Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwykle lozko dla poltoraroczniaka?

Polecane posty

Gość gość

Moze nie najzwyklejsze,ale z barierka tylko nie ze szczebelkami? Do tej pory takiego problemu nie bylo ale od jakiegos czasu synek wklada nogi w szczebelki i nie moze wyjac,wczoraj o malo sobie nie skrecil kostki. Zasypial,noga mu utknela i jak sie przekrecal to mozna sie domyslec..to nie pierwszy raz. Ktos wymienial lozko tak wczesnie? Maly kreci sie w czasie snu,troche balabym sie,ze spadnie przy wejsciu. Nawet na noc zamykam mu szczebelki bo boje sie,ze jak bedzie sie przekrecal(potrafi usiasc i przewrocic sie na druga strone)ale drzemki w dzien sa przy otwartym lozeczku.no i nie wiem jak by bylo z zasypianiem,bo teraz zasypia sam,ale czasami jak nie zamkne to biega po 1000 razy a jak ma zamkniete to go nie kusi ucieczka. Jak to byko u was? Bez problemu dzieci przeszly na normalne lozko?

Gość gość
Tak jak mówisz z barier kami . Zawsze możesz na zamówienie kupić z wyższymi barierk ami . A potem sobie to rozkręci sz. Za jakiś tam czas.

Gość gość
Sama barierka to nie problem,wiem ze go zatrzyma. Obawiam sie tylko samego wejscia,ze sie polozy w poprzek i sie zsunie,albo jak on potrafi czasami w trakcie snu usciasc i ze sie przechyli i spadnie. Zawsze moge ulozyc poduszki,ale boje sie ze sie przestraszy:P bardziej tez interesuje mnie kwestia zasypiania. Teraz dostaje buziaka,przymykamy drzwi i dziecko zasypia. Chyba ze ewidentnie nie chce to nas wola. Ale jak ma otwarte to frajde sorawia mu wylazenie i bieganie. Wyjatkiem sa chwile jak jest na prawde padniety.wtedy glowa do poduszki i go nie ma.

Gość gość
Moje dzieci przenosiłam do dorosłych łóżek jak miały 1,5 roku jedna a druga 13 miesięcy. Kupowałam im łóżka duże, 180 cm a barierka była wybrana na długość 3/4 łóżka (bo są i krótsze). Ani razy nie spadły podczas snu. Z zasypianiem, to pierwsze dni bywały trochę gorsze bo czasem wędrowały. Ale te barierki były na tyle duże, że sprawiały wrażenie zamkniętej przestrzeni i takie wędrówki były sporadyczne.

Gość gość
Ja też moje dzieci w tym wieku przenosiłam do dorosłych łóżek bo uciekały mi z łóżeczka górą. Doskonale się przystosowały, żadnego wypadku nie miały. Młodsza córa miała wysoką barierkę, długą na 3/4 łóżka. Ale starsze dziecko miało zdecydowanie krótszą i się sprawdziła- mimo, że maluch lubił się kręcić mocno w nocy.

Gość gość
Tak sobie tez mysle,ze wieksze lozko to wiecej miejsca na ew.obrotki bo w chwili obecnej jak lezy np.na srodku to jeden obrot i wpada na szczebelki.

Gość gość
ja kupiłam mojemu narożnik jak miał 20 miesięcy. z łóżeczka zaczął już sam wychodzić i bałam się, że zaliczy podłogę z główki.