Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wierze w Boga

Polecane posty

23:00 hah prawda :) To nowa katolicka tradycja- w niedzielę albo praca, albo wycieczka rodzinna po galeriach :D i zakupy...zakupy...zakupy. I nie zaprzeczajcie. Oglądam te tłumy często i gęsto Z resztą w Biblii jak wół stoi, że dzień święty to sobota SZABAT (niedziela została ustanowiona jako dzień święty w 364 roku n.e- bo jakiś klecha na soborze tak sobie wymyslił)

Gość gość
a my nie chodzimy w swieta bo jest wolne. Wigilia tradycją ateisty LOL xD to jest tradycja w POLSCE a nie ateistów:-) argumentów braknie?????:-p

Gość gość
Aha i po galeriach też nie chodzę :-D

Gość gość
DNS Szabat w sobotę... A Nowy Testament czytałeś/aś?

Gość gość
Kładąc się dziś w nocy spać powiedz sobie głośno NIE WIERZĘ W BOGA. Nie sądzę, żebyś nie czuł/a wtedy niepokoju. Bóg jest. Czuwa. od paru lat to mowie i nie czuje nie pokoju:-) i czemu akurat w nocy hym?

nie pracujesz w niedziele, bo nie musisz. Ale jakbyś musiała to co? Albo praca, albo zęby w sciane. Oczywiście wybrałabyś pracę. I to na pewno by się twojemu bogu nie spodobało.

Gość gość
Ja tez nie pracuje w niedziele i nie robię akurat zakupów - szach mat mądrale nie macie racji:-) i skąd wiecie ze tłumy w galerii to wierzący? Nic nie wiecie tylko szczekacie. A pies który głośno szczeka nie gryzie.

"Niewierzący nie powinni mieć wolnego w święta nakazane. Wtedy by udowodnili czy naprawdę nie wierzą czy tylko nie maja pomysłu na siebie i tak sobie wymyślili ze przypisza Bogu cale zlo tego świata." Wyobraź sobie, że wcale nie mam wolnego, pracuję w takiej malutkiej firmie znajomych, często z domu. Także świąt nie obchodzę. x "Jakbyś zaczęła sie modlić i czytać biblię to byś zrozumiała. Bóg pomaga tym którzy mu zaufaja" Próbowałam zrozumieć, chodziłam do kościoła. Ale niestety, przepraszam za określenie, to jest bardziej, jak dobra książka fantasy. Wolę naukowe źródła, dla mnie (podkreślam - moim zdaniem!) są one bardziej wiarygodne. :) Co nie zmienia faktu, że nie potępiam ludzi wierzących. Mówię to, co myślę, a staram się nikogo nie urazić.

Gość gość
DNS weź doczytaj najpierw a potem pisz na forum tobie akurat Bóg rozumu poskąpil :)

Gość gość
Bo jest noc... No chyba, że jesteś w pracy i spać idziesz jutro rano. Ot stąd "w nocy". Ps. Współczuję niewiary.

Gość BÓG123
E, tak naprawdę to Jezus obchodzi urodziny we wrześniu, dokładnie siódmego. To się niestety źle przyjęło przez te cholerne pogańskie święta... te przesilenia i inne historie.

Gość gość
Nie dyskutujemy tu o urodzinach Jezusa, ale o wierze w Boga i jego Syna...

Gość gość
a ja tobie współczuje wiere w bajki i fantasy

Gość BÓG123
Ja tam w siebie wierzę :D Każdy powinien wierzyć w siebie, zawsze to powtarzałem!

23:09 - no, masz powód do prawdziwej katolickiej radosci. Ja jestem glupia, a ty nie :D Pamiętaj- Twój bóg ciebie obserwuje- i nie jest zadowolony z twojej pychy. Wszak wg ciebie ja jestem glupia, a ty taaaak madra /y

Gość gość
jeżeli chodzi o wojny, to o wszystkich wojnach uprzedzała ludzi Maryja w objawieniach, tych wojen mogło nie być, jeżeli ludzkość wróciłaby na dobrą drogę następna wielka wojna też jest zapowiedziana i to już niedługo, ale czy ludzie coś z tym robią? Nie, traktują Boga jako dobrego wujka... Owszem, jest dobry, ale wtedy jeżeli się żałuje za swoje winy i postępuje zgodnie z przykazaniami Bóg dał zasady i wymaga ich wypełniania, kto łamie jego zasady, zostanie ukarany, do 7 pokolenia, jasno to zapowiedział przed wiekami, więc co tu sie dziwić?

Gość gość
Załóżmy, że moje bajki i fantasy to faktycznie tylko bajka. ty masz rację, ja nie. I tyle. Załóżmy jednak, że to nie bajka, ale PRAWDA. Czy będziemy razem nadal się uśmiechać jak teraz? Odpowiedź pozostawiam nieuprzedzonym inteligentnym osobom, które nie wpadły na to forum dla zabawy, ale są tu z pewnego powodu, choć może dziś nie wiedzą z jakiego. Dobranoc. Ja wierzę.

Jeżeli chodzi o przykład z rakiem jest to dość brutalne. Chociaż według mnie racją jest, że człowiek sam musi chcieć mieć siłę aby przetrwać i uwierzyć. Wszystko siedzi w naszej głowie. Dają nam tę siłę również osoby dla których żyjemy. A jeżeli ktoś uważa, że żyje dla Boga (bez znaczenia czy on jest czy go nie ma) to i dla niego zepnie tyłek i przetrwa.

Gość BÓG123
Nie, no co ty. Przy obecnym przeludnieniu karzę najwyżej do 3 pokolenia!

23:14 tiaaa... Maryja i objawienia.. Jakbyś urodzila się jako dziecko np. wyznawcow Jehowy to w zadną Maryje byś nie wierzyła. Ludzie wierzą w to co im się wmówi. Z resztą kult maryjny nie ma uzasadnienia w PŚ i jest zwyklym bałwochwalstwem, którego w katolicyzmie pełno, aż do bólu.

23:23 nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz :D

Gość gość
Dns,pracujesz w galerii handlowej?:-)

a co mam nie wiedzieć o kogo chodzi? Czyż tak jej nie wyzywaliście katolicy ? heh Mało mnie obchodzi co się mówiło w twojej podstawowce dla upośledzonych umysłowo :O

Gość gość
ona pracuje a ty tam stoisz i zarabiasz:-) if you know what I mean

Gość BÓG123
" 23:23 nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz smiech.gif " Za późno, już od urodzenia ma ryj jak pers. Gliny mi zabrakło a akurat niedziela była i musiałem improwizować, więc przyoszczędziłem na nosie.

Gość gość
heheh a teraz wylewaja swój jad i wyzywają katole żyjący według przykazan:-) HIPOKRYCI je/ba/ni!!!

23:32 niestety błędnie rozumujesz :D Nie pracuję, ale bywam w galeriach w niedzielę, bo jako bezwyznaniowa, a moze i ateistka moge to robić :D A katolicy nie :D Ale i tak to robią. Bo nie nie czytaja pisma :D A w PŚ Jezus powiedział, że "letnia" wiara jest gorszym grzechem od niewiary.

Gość gość
dns twoje riposty zwalaja z nog hahaaaaa.Jak minela niedziela w pracy?ile par rajstop sprzedalas na swoim stoisku galeryjnym?:-)

Gość gość
23;40 a ty ile k***sow obrobiłas w galerii? hym?

Przepraszam, że się wtrącam, ale wierzący nie mają prawa iść po bułki do Tesco (u mnie w mieście jest ono umieszczone w galerii handlowej), ponieważ kościół temu zabrania?