Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelka159

Co się ze mną dzieje?

Polecane posty

Gość Amelka159

Witajcie. Mam taki mały problem. zawsze okres dostawałam po dniach odkąd się skończył. w ostatnim miesiącu spóźnił mi się dwa tygodnie... 29 czerwca okres mi się skończył i wciąż nie mogę go dostać. Boli mnie brzuch jak przed okresem, piersi, nawet dostałam wypryski na twarzy ale go dalej brak. Z moich chłopakiem nie kochamy się, jedynie pieszczoty palcem, ręką, ocieranie. Przecież przez to nie mogę zajść w ciążę. Więc czemu jeszcze nie dostaję tej miesiączki? może macie jakieś pomysły. Pomocy martwię się. Bo to nie ciąża prawda?

Gość gość
Mam ten sam problem :(

Gość gość
na pewno nie ciążą-spokojnie :) okres czasami się spóźnia z różnych przyczyn, ze stresu, zmiany sposobu życia.. a objawy towarzyszące zwykle okresowi/ciąży nie muszą o niczym świadczyć.. przerabiałam to kilka razy

Gość Amelka159
Mam lekką ulgę :) ale czemu jeszcze go nie dostaję? wczoraj miałam 18-ste urodziny, i przygotowywania stres z tym związany czy wypali i wgl, mało jadłam praktycznie nic może świadczyć o braku okresu?

Gość gość
Myślę, że to mogło wpłynąć na brak okresu. Nie martw się, za kilka dni powinnaś dostać okres :) a żeby się nie stresować proponuję zrobić test ciążowy. Ja tak robiłam kiedy mój okres zaczął "szaleć" i pojawiać się bardzo nieregularnie. Na początku zawsze się bałam..

Gość Amelka159
Jejku dziękuję Ci bardzo :) nie będę się teraz tak przejmować :)

Gość gość
Cieszę się, że trochę Cię uspokoiłam :)

Gość Amelka159
trochę? bardzo :D

Gość fdsvdsgsdvdsvdsvsdhsf
Wiesz, mimo, że mam taki sam problem, mogę Cię podtrzymać na duchu. Ja wątpię w to, bym przeżyła stosunek, a jednak na jednej z imprez urwał mi się po części film i naszły mnie wątpliwości. Było ok. Okres dostałam zaraz za tydzień po 21 dniach odstępu od poprzedniego cyklu i byłam pewna, że w ciąży nie jestem, no, bo przecież okres oznacza brak ciąży. Byłam szczęśliwa, bo wszystko było okej, aż tu nagle naczytałam się w internecie, że okres może być podczas ciąży, tyle, że w postaci plamień. Okej, nie mam plamień, tylko normalny okres - pomyślałam, a jednak wątpliwości pozostały. Kiedy minęła miesiączka, było okej, ale kiedy 21,22,23 dnia jej nie było zaczynałam panikować. Stres i ciągłe wypatrywanie okresu... coś strasznego. Dopiero 26 dnia odprężyłam się i przestałam o tym myśleć i pod wieczór ide do łązienki, a tam co? Okres! Byłam taka szczęśliwa. Taka sama sytuacja powtórzyła się po kolejnych 26 dniach, a później po 25 i było ok. A teraz okres nie mam i nie zapowiada sie zeby przyszedł. Do tego zaobserwowałam jakby ciemniejszą linię od pępka w dół, żyły na pierwszach i grudki na sutkach, a do tego jakby powięksozny brzuch pod pępkiem! Teraz to już w ogóle panikuje i sie bardzo martwie, choć ciągły stres, cięka praca fizyczna, dieta, może to od tego... a te zmiany, wcale nie są zmianami, tylko tak było od początku. Ale Ty, nie masz powód do paniki. przyczyn opóźniania sie okresu jest dużo, np. podróże, zmiany klimatyczne, dieta, stres, wysiłek fizyczny, głowa do góry!

Gość gość
to dobrze :) ciesz się urodzinami i wakacjami :)

Gość Amelka159
jejku dziękuję Ci bardzo :) ja jakoś nie potrafię się od tego odprężyć, też czytam różne fora że np można zajść w ciążę jak ma się okres, nawet nie uprawiając seksu robiąc to co ja z moim chłopakiem. ja zaraz panikuję chociaż chłopak mówi że głupia jestem że w to wierzę bo to nie jest realne. ale ja wiem swoje -,-

Gość gość
Miałam identycznie jak autorka i dziś jestem w ciąży. Załamałam się, bo mój partner jak się o tym dowiedział, to mnie zostawił.