Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ze schabu? pomysl na obiad

Polecane posty

Gość gość

Tylko nie schabowe. Najlepiej jak najmniej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Duszony schab z kopytkami i surowka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak masz schab w kawałku to można oprószyć np.czosnkiem i majerankiem lub zrobić marynatę i upiec. Można też nafaszerować pieczarkami lub śliwką / morelą. Bitki w sosie. Roladki w sosie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jak duszony? Podaj szczegoly. Kopytka odpadaja bo nie bede specjalnie zeimnaikaow gotowala,studzila by je zrobic. Z gotowanymi zrobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z checia zrobie ten duszony tylko podajcie pomysl na sos,bo chce zrobic inaczej niz mi sie zdarzalo. Chyba ze to bedzie ten sam sposob:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja podsmazam w plastrach z cebula , potem dodaje wody lub bulionu i duszę. Do tego zioła sol i pieprz. Ewentualnie trochę przecieru pomidorowego . Mozna tez zrobic z pieczarkami. Do miesa przed dodaniem bulionu daje podduszone pieczarki. Na koniec do kazdej opcji mozna dac troche smietany i zagescic mąką jak lubisz gesty sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze mozna chrzanowy lub musztardowy. Pod koniec duszenia dodac dwie lyzeczki chrzanu /musztardy. Tylko w tej opcji na koniec zabielam śmietaną bo wg mnie jest smaczniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I zawsze przed duszeniem lekko rozbijam schab bo szybciej sie dusi. Ale nie jak na schabowe tylko trochę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O ja jak dusze tak z cebula to sliwki suszone namoczone daje,sprobuj pycha:) dzieki za przepisy. Bardzo lubie gotowany z sosem chrzanowym lub musztardowym wlasnie,tyle ze robie go na bazie beszamelu. Mam dzis ochote na taki z sosem pieczeniowym,to pewnie wystarczy podsmazyc z cebula i troche przypiec,pddusic,przyprawic i zagescic? Nigdy takiego nie robilam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×