Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym wyjechać na studia za granicę

Polecane posty

Gość gość

Problem w tym, że mam już 26 lat i w moim wieku chyba już nie czas na takie marzenia...:( Tak strasznie żałuję...

Gość gość
Co sądzicie o takim pomyśle? Czy wg was powinnam jeszcze zrealizować to marzenie?

Gość gość
Kotku studiuj w Polsce. Dlaczego za granicą mają oglądać Twoje seksowne ciało?

Gość gość
Nie jestem żadnym kotkiem. Nie masz nic mądrego do napisania, to nie pisz. Temat jest adresowany do poważnych ludzi.

Gość gość
Jesteś słodkim kociakiem. Masz bardzo zgrabne nogi, apetyczną pupe i cycusie i słodkiego buziaka.

Gość gość
Raczej żałuj tego że już cnoty nie masz.

Gość gość
wiesz w programach typu erasmus sa ograniczenia wiekowe i uczelnia cie nie wysle... bo musisz byc studentem, potem zaliczac roznice programowe, u mnie jest test jezykowy zeby w ogole brali czlowieka pod uwage, z reszta jak by nie patrzec -dostajesz kieszonkowe, ale np. w Niemczech starcza to ledwo ledwo i itak kosmetyki itp,kumpela brała z domu...potem na uczelni miala problemy ze przedmioty sie nie pokrywaja itp.ale sa np. wolontariaty zagraniczne...ERASMUS+, ogolnie praca polazona z edukacja w USA...przed 30 jest tego sporo po 29 roku zycia zaczynaja stawiac na mlodszych, pomysl o pracy np. w Szwecji a jesli chodzi o edukacje zawsze tam sie mozna zapisac... ale jesli wpadlas na to teraz tomysle ze po prostu nie masz p[lanu na siebie -jak ktos ma powolanie do studiow robi to wczesniej...teraz to troche glupio sie z 18 latkami uczyc....chyba ze wyjedziesz na wlasna reke, ale czy masz mature miedzynarodowa?albo sa np. w UK byle szkoly...no to tam za pare funtow z innymi pakistanami no..na wlasna reke sa np.studia dostepne ale tojest spory koszt ze 30 000 trzeba miec moze pomysl o byciu stewardessą...jestes mloda wiele ozesz....ale nie wszystko, na medycyne tez za pozno...

Gość gość
Nie możecie normalnie odpowiadać? Napisałam, że marzę, by wyjechać z kraju, a wy od razu z głupimi tekstami...

Gość gość
9:56 nie udawaj takiej cnotki.

Gość gość
Dlaczego chcesz wyjechać kotku?:(

Gość gość
obiecaj że jak wrócisz do Polski to nadal będziesz dziewicą

Gość gość
źle Ci w Polsce autorko tematu?

Gość gość
Wiem, jestem stara, ale co mam zrobić, że dopiero teraz odnalazłam swoje miejsce w życiu? Skończyłam już jeden kierunek, ale czuję się bardzo niespełniona, żyjąc w Polsce. Może to przez kilka bycia w depresji, które sprawiły, że wiele rzeczy zmarnowałam? Chciałabym spróbować życia gdzie indziej, w innym kraju, poznać nowych ludzi, inną kulturę... Pociąga mnie świat nauki i chcę się dalej kształcić

Gość gość
Kocham Polskę, ale mieszkam tutaj od zawsze. Potrzebuję czegoś nowego, innego, zmian. Nie chcę na razie zakładać rodziny, wolę się kształcić, podróżować, nawiązywać nowe kontakty.

Gość gość
PS. O byciu stewardessą też myślałam. Chciałabym mieć zajęcie, dzięki któremu mogłabym podróżować.

Gość phdstudent
Jeżeli masz skończony jeden kierunek i chcesz się dalej kształcić to pomyśl o doktoracie za granicą. Jest sporo programów stypendialnych ułatwiających to. Może Twój magisterki albo inny profesor z którym dobrze żyłaś ma znajomego za granicą szukającego doktorantów. Nie szkodzi zapytać. Naprawdę jest bardzo dużo możliwości robienia doktoratu za granicą, Wystarczy chcieć :)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. :) Rozważam w przyszłości doktorat (z historii), więc Twój pomysł bardzo mi się podoba. Najbardziej chciałabym studiować w Budapeszcie, gdyż uwielbiam Węgry i wszystko, co z nimi związane, ale inne miasta Europy Środkowej też mogłyby być. Jeśli są na tym forum osoby, które mają za sobą zagraniczną edukację, byłoby super, gdyby się wypowiedziały.

Gość gość
wcale nie jesteś stara kotku