Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy nocne pocenie sie i przegrzanie moze zaszkodzic dziecku w brzuchu?

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem w 26 tc. dzis w nocy obudzilo mnie kopanie malej, gdy sie obudzilam zobaczylam ze jestem cala mokra od potu i bylo mi bardzo goraco ( spalam pod kołdra jak zawsze, dodatkowo dosc wysoka temp w pokoju, wiadomo lato...). Zastanawiam sie czy skoro dziecko tak kopalo to czy moje przegrzanie organizmu moglo mu zaszkodzic? czy nie powinnam sie tym przejmowac? czytalam ze przegrzanie powoduje niedotlenienie dziecka w brzuchu. czy ktos tez tak mial? moze moje pytanie jest glupie, ale mam nadzieje ze ktoras z was moze mi odpowie.

Gość gość
Twoje pytanie jest nie tylko głupie ale nawet bardzo głupie. 26 lat masz? A pytasz jak 15 latka

Gość gość
A sorry to 26 tc a nie wiek no to o wiek nawet nie pytam

Gość gość
Ech..... :-o ,a potem setki pytan na forum i histeria,bo dziecko placze,bo ma goraczke,bo pies sie nie zesral....Tak! Stalo sie!!! Mozg ci sie ugotowal pod ta koldra!!!!

Gość gość
nie zaszkodziło. Przegrzanie mogłoby wchodzić w grę gdybyś siedziała na słońcu z odsłoniętym brzuchem. A tak to jak widzisz organizm zareagował i wyregulował temp. poprzez pocenie się. A swoją drogą taki upał a ty kołdrą się przykrywasz?

Gość gość
To jeszcze nic kiedyś jedna mądra pisała ze opalajac się w ciąży można zagotować wody plodowe :) tu pełno takich kwiatków

Gość gość
I powiedzcie,czy teraz kobiety,zanim zajda w ciaze,nie powinny przechodzic badan psychiatrycznych ze wzgledu na dobro dzieci???

Gość gość
A to ciekawe, czyli można wystawiać brzuch na słońce bezosłony bez obaw tak? Tu piszą inaczej: "Jeśli jednak mimo to zdecydujesz się na taki wyjazd unikaj bezpośredniego wystawiania się na działanie promieni słonecznych, bo powoduje to również nagrzewanie się wód płodowych. Twojemu dziecku może więc być za ciepło." http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/co-mi-jeszcze-wolno-w-ciazy/urlop-w-ciazy/ Ale waszym zdaniem to bzdury oczywiście. Zapewne też i wino w ciąży zalecacie na poprawę krwi. :O

człowiek nie jest zmiennocieplny tzn temperatura ciała nie zmienia się wraz z otoczrniem. więc skonczcie pisac głupoty? co wy nigdy biologii w szkole nie miałyscie?

Gość gość
Nie,wina nie zlecam,ale podobnych bzdur,w zyciu nie czytalam :-D a slonca,a raczej upalow powinno sie unikac ze wzgledu na udar ,co oczywistym jest,ze nie wplywa korzystnie na dziecko....

Gość gość
Hey, to ja autorka tematu, dziękuje za odpowiedzi wszystkim, nawet tym co wysmialy :) wolalam sie upewnić, za dużo czytam w internecie a potem nadchodzą mnie rożne myśli, moje pytanie wyszło tez stad ze dziecko wtedy bardzo kopalo, dlatego mnie to zaniepokoiło, wniosek taki ze organizm sam wyregulowal temp, następnym razem już sie nie przykrywam po szyje :p

Gość gość
Kobiety opalaja się w zaawansowanej ciąży na plażach we Francji Hiszpanii Grecji Portugalii wszędzie!jak się dobrze czują to lekarze zalecają nawet pobyt na słońcu z powodu wit d3 tylko w Polsce takie poglądy Nie wiem skąd takie zacofanie

Gość gość
To wy jesteście tępe dzidy. Nie można eksponować brzucha na słońce w upalne dni, w ogóle ciężarne powinny uważać w czasie upałów, z tych samych powodów nie należy brać gorących kąpieli w czasie ciąży i w drugą stronę, nie należy odsłaniac brzucha w chłodniejsze dni i zbyt cienko go ubierać bo dziecko w brzuchu również można przeziebic. I to nie są bzdury. Studiowałam na kierunku medycznym i wykładowcy często o tym mówili. lekarze i pielęgniarki z długim doświadczeniem zawodowym. Jakieś pytania panie mądralinskie?

Gość gość
Tsssaaaaa :-o studiowalas,oczywiscie,jak tu wszystkie :-D