Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matsukaze

Ból głowy w nowym mieszkaniu

Polecane posty

Gość matsukaze

Około dwóch tygodni temu wprowadziliśmy się z mężem do nowego mieszkania. Nowego dla nas, ogólnie mieszkanie jest stare (wielka płyta z lat 70). Zaczęśliśmy remont, wymienilismy podłogi, pomalowalismy ściany i niestety cały czas boli mnie głowa, dzień w dzień od dwóch tygodniu. Mam wrażenie, że wszystko w środku jest opuchniete. Raz bolą zatoki czołowe, raz ból jest skroniowy lub pod oczami, raz po środku głowy. ale jest ciągle. Mieszkanie wietrzymy cały czas, w sumie przedwczoraj skończyliśmy malowanie. Doda, że podłoga była na legarach a pod nimi papa i płyta nasączona czymś cuchnącym. Czytałam już o ksylamicie, ale nie wiem czy to akurat to. Zresztą tego już nie ma choć czasem w nieszkaniu unosi się dziwna woń, sciany też czasem czymś zalatują. Czy ktoś miał coś podobnego? Jakoś sobie z tym poradził? Czy to tylko stres związany z nowym miejscem, farby czy faktycznie coś trującego? Maż w sumie nie odczuwa takich dolegliwości.

Gość gość
Moze to kwestia farb, dobrze ze jest lato, wietrzcie pokoje do oporu

Gość gość
wspolczuje,zamiast radosci jest smutek......moze trzeba sie przyzwyczaic,moze jestes uczulona na zapachy i z czasem to zwietrzeja i powinno byc ok....powodzenia i gratulacje

Gość gość
to po prostu farby, tak reaguje nasze cialo na substancje toksyczne w nich zawarte. radze sie wyprowadzic na jakis czas z mieszkania i w tym czsie wietrzyc do oporu, bo bol moze sie przeksztalcic w chroniczny, a z tym to juz nie zarty...

Gość matsukaze
dzięki no miejmy nadzieje ze to tylko farby... ;(

Gość gość
a może ktoś umarł w tym mieszkaniu i pozostała zła energia, która na ciebie źle wpływa?

Gość gość
na wszelki wypadek możesz oczyścić mieszkanie białą szałwią

Gość gość
A używaliście farb ekologicznych ? Polecam Fluggera - większość ich produktów ma europejski znak Ecolabel. Wierzę że ekologia materiałów jest to istotny czynnik zdrowotny w naszym bezpośrednim otoczeniu.