Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Najcka2

Seks przed porodem Tak czy raczej nie?

Polecane posty

Gość Najcka2

Jestem w 39 tygodniu. Tydzień temu miałam ostatnią planową wizytę u ginekologa. Powiedział, że szyjka jest rozpulchniona i że na pewno muszę odpuścić sobie chodzenie na basen z obawy przed infekcją. Oczywiście zapomniałam o to zapytać, ale ciekawi mnie- czy w takim wypadku seks też lepiej sobie darować?

Gość gość
Seks jest dobry jak nie chcesz rodzic po terminie tak mowil moj gin

Gość gość
Alez skad! Skurcze podczas orgazmu przyspieszja porod,z tym ,ze chyba gumka wskazana,skoro szyjka lekko rozwarta

Gość Najcka2
Czyli jeśli wolałabym urodzić bliżej terminu, to lepiej sobie odpuścić seks? W przeciwieństwie do wielu kobiet mi się aż tak nie spieszy, chciałabym jeszcze odetchnąć przed urodzeniem maluszka ;)

Gość gość
Ale 39 tydz.to juz w sumie termin...pouzywajcie sobie,poki mozecie,bo na dlugi czas trzeba bedzie warsztat odstawic ;-) ,oczywiscie,jesli masz,macie ochote

Gość gość
4 dni przed terminem kochalam sie z mezem 3 dni przed urodzilam i dobrze zrobilismy bo dzidzia juz wtedy miala 4 kg

Gość gość
Juz i tak wiecej by nie przybrala ;-)

Gość gość
Mylisz sie mialam miec wywolanie rowno w 40tyg bo inaczej wazylby 5 kg

Gość gość
A my kochaliśmy się rano w dniu terminu wyznaczonego przez gina Równo w skończonym 40 tyg i po godzince od stosunku odeszły mi wody i za 2 godzinki mała była z nami Ale lekarz na wizycie mówił ze po 1 orgazm a po 2 sperma stymuluje skurcze. I u nas się sprawdziło :)

Gość gość
Serio? No to ,dobrze zescie pohulali ;-)

Gość gość
jeżeli chodzi o seks przed porodem, to największe znaczenie mają właściwości nasienia, ponieważ w nim są zawarte prostaglandyny, które zgładzają szyjkę macicy, natomiast orgazm u kobiety powoduje wydzielanie oksytocyny, więc jeżeli nie chcesz seksu potraktować jako przyśpieszacza, to jedynie gumka i brak orgazmu z Twojej strony

Gość gość
U mnie 2 godziny po stosunku zaczely sie skurcze ale rodzilam 14 godzin dlatego napisalam ze 3 dni przed terminem urodzilam :)

Gość gość
Tez tak mialam jednego dnia seks ale taki do konca żeby sperma sie dostala i na drugi dzien porod. W s*****e jest jakas substancja, ktora przyspiesza rozwieranie sie szyjki :) 39 tc to juz jak najbardziej ciaza donoszona :)

Gość gość
tak, bo to ostatni seks w czasach bezdzietnych, ostatni kiedy kochacie się najbardziej na świecie- potem dziecko i potem będzie wam wchodziło do łózka, korzystaj

Gość gość
my uprawialismy seks tydzien przed terminem, bo cala ciaze mielismy zakaz, a pod koniec juz sie nie balam ;) ale niedlugo pozniej z powodu zlych wynikow musialam sie polozyc do szpitala, wiec nie wiem, czy seks by jakos wplynal na przyspieszenie porodu-urodzilam prawie dwa tygodnie po terminie, po drugiej kroplowce z oxy

Gość gość
up i up,a mi przed porodem,to o seksie nawet pomyslec sie nie chcialo ;)