Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba mam jakies zaburzenie odzywiania..

Polecane posty

Gość gość

Mam 24lata od zawsze bylam bardzo szczupla i duzo osob mnie podejrzewalo o anoreksje, a to dlatego bo zawsze malo jadlam jakos nie ciagnelo mnie do jedzenia..ale do sedna, od jakiegos czasu slysze tak jakby jakis glos w mojej glowie, ktory mowi, ze jestem gruba i mam obrzydliwe cialo i faktycznie zaczelam sie brzydzic swoim cialem..duzo osob teraz mi mowi, ze jestem szczupla a ja jakos tego nie widze..i to stalo sie jakas obsesja, zaczelam mniej jesc, mimo iz ciagnie mnie do jedzenia cos w srodku nie pozwala mi jesc, a jak juz naprawde cos zjem potrafie zwymiotowac lub uzyc srodkow przeczyszcajacych, w pracy(pracuje fizycznie)staram sie robic jak najszybciej i jak najwiecej, aby tylko spalic kalorie, potrafie sie glodzic dniami-pije wtedy duzo kawy, wiem, ze to chore, ale nie potrafie przestac..wstydze sie komukolwiek o tym powiedziec nawet przed sama soba sie wstydze..a tu jest latwiej, bo moge napisac i jestem anonimowa dodam, ze jestem sama i mieszkam za granica..

Gość gość
up ! ktos tez mial cos takiego?

Gość gość
hej, no to niedobrze, przejdź na diete niskokaloryczna ale licz wszystkie swoje pokarmy w gramach i wpisuj w program liczący kalorie, na poziomie 1300-1500 kcal jesteś w stanie utrzymać wszystkie substancje odżywcze na koniecznym poziomie aby pozostać zdrową i jednocześnie chudą, ważne jest liczenie witamin minerałów białka i tłuszczy bez odpowiednich ilości się rozchorujesz po tygodniach miesiącach po latach możesz dostać osteoporozy, zaburzeń tarczycy i być wrakiem po takich metodach odchudzania

Gość gość
ważne zebys chciała być zdrowa i szczupła jednocześnie a to jest możliwe tylko dostarczaj witamin minerałów białek i tłuszczy są aplikacje na telefony na komputer znajdziesz w googlach

Gość gość
uważaj bo teraz coraz częściej mężczyznom podobają się okrąglejsze kobiety... a jeśli przesadzasz to może wpędzić Cię to w chorobę!! więc jedz zdrowo i jak Cię ciągnie to sobie nie odmawiaj!!

Gość gość
Przyznam sie, ze to wszystko zaczelo sie od kiedy rzucil mnie chlopak, ten glos i w ogole, i pomyslalam, ze to moze przez to, ze nie bylam perfekcyjna(chodzi o cialo) a, ze jestem niecierpliwa to takie metody najszybciej dzialaja i wlasnie jak zjem mam ogromne wyrzuty sumienia, nie jedzac czuje sie lekko, a jak cos zjem czuje sie "ciezka"mam wrazenie, ze jedzenie mnie zatruwa..

Gość gość
to jest właśnie anoreksja. jeśli zależy ci na zdrowiu to do specjalisty zasuwaj bo sama sobie nie poradzisz

Gość gość
gość dziś A skad to wiesz???moze sama sobie poradzi lekarz Bogiem nie jest a ona najlepiej zna swój organizm,zaden obcy człowiek go nie zna

Gość gość
problemy emocjonalne które powiązałaś z jedzeniem obecnie prawie nikt nie ma zdrowego podejścia do odżywiania, bo albo jest uzależniony od jedzenia albo od diet i liczenia kalorii jedzenie przestało spełniać rolę odżywczą a stało się albo formą spędzania czasu i zajadania stresów i frustracji, walką z nudą i samotnością albo środkiem kontroli nad własnym ciałem i psychiką (stąd uczucie siły gdy się powstrzymuje przed jedzeniem i uczucie porażki gdy się zje) przestań skupiać się na tym co i ile jesz, jedz gdy czujesz głód i przestań mieć poczucie winy, to błędne koło jeśli masz ochotę na czekoladę, zjedz ją ale nie myśl w kategoriach że popełniłaś błąd, miałaś ochotę zjadłaś i tyle im bardziej się koncentrujemy na jedzeniu tym więcej ono wywołuje emocji i tym bardziej impulsywne i emocjonalne ono się staje

Gość gość
Czasami robaki sa w nas i robia ssanie na cos czego im potrzeba dlatego warto sie przygladac czego zjadamy w nadmiarze a czego nie

Gość gość
zacznij też regularnie się ruszać, uprawiać sport, to rozładuje emocje, zajmie czas przestań analizować dlaczego rozpadł się twój związek, recepta na udany związek to coś więcej niż megaatrakcyjne ciało zobacz jak układa się życie towarzyskie słynnych modelek, aktorek, niby atrakcyjne a jednak ich związki też nie należą do trwałych gdyby chodziło wyłącznie o atrakcyjność fizyczną ich życie byłoby sielanką więc jak widać tu nie o to chodzi jeśli facet odszedł to widocznie był jakiś inny powód: niezgodność charakterów, jego niezdecydowanie, poznał kogoś itp., niekoniecznie wina leżała po twojej stronie skoro był z tobą to znak że byłaś dla niego atrakcyjna fizycznie, faceci raczej nie randkują z dziewczynami które im się nie podobają

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.