Gość Iwona6791 Napisano Sierpień 10, 2014 Witam wszystkich ! Powiedzcie mi proszę, czy to jest normalne i co dalej powinna robić. Mam dwoje dzieci, córkę i syna w wieku 11 i 12 lat oraz męża alkoholika z którym obecnie chcę się rozstać. Łatwo się domyśleć w jakiej atmosferze wychowywały się moje dzieci. Mój syn większość czasu spędza przed komputerem zamiast na podwórku z kolegami. Potrafi sobie zrobić kawę i usiąść przed komputerem: grać w różne gry, czatować i tak spędza większą część dnia. Trudno oderwać go od komputera, nawet jak jest głodny, to trzeba mu zrobić i podstawić pod buzię. Jednak najlepiej lubi Colę i Chipsy, na które mnie nie stać. Wtedy syn mi wypomina, że inne dzieci mają to, czy tamto, a on nie ma. Syn jest trochę impulsywny. Z tego powodu w szkole czasem z kolegami się pobije. Uważany jest za dziecko, które nie znosi krytyki, które o byle co się obraża. Chyba z tego powodu ma niewielu kolegów. Jego impulsywność odbija się również na siostrze i na mnie. Dosyć często podnosi głos na mnie jak mu czegoś nie podam lub coś mu nie pasuje. Czasem już tego nie wytrzymuję i ja podnoszę głos na niego. Wtedy kłócimy się jak dorośli używając słów wulgarnych ( wyklinamy się nawzajem ). Nie zdarza się to często, ale zdarz się. Trudno nagonić go do jakiejś pracy w domu lub do nauki, chociaż w szkole uczy się dobrze i przynosi dobre oceny. Jest zdolnym dzieckiem, tylko leniwym i pochłoniętym przez komputer. Ostatnio usłyszałam parę słów krytyki pod moim adresem, że źle wychowuję syna, że nie do pomyślenia jest, aby syn się tak do matki odzywał. Przecież dzisiaj takie są dzieci ! Znam takie co jeszcze gorzej traktują rodziców, a na dodatek piją alkohol i palą papierowy. Mój syn nie pije alkoholu, nie pali papierosów, a że napije się kawy zasiadając przed komputerem, to chyba nie ma w tym nic złego i dlatego nie rozumiem krytyki pod moim adresem. Proszę o poważne odpowiedzi i rady. Pozdrawiam Iwona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach