Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ze schabu? pomysl na obiad

Polecane posty

Gość gość

Tylko nie schabowe. Najlepiej jak najmniej roboty.

Gość gość
Duszony schab z kopytkami i surowka.

Jak masz schab w kawałku to można oprószyć np.czosnkiem i majerankiem lub zrobić marynatę i upiec. Można też nafaszerować pieczarkami lub śliwką / morelą. Bitki w sosie. Roladki w sosie.

Gość gość
A jak duszony? Podaj szczegoly. Kopytka odpadaja bo nie bede specjalnie zeimnaikaow gotowala,studzila by je zrobic. Z gotowanymi zrobie.

Gość gość
Z checia zrobie ten duszony tylko podajcie pomysl na sos,bo chce zrobic inaczej niz mi sie zdarzalo. Chyba ze to bedzie ten sam sposob:P

Gość gość
Ja podsmazam w plastrach z cebula , potem dodaje wody lub bulionu i duszę. Do tego zioła sol i pieprz. Ewentualnie trochę przecieru pomidorowego . Mozna tez zrobic z pieczarkami. Do miesa przed dodaniem bulionu daje podduszone pieczarki. Na koniec do kazdej opcji mozna dac troche smietany i zagescic mąką jak lubisz gesty sos.

Gość gość
Jeszcze mozna chrzanowy lub musztardowy. Pod koniec duszenia dodac dwie lyzeczki chrzanu /musztardy. Tylko w tej opcji na koniec zabielam śmietaną bo wg mnie jest smaczniejsze.

Gość gość
I zawsze przed duszeniem lekko rozbijam schab bo szybciej sie dusi. Ale nie jak na schabowe tylko trochę.

Gość gość
O ja jak dusze tak z cebula to sliwki suszone namoczone daje,sprobuj pycha:) dzieki za przepisy. Bardzo lubie gotowany z sosem chrzanowym lub musztardowym wlasnie,tyle ze robie go na bazie beszamelu. Mam dzis ochote na taki z sosem pieczeniowym,to pewnie wystarczy podsmazyc z cebula i troche przypiec,pddusic,przyprawic i zagescic? Nigdy takiego nie robilam.