Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123123

Widzenia z noworodkiem

Polecane posty

Gość gość123123

Witam mam takie pytanie.Czy ustalenie widzen ojca z dzieckiem (noworodkiem) jest na tej samej rozprawie co o alimenty i ojcostwo?I jesli sad zadecyduje o wizytach a ojciec dziecka nie bedzie zadowolony bo bedzie chcial duzo czesciej dziecko widywac to moze druga sprawe założyć ? Jak najczesciej ojciec moze sie widywac z dzieckiem?Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość123123
???

Gość gość
pewnie 2-3 dni w tygodniu na ok. 2h

Gość gość23123
No to nie za ciekawie ;/

Gość gość
ale w twoim domu i w twojej obecności

Gość gość
potraktuj to jako pomoc, będziesz mogła wziąć prysznic, zrobić obiad, a on popilnuje dziecka. Pamiętaj, żeby ustalić godziny tak, żebyś akurat nie karmiła czy żeby nie było drzemki (chociaż noworodki przeważnie śpią)

Gość gość123123
No to kamien z serca ze przy mnie bedzie widywal dziecko:) Ale jest jeszcze jeden problem:( on chce je zabierac od razu po urodzeniu takie malutkie do siebie na noc :( twierdzi ze ma do tego prawo ze chce skladac osobny wniosek do sadu by mu na to pozwolili ja sie tłumaczylam tym ze bede karmic piersią i nie moze zabierac na noc noworodka a on ze teraz sa takie mleka ze nie trzeba tylko piersia karmic i ze chce czy nie to bedzie je zabierał :((( okropnie sie boje bo nie chce by na noc zabierał je do siebie poki jest takie malutkie :(

Gość gość
nie denerwuj się, nie ma najmniejszej szansy zabierać dziecka na noc do ok. 4-5 roku życia, żaden sąd na to nie pozwoli. Ale nie mów mu o tym, niech robi z siebie idiotę przed sądem :)

Gość gość
No ale to nie tylko twoje dziecko, on też ma prawo spędzać z nim czas. Mleko możesz odciągnąć.

Gość gość
nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. Nie może zabierać dziecka na noc i to przez kilka lat, przeczytasz o tym na każdym forum prawnym

Gość gość123123
Jasne ze jest ojcem ichce by widywal dziecko jak najczesciej ale nie pozwole by zabieral na noc do siebie od razu.Niby widzenia ustala sad przy alimentach ale on chce osobna sprawe zakladac:( Mało tego idealny nie jest bo nic i nie pomogl by kupic cos dziecku calutka wyprawke ja kupilam on nawet złotówki nie dal na dziecko ani sam z siebie nic nie kupił imo bardzo wysokich zarobków ;/ raz na 10 dni niej wiecej pisze smsa co slychac jak sie czujesz i tyle a teraz wielce tatusia chce zgrywac:(

Gość gość
ani nie będzie zabierał dziecka od razu ani za parę, więc spokojnie

Gość gość
Powiedz że jak pzyjedziep o dziecko to ma przyjechać z własnym nosidełkiem, pampersami i butelkami no i z wózkiem bo Ty swojego nie udostępniasz :D

Gość gość
na rozprawę o alimenty przygotowałaś sobie spis co ile cię kosztuje?

Gość gość123123
Nawet nie wiedzialam ze mam takie cos przygotowac jak sie za to zabrac?jedynie co mam to paragony za wszystkie rzeczy które malenstwu kupiłam.