Informatyka to dobry pomysł, czy np. języki obce.. Po administracji ciężko coś dobrać bo to właściwie praca jedynie w urzędach więc ciężko to uatrakcyjnić

Gość gość
Nie idz na informatyke. informatykow juz jak psow jest. To tak samo pzrereklamowany juz w tym momencie kierunek jak prawo. Nie warto, juz jest pzresyt informatykow.

ja bym zrobil ksiegowosc, albo rachunkowosc. ale ktonkretne, w malym obszarze. napewno nie zadne stosunki miedzynarodowe....

Gość gość
a od kiedy jest taki kierunek księgowość?? to właśnie po rachunkowości można zostać księgowym

Gość gość
Polecam zebys poszedł na jakies ochrone dobr kulturowych, naprawde! To nei ironia z administracja sie łaczy jak najbardzi , dobra waska speclajizacja, w uzredach miasta zawsze potzrebuja ludzi do takiowej komorki. Czym wezsza specjalizacje wybierzesz tym lepiej a nie idz jak baranay wszedzie , nie kieruj sie stereotypami. Powodzenia

Gość gość
walic studia, idz do roboty chłopie do angli