Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słucham rozmów sąsiadek i nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Polecane posty

Gość gość

pod blokiem jest taka ławka i na tej ławce przesiadują sąsiadki. złamałam nogę i zamiast pracować od czwartku siedzę w domu i słucham przez okno ich rozmów na ławeczce... już się dowiedziałam, że na tych młodych to hitlera trzeba by nasłać, bo żyją w grzechu. że jak kaczyński dojdzie do władzy to dopiero będzie raj i zrobi porządek. ze pieniądze to są dla umarłych a nie dla żywych, bo albo daje się księdzu albo pomnik buduje. bo pieniądze to się bierze i idzie się opłaca plac u księdza, bo do czego to doszło żeby na głupoty wydawać i z siatami chodzić. aż mi się włos na głowie zjeżył. oni tam siedzą codziennie - ze tematów im nie brakuje?

Gość gość
Spisuj :-D bedziesz miala polewke na lata!

Gość gość
chyba zacznę, bo to są naprawdę takie mądrości ludowe. teraz temat zszedł na zakupy i nas właśnie obgadują, bo duże zakupy nosimy. i żebyśmy choć równo nosili, ale w jednym tygodniu to siaty mamy wyładowane, a w drugim tylko małą torbę, chyba nam kasy brakuje :D o już gadka jest o drzewach które wycieli pod parking, bo to 3 tysiące powinni za każde drzewo płacić, bo po co fundament pod parking (nie wiem co przez to rozumieją), można było na trawie pod drzewami parkować. o teraz o ogrodzeniu ogródka gadają - sasiadka ma pretensje do sąsiada, że siatka krzywo idzie, a on mówi, że za wódkę robił to i krzywo wyszło. i coś się kłócą :O

Gość gość
W sumie to i pozazdroscic mozna(w sensie sasiadom) toz to swiadczy,ze wiekszyxh problemow nie maja ;-)

Gość gość
a jakie oni mogą mieć problemy? to emeryci/renciści więc siedzą i klepią całymi dniami. tylko jedno mnie zastanawia - czy oni rodzin nie mają? bo w weekendy też jak wychodzimy z domu - siedzą na ławeczce, wracamy - siedzą na ławeczce - nawet jeśli to jest 23 to takie 3 panie siedzą, na ogół w stanie wskazującym ...

Gość gość
no ja czasami jak tak słucham, mądrosci sąsiadek po 60tce, to się tylko boję czy i ja taka kiedyś nie będę :D Ale to chyba niemożliwe!!!

Gość gość
Bedziesz,bedziesz :-D to z wiekiem przychodzi

Gość gość
ja na pewno nie będę - zawsze byłam odludkiem, więc nie wierzę, że na starośc polubię przesiadywanie z sąsaidkami i obgadywanie całego osiedla :O ja nawet innych matek na placu zabaw unikałam...

Gość gość
masz "Świat wg Kiepskich" na żywo :-) zazdroszczę

Gość gość
samotność sprawia że zaczyna się o d**erelach opowiadać pani ze sklepu albo sąsiadce albo lekarzowi itp

Gość gość
ale ja nie jestem samotna - mam kilkoro dobrych znajomych, męża, dziecko, rodziców, siostrę, teściową - mam z kim pogadać, ale nie lubię takich tłumów paplających o zupkach, kupkach lub cudzych doopkach.

Gość gość
"nie jestem samotna - mam kilkoro dobrych znajomych, męża, dziecko, rodziców, siostrę, teściową - mam z kim pogadać" dziś nie, ale nie masz pojęcia jak będzie za 20 czy 30 lat teściowej nie będzie, znajomi mogą się wykruszyć, mąż umrzeć a dzieci wyemigrować nikt od razu nie był samotny.... praktycznie wszystkie znajome mojej teściowej to wdowy, takie życie.... a z wiekiem też niektóre znajomości się kończą bo ludzie albo się przeprowadzają, umierają, zmieniają lub są schorowani

Gość gość
Gościu wyzej, swieta racja ! A z tymi drzewami , ktorych wyciecie tak bulwersuje sasiadki- maja racje ! Najlepiej mieszkac w betonowej dzungli, byleby fura miala gdzie stac ...

Gość gość
ale masz wesolo,zazdroszcze:-) ja na twoim miejscu dla jaj dolaczlabym do nich i pdpuszczalabym je a potem mialabym jeszcze wiekszy ubaw z kretynek:-)

Gość gość
U mnie tez na osiedlu przesiaduja starsi ludzie i prowadza dyskusje o wszystkim. Raz gadali o maturze sprzed 60 lat, wtedy oni tacy madrzy byli nie to co dzisiejsi maturzysci. Siedza i komentuja przechodzacych ludzi. Raz slyszalam jak sie moim wozkiem zachwycali. Raz mnie zaczepili o dziecko i zaczeli opiwadac o swoich wnukach i ich chrzcinach. Nie maja co robic , gdzie i za co wyjechac to siedza na laweczkach zyja przeszloscia lub problemami wszystkich dookoła. To przychodzi z wiekiem. Myslalam kiedya ze moja babcia jest inna ale teraz z dnia na dzień widzę że tez zaczyna wszystko komentowac i zaczepiac inne matki z dziecmi. A samotna nie jest.