Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echechech

paniczny lek przed ciążą

Polecane posty

Gość echechech

cześć dziewczyny ;) a więc pisze tu ponieważ to jakaś paranoja.. nie współżyję ze swoim chłopakiem ale często sie '' bawimy '' nigdy nie kończy w pobliżu moich miejsc intymnych, zawsze pilnuje aby nic sie nigdzie nie dostało, a jednak mam paniczny lęk, że może jednak coś poszło nie tak, zaraz mam wszystkie objawy ciąży chociaż to nie możliwe po tak krótkim czasie, w zeszłym miesiącu zrobiłam 2 testy ;/ ( oczywiście wynik negatywny ) a jednak mimo to jakiś tam spokój choć i tak nie do końca przyszedł mi dopiero gdy dostałam okresu.. zawsze myślałam że jestem gotowa na współżycie, teraz wiem że chyba jednak nie, stwierdziliśmy że przystopujemy z tym, może wtedy wkońcu odetchne.. czuje sie jakby to była jakaś fobia, paniczny strach , dostaje wrecz szału gdy lekko rozboli mnie brzuch i częściej w ciągu dnia pójde do toalety, odrazu widze że mój brzuch urósł, ( chodz to raczej nie prawda ) do okresu zostały mi jakieś 2 tygodnie, a ja nie wytrzymam w tej panice. ; / w następnym nie bedzie zbliżeń, zobacze czy wtedy bede zupełnie spokojna.. dziewczyny! co robić?! kobiety po stosunku nie panikują a ja nawet go nie mając ( jestem dziewicą ) jestem przerażona ; /

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
bardzo mało, 17.

Gość Ellie89
Skądś to znam. Za kilka miesięcy biorę ślub a dalej tak mam. Tak mnie po prostu wychowali rodzice :P Zostałam wychowana w tradycyjnej rodzinie i ciąża przed ślubem jest nie do pomyślenia. No i tym sposobem myśl, że mogłabym zajść urosła do rangi ogromnego strachu. Boję cię jakichkolwiek zbliżeń, bo a nuż jakimś cudem... :P Ciąża postrzegam jako straszliwą zbrodnię :P Nie jest to normalne ale podejrzewam, że nie jestem osamotniona :). Może u ciebie wygląda to podobnie?

Jak miałam 16 lat miałam podobnie. Nie uprawiałam seksu, ale zabawiałam się z nim :D i kiedyś byłam pijana i potem nie pamiętałam za bardzo czy przypadkiem nic się tam nie dostało. Myślalam, że jestem w ciąży (choć byłam pewna na 100% że nie uprawiałam seksu :D :D) Pojechałam wtedy do sanatorium i robili mi wtedy podstawowe badania, pobieranie krwi i moczu. I tak sie złożyło, że badanie moczu musiałam powtórzyć. Jak doktorka przyszła i kazała mi na drugi dzien ponownie nasikać do kubeczka, to pomyślałam, że na pewno zaciążyłam i chcą powtórzyć badanie dla pewności :D a i dodam, że zamiast okresu dostałam tylko lekkie plamienie co trwało 2-3 dni. To jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że jestem w ciazy. Jak teraz o tym myślę, to płaczę ze śmiechu :D :D jak można być tak durnym? Obecnie sypiam z facetem i nie zabezpieczamy się nawet i ciąży nie było i nie ma. Nie boję się, że wpadnę, bo wiem kiedy mam owulację i kiedy trzeba uważać :)

Gość gość
dokładnie, może nie tyle że ciąża przed ślubem jest nie dopuszczalna, ale napewno ciąża w tak młodym wieku, przez co strasznie panikuje. ;/ ale to jakaś ulga gdy ktoś ma podobnie. ;) hmm, czuje cały czas jakiś takie bardzo delikatny bół w podbrzuszu, może przez to tak panikuje.. przecież wrecz nie możliwe jest to że jestem w ciąży... a ja i tak nie umiem normalnie funkcjonować, bo ciagle sie czymś martwie. ; /

Gość gość
ech, z tym plamieniem miałam tak samo, ale zawsze miewałam krótki i słaby choć bardzo bolesny okres. ;/

Gość gość
teraz własnie pozostaje pytanie jak sobie radziłaś z tym stresem? kiedy to mineło?

To minęło, bo zaczęłam obserwować moje ciało. Odkąd mam regularny okres wyliczam sobie kiedy mam dni płodne. I w tych dniach mam typowe objawy owulacji. Zawsze się wszystko zgadza. Co nie oznacza, ze podczas płodnych z nim nie sypiam. Tez, ale nigdy we mnie nie konczy, czasem stosujemy prezerwatywę.